Lite bilder

Om totalt ignorerar att det står 30 januari i almanackan, så kan man tro att det är på väg att bli vår nu! :) Har varit en helt underbar dag idag. Solsken och ett par plusgrader :)
Jag, Timmy och Häxa tog oss en rejäl promenad i förmiddags, även kameran fick följa med ;)
Nu börjar man faktiskt se resultat av vinterns pulsande i all snö, börjar bli lite muskler på Pjäxan :)
Jaga tennisboll är "grejen" tycker Häxan :)
Men, va F***N!! Är det min dator som strular nu igen, eller är det blogg.se?? Får inte upp några fler bilder :(

Sålt smöret...

Jahapp!! Imorgon är det exakt en vecka sedan Häxans nya, fina täcke landade i brevlådan :)

Helnöjd med köpet, precis vad jag letat efter, värmer bra överallt där det ska när Häxa ligger i bilen :)

 

Häxa däremot var väl inte lika nöjd ;) Uttrycket ”sålt smöret och tappat pengarna” var väl det som passade bäst i på hennes uppsyn, när jag omsorgsfullt lindat in henne i den nya skapelsen :D

Som kronan på verket såg hon ut som hon frusit till is, hon kunde absolut inte röra sig ur fläcken. Först trodde jag att hon bara stod blickstilla i väntan på ett fullkomligt raseriutbrott. Utbrottet uteblev och jag fick handgripligen lyfta in Pjäxan i bilen ;)

 

Fredrik undrade i förbifarten om hon verkligen kommer låta täcket vara. Självsäkert svarar jag: Kommer ABSOLUT inte bli några problem, hon klarar ju inte ens att röra sig, ännu mindre kommer hon bita i det :)

 

Trots att täcket använts nästan en vecka nu, såg hon lika bedrövad ut idag, när jag drog det över huvudet… Öronen bakåt (precis sådär som en riktigt kärringgrinig gammal märr), svansen låååångt , ner och en allt annat än stolt kroppshållning.

Stuvade in bedrövad Häxa med kläder i bilen för färd mot svärföräldrarna. Där väntades käk och efter det skulle jag och Pjäxan gå en långpromenad. Efter det skulle vi åka hem…..

 

Så bidde det inte riktigt… Jag och grabbarna tog med sparkar och Häxa ut på travbanan. Perfekt att åka spark där :) Det blev ett antal vändor med en toklycklig Häxa.

Det är ju verkligen vid sådana här tillfällen jag inser att jag vill på bo LANDET!

 

Jaja, hur som! Efter sparkturen skulle vi ju åka hem… Men så bidde det ju inte heller…

 

Svärmor fick istället göra en ”första-hjälpen-insats” på Häxas täcke. Nål och tråd plockades fram…  Snorkfröken har minsann tagit sig en och annan smakbit av det fina täcket *muttrar*

 

Nu är det i alla fall lagat tillfälligt, behöver en liten bit att ”lappa” med också, men mest för syns skull…Gahhh!! Nära ett hysteriskt nervsammanbrott nu!! Tanken var ju (igen) att det skulle komma ett gäng med nya bilder, men det blir en annan gång.... *teknikens under*

Tiden....

Ja, det är ju inte första gången jag efterlyser mer tid. Förut har det varit mer panikartat. Typ, ge mig en extra timme på dygnet bara, så är jag nöjd, sådär i sista minuten ;)

 

Nu är jag faktiskt ute i lite mer god tid. Inser att almanackan för våren, sommaren och sensommaren fylls på i en rasande fart! Visserligen är den fylld med massor av roliga saker :) Det är verkligen så otroligt mycket jag vill hinna med! Men som sagt, nu är jag ute i GOD tid! Och jag tycker banne mig det är dags att jag blir bönhörd!

 

Vi har ju redan Juni och Juli, så mitt förslag är att vi slänger in Juki eller Jumi också. DET skulle passa mig utmärkt, med en extra sommarmånad! :D

 

Annars har dagen bestått av en lång härlig promenad, med lite lydnadspill på en grusad plan.

Efter det blev det en tur ner i ”källaren”. Idag lyckades jag försvåra rejält för Häxan :) Hon fick slita ordentligt för det sista föremålet. Så intressant att se hur hon jobbar när det blir svårt. Hon blir mer och mer intensiv och tanken att ge upp verkar inte finnas överhuvudtaget *gillas skarpt*. När hon väl hittade sista föremålet var ju såklart lyckan total :)

 

 

För övrigt, så vill Hampus ha en ny mobil.

 ”En sån med ett äpple på baksidan, fast en med ett päron istället” :D


Ju tyngre, desto bättre :)

Torsdag innebär heldag för mig på jobbet. För Pjäxans del innebär det jobb med Husse :)
Lyckan för liten Pjäxa är att rusa runt på verkstadsområdet och finna alla fina saker som folk lagt i från sig :D

Dagens största (i ordets rätta bemärkelse) fynd : Ett avgasrör! Fullkomligt överlycklig när hon kommer till Husse med det fina fyndet ;) Men HUR mysigt kan det vara att släpa runt på ett avgasrör? Bara den saken att det är fem minus ute skulle i alla fall få mig avskräckt att bära runt på ett stort järnrör ( hmmm, är avgasrör gjorda av järn? )

Jaja, Häxans motto verkar vara ju tyngre, desto bättre :)

Hon var inte gammal när hon första gången hittade 4 kg tungapport på klubben. Jag stod med ryggen till, när jag vänder mig om ser jag Häxa springa runt, runt i cirklar. Glädjen visste inga gränser :) Anledningen att hon bara sprang runt, var att hon lyckats gripa den längst ut på ena sidan. Alltså blev det lätt slagsida ;)
Sötnöt♥Strax kvällsmat, sen blir en tur för mig och Häxa till källaren :)

Skulle återigen ha bjudit på en del nya bilder, men det vill sig inte :(
Undrars om det är min dator som börjar krångla igen?
Jaja, jag har i alla fall alla bilder i tryggt förvar numera :) *vis av erfarenhet*

liiiten rapport...

Ja, vad ska man säga? Tiden går så vansinnigt fort! Skulle verkligen vilja dra i nödbromsen ibland. Skulle det hända att jag gör det, så lovar jag att det blir när det är sommar! Eller möjligtvis vår eller höst… Vintern är jag just nu gruvligt trött på…   Ingen större idé att gnälla om de, ändå inte så mycket man kan göra åt det :( Men det stör mig att man blir så förbannat begränsad!! Träning har det inte alls blivit av det jag tänkt under vintern.

MEN, vi jobbar på så gott det går  :)

 

Spår har det ju inte blivit något alls av, vi tar nya tag med det när det minskat lite på snön  ;)

 

Sök har det blivit ett fåtal gånger i grupp i vinter.  En hel del finns det ju även att göra utan att träna i grupp. Lite hemmapyssel, alltså ;) Vad jag kan se hittills, är jag jättenöjd med Häxa. Hoppas nu att snön sjunker undan fort, så vi kan sätta fart ordentligt :)


 

Uppletande är väl det vi kört på mest med. Krävs ju ingen vidare planering och man kan vara nästan vart som helst. Innan all snö kom körde vi mycket i korridorer. När snön kom (innan det blev den vedervärdiga skaren) var jag en hel del i en gammal skidbacke och körde uppför :) Väldigt intressant och nyttigt :)

Syns väl på Häxa när hon börjar bli trött i all snön. Hon ger banne mig inte upp, utan jobbar vidare. Men hon försöker använda sig av synen, doppar nosen i varenda grop i snön ;) Vilket är lönlöst, eftersom det är gropar överallt ;) Glädjen när hon till slut hittar det hon letat efter är verkligen total :)

När det var som kallast, höll jag på riktigt på att få ett nervöst sammanbrott! Det går  banne mig inte gör NÅGOT ALLS när det är -25 grader!

Tack och lov ”hittade” jag en inomhuslokal. Ett skyddsrum i en källare, inte speciellt stort, kanske 10x12 meter. Men duger gott till att köra lite lydnad och upplet!  YES! Nu började jag återfå hoppet om att kunna överleva vintern ;) Där har jag och Häxa varit en hel del i vinter, sååå skönt att klä sig heeelt normalt. INTE tiotusen lager med underställ och varm-varm strumpor :)

 

Källaren är inte på något vis inredd, utan det är ett fyrkantigt rum, med en hel del bråte utefter väggarna. Man kan nästan tro att saker och ting är utställda där nere för att man SKA gömma prylar till hundar. Det står flera olika rullburar med bla. Kartonger, pärmar, butiksinredning. Det finns ett bord i lagom höjd att hoppa upp på, några tomma soptunnor, kundvagnar, ställage och en del annan  bråte :)

 

Jag har aldrig tidigare testat på ”upplet” inomhus, och funderade en del på hur det blir med vittringen i den minimala ”vind” som är inomhus. För Häxas del fanns det inga som helst tveksamheter när täcket kom på :) Hon kastade sig glatt in i all bråte och letade och blev givetvis överlycklig när hon hittade :) Jag fascineras faktiskt av hur on beter sig i sån här miljö! Mycket som skramlar, saker hon kliver på rullar iväg. Men lugnt och sansat fullföljer hon det hon håller på med, så otroligt fokuserad på uppgiften ♥ Kliver hon upp på något som rör sig, står hon lugnt kvar tills det stannat, sen fortsätter hon :) Har även testat att släcka ner, bekommer henne inte alls :)

Det här är väl egentligen inget vi har jättestor nytta av inför tävling, men det är himmelens kul och det slår ut liiiite av all den energi som finns i Pjäxan ♥

Vad vi lägger mest krut på nu (i uppletet) är annars ICKE tugg ;) Jag har en plaaaaan och jag ser tydliga framsteg *nöjd*

 

Lydnad då… Ja, en hel del har vi ju pysslat med hemma i köket :)

Timmy och Anton tränar innebandy två gånger i veckan, då har jag och Linda stående lydnadsträning. Vi varierar mellan lite olika parkeringar i stan. 1½ timme har vi på oss om vi är effektiva :) Dessa träningar är SÅ värdefulla! Vi tycker lika i mångt och mycket, MEN dock inte i allt ;) Oavsett så leder det till bra träning och mycket analyser :) Jag behöver verkligen varierad träning, både i större grupp och bara några enstaka, där man kan lägga mer tid på varje ekipage. Träning i större grupp är ju minst lika viktig, men det är viktigt på olika vis ;) I större grupp är det ju guldläge att få till störningar bla. Och ta del av alla andras funderingar :)

 

Hur som! Lydnad var det ja… Det slog mig faktiskt för några dagar sen… Låter säkert skitkonstigt men… Häxa är snart 1 år (vad f*n hände med tiden?) och det är först nu jag på riktigt börjar trilla på plats med denna lilla Pärla :) Vet inte riktigt hur jag ska förklara vad jag menar… Men hon är verkligen så totalt annorlunda mot vad jag är van, det är EN del. Med annorlunda menar jag då inte i negativt ordalag… Men först nu börjar jag känna mer hur mycket krav jag kan ställa och hur hon ska reagera på det. Äsch! skitsvårt att förklara, men jag har ju varit lyrisk över Pjäxan från början, men först nu börjar JAG hitta hem :) *trögtänkt*

 

Jag har ju hela tiden tyckt att hon varit relativt enkel och framförallt lättlärd. Nu ska vi ”bara” sätta ihop allt bra ;) Sprättlätt ;) eller ja, det får vi se… ;)

 

Som sagt, Häxa är snart ett år och jag fattar verkligen inte vart tiden tagit vägen!!?? Min plan var ju att vi i stort sett skulle vara tävlingsklara nu! MEN det är vi inte riktigt! Just nu skyndar vi långsamt och hoppas att vi lägger bra grunder för framtiden :) Går det som jag tänkt så blir det tävling under försommaren :) Den som lever får se! Trots att jag är enormt tävlingssugen, så har jag faktiskt en plan för hur det ska se ut, när vi väl ger oss ut! *motar bort tävlingsidioten*

 

Så har jag då lyckats få till ett mastodontinlägg! VAD lärde jag mig av detta? Blogga liiite oftare kanske? Jag har egentligen massor med mer saker att skriva om! Min hjärna är full av analyser ;) Men det får bli någon annan gång!

 

Nu siktar vi på morgondagen! Heldags träning tillsammans med Linda och Inez :) Även Lilian och liten, söt Molle kommer. Vilken härlig liten prick :)


Tanken var att det skulle bli massor av bilder, men blogg.se krånglar, så det får bli någon annan dag, det med :)


RSS 2.0