Samarbete...

Ja, även om vi varit utan dator ett tag, så har ju inte livet precis stått stilla ;)

En hel del träning har vi fått till, kantat med massor av fikastunder så klart;) Vissa gånger blir det mer fika en träning, men så blir det när det finns massor av världsproblem att reda ut =) Men kul har vi!

Spårat har jag och Häxa gjort en del. Är sååå nöjd med hennes spårarbete hittills! Motivationen för uppgiften är på topp, finns ingen tanke på att undersöka något annat! Ett av spåren vet jag att det legat rådjur på fältet och jag såg när de gick därifrån. Hade full koll på vart det var och noterar att Häxa kollar av vad det är, men spårar sen vidare=) Hon markerar pinnarna väldigt tydligt, har faktiskt inte brytt mig om at ha något annat i spåret, eftersom vi har ltie andra problem, mer om det längre ner…

Insåg efter ett par spår att hon kommer strypa sig själv om vi fortsätter spåra i halsband… Testade snålvarianten och lånade selen som Linda haft till rottisvalparna. På med selen och släppte på Häxan på spåret… Efter ett par meter stod jag där med selen och kopplet och Häxa fick sitt livs första frispår… Den var liiite stor… Nu har jag inhandlat en ful reflexsele, den får duga tills hon växt i ”kostymen”, då får det bli en ”riktig”!

Nog om spåret, där är jag verkligen supernöjd!

 

Nu väntar vi på att sökträningen ska komma igång, saknar det så! Och vill verkligen introducera det för Häxa nuuuuu! Vi har tjuvstartat  lite med lite vindövningar på familjemedlemmar tidigare, och idag testade jag på Linda. Blåste nästan storm, vinden vände hela tiden. Så det vart lite svårt att få till. Men det blev tre lyckade markeringar. Och med det är jag nöjd =)

 

För övrigt så har ju vårt problem varit Häxas ENORMA ägandebehov av prylar som hon hittar…. Har slitit mitt hår och funderat en massa på detta. Vill absolut inte göra någon ”grej” av detta och starta en konflikt! Ibland har jag helt enkelt låtit henne vara, istället för att få ett ”misslyckande”. I väntan på att lysande idéer ska ploppa upp ;) Nu ÄNTLIGEN känns det som om det har lossnat! Igår när jag kom hem från skogen rusade jag till TV-rummet, där Fredrik låg och kollade på Tv:n. Följande konversation utspelade sig:

M:Veeet duuu!!??

F:Näää…

M:Häxa hittade en handske i skogen!!!

F:Hmmm,ehhh,jaha?? (blicken sa typ, vi har tusen udda handskar redan)

M:ALLTSÅ! Hon hittade en handske och kom in med den frivilligt!!!

F:Ehh, jaha??

M:Men hallå!! Det är VÅRT stora problem! Minns du att vi pratat om det!!??

F:Ehhh, jaha, men vad bra då…

 

Tydligen så är det så att vi värderar saker och ting heeelt annorlunda…

 

Häromdagen var jag, Fredrik och Häxa ute på en långpromenad i skogen i ösregnet. Jag uppmärksammade allt hon plockade upp. Vilket (inte helt oväntat) ledde till att hon levererade in allt möjligt! När vi kom ut på vägen igen, ser jag hur hon spetsar öronen och tar sats mot något. Alltför sent upptäcker jag vad det är… En STOR, fet, svart snigel griper hon och tänker leverera in hos matte. Där kan jag säga att jag brister i all mi9n pedagogiska förmåga och vrålar alla äckliga ord jag kan komma på! När hon väl kommer in och ska släppa den vid mina fötter, så har den givetvis fastnat i framtänderna och hon gör sitt bästa för att skaka loss den! DÅ trodde jag att jag skulle spy!

 

Ja, jag tror i alla fall att detta är på väg att lösa sig =)  Jag VÄGRAR tro något annat ;)

 

I slutet på nästa vecka åker jag, Hampus och lilla Häxan (ja, hon  är väl inte så liten längre, attans vad fort hon växer!). Då är det dags för Lindjax kennelläger, ska bli så kul att få träffa alla!

 

Nu har jag snöat in på något helt annat än vad jag egentligen skulle (överskriften) igen…

Samarbete är ju något som är användbart i många sammanhang. Vi pratar ju inte minst om detta i hundträningen, men överskriften syftar faktiskt på något helt annat! Har en hel del att komma med i det ämnet ;) Återkommer om det imorgon!


Timmy och Hampus har nu äntligen gått på efterlängtat sommarlov!


Timmy ♥


Hampus ♥


I´m back!!!

Visst, det är evigheter sen, men är det någon som minns vad förra inlägget började med? En liten update då.... Datorn hade krånglat ett tag, men såg just då ut att börja fungera igen. Hur sjutton kunde jag tro det??!! Saker brukar inte laga sig själv... Inget undantag denna gången heller. Några dagar efter jag skrev det, knäppte jag på datorn på morgonen och upptäcker till min stora förvåning att den såg ut PRECIS som när den var ny! Vilket innebar att det var typ fem ikoner på skrivbordet och compaqs "original-skrivbordsunderlägg" (jäkla lång ord, blev det). Panikslagen klickade jag mig till "mina bilder".... Även där såg allt ut som när den var ny, alltså bara massa exempelbilder... ALLA mina bilder hade försvunnit på en natt! Denna upptäckten gjordes runt fem på morgonen. Behöver jag säga att det var allt annat än bra för morgonhumöret??

Tanken slog mig under dagen, att jag har ju faktiskt en extern hårddisk. Undrar bara när jag la nåt på den senast? Gissade att det var typ en par, tre månader sen jag kopierade något dit. Väl hemma kollade jag upp detta... Där kom då nästa stora upptäckt! Senast jag sparade bilder på den var April 2009!! Ja, men så himla bra jag är då!!!

Förtvivlat kunde jag konstatera att över ett års bilder var borta. Jag fotar ju en hel del. En del bilder blir man nöjd med, en del betyder något av andra orsaker och faktiskt så är en del riktigt dåliga. Men alla har ju ändå sin historia.

Hur som, så frågade jag arbetskompisen Johan vad han trodde... Kunde de finnas kvar? Jodå, det trodde han! WOW! Jag kan ju absolut inget om sånt här själv, men Johan lovade hjälpa mig. Prio ett var ju så klart bilderna. Hade ju även massor med dokument i datorn, men de var det inte lika noga med. De flesta finns nog i utkorgen i mailen...

Glad i hågen lämnade jag över datorn till Johan. Efter ett X antal turer fram och tillbaka så blev summan av det hela att:
*Hårdisken var skrot
*Inga bilder gick att rädda
*Ny hårddisk inhandlades
*Något annat (som sagt, jag kan ABSOLUT inget om detta) var också trasigt.

Jaha, var bara att bita i det sura äpplet och lära sig av läxan. Jag kommer säkerhetskopiera allt jag har tusen gånger i fortsättningen.

Nya delar inhandlades och jag fick återigen hjälp av snälla Johan! Nu skulle det bli en "ny" dator i den gamla ;)
Idag bars datorn in hemma medans jag mumlade mantrat : jag-kommer-aldrig-någonsin-igen-göra-något-på-datorn-utan-att-säkerhetskopiera....

Trots att jag fortfarande var bitter på mig själv, så var det ju ändå skönt att åter ha tillgång till cyberrymden ;) I med alla sladdar, nu skulle här surfas och uppdatera sig med allt man missat!

Med nytt operativsystem, såg ju saker och ting lite annorlunda ut... En klocka, en post-itlapp ikanten på skärmen OCH ett litet bildspel??!! Jag hann reagera på att det snurrade förbi ett par bilder på Baloo :O Min lilla reptilhjärna tänker då! Aha! Några bilder från bloggen ligger här (och hur sjutton skulle de ha hamnat där??) Nästa bild som kommer upp är på en rallybil. Jag VET med största säkerhet att jag inte brukar blogga om rally!! Så vad var nu detta? "Rusar" till startmenyn, där finns en mapp som heter "Malin". Öppnar den, där finns ju då en mapp som heter "bilder" Och vad finns där??? Alla härliga bilder på gosiga Dilda, bilder från ett helt år med galna upptåg med prins Baloo, alla bilder på från väntetiden innan Häxa kom hit, själklart också bilderna jag tagit på underbara Häxan sen hon flyttade till oss, resan till Holland med Timmy och morfar, bilder från ett helt års träning med träningsgänget och givetvis ett helt års bilder på mina underbara pojkar ♥

ALLA originalbilder har alltså Johan lyckats rädda! Och det utan att knysta ett enda ord om det!
Alltså, jag blev så glad, så det finns inte ord!! Tusen, tusen tack, snälla Johan =)

Sedärja, då har jag lyckats få ihop en redigt lång text om en kraschad dator, det trodde jag aldrig skulle hända ;)

Några nya bilder bjuder jag inte på idag. Har ännu inte hunnit lagt in några nya bilder, har fullt sjå med att kopiera de gamla ;)

Har nostalgiskt gått igenom lite gamla bilder nu, som jag skrev tidigare så är ju inte alla kanonbilder, men alla har ett värde på sitt vis...


Magiskt ljus en härlig vinterkväll på klubben


Underbaraste Dilda♥ som jag, på den korta tid hon var här, hann skaffa mig en hel del erfarenhet och lärdom tillsammans med.


Finaste, finaste Prinsen ♥
Min totalt helgalna lilla underbara Häxa ♥


Ytterligare en Prins som satt sina spår hos mig ♥


En stor del av vardagen delas med denna underbara vän. Massor med skratt, ideér och galna upptåg!


Hampus rockar loss tillsammans med sin stora idol =)


Timmy njuter av tanken på kommande sommarlov =)

RSS 2.0