Kanske, kanske kan jag också blogga från m...

imag0104 (MMS)

Kanske, kanske kan jag också blogga från mobilen?


Man vet att man har en...

... tonåring i huset när följande utspelar sig i ett helt vanligt hus, en helt vanlig vardag.....

Mamman i huset har efter en dags jobbande (både här och där) sjunkit ner i soffan med värmefilten, datorn och ett välförtjänt glas vin, när hennes mobiltelefon ringer...

I andra "änden" är det husets tonåring... Måttligt upprörd över att hans Mamma inte hört när han förtvivlat ropat från övervåningen... Med tanke på den riktigt förtvivlade och upprörda rösten, tror mamma att det verkligen hänt något allvarligt! Typ att tonåringen satt fast i något och tog sig inte ner. Mamman nuddar snabbt vid tanken, att det finns banne mig INGET att fastna i. En nanosekund senare får mamman reda på vad det handlar om... Tonåringen har parkerat sig vid datorn eller tv-spelet (mamman vet knappt vilket som är vilket, tror de sitter ihop), och kommer nu på att mamman ska lätta på ändan och ögonblickligen komma upp och betala något på datorn, så han kan spela online!!??

ÖHHH!! Men va??? Driver du med mig??? Mamman något upprörd över liten lat tonåring!!

Bidde inget betalande för något alls den dagen!!


Det finns verkligen stunder, då man undrar exakt VAD man missat i uppfostran... Tack och lov kommer jag ihåg hur jag var själv i den åldern ;)
På andra sidan tonåren kommer det förhoppningsvis ut en lite klokare och lite mer eftertänksam människa :)

Det sista som överger en är ju hoppet :)
Hur svårt kan det va???

Förmodligen en överskrift jag använt tidigare, men det är också ett av mina vanligaste uttryck ;)


Jobbade igår, resten av veckan är det semester :) Planen är att jag ska få en del gjort med pluggandet, men framförallt ska vi göra iordning ett spelrum till grabbarna :) Även Fredrik har tagit semester denna veckan (mer om hur det gick längre ner)


Timmy och Hampus slet tillsammans och var så duktiga när de sålde jultidningar, att de i premie fick ett X-box och pengar de kunde köpa sig en stor TV för!! Kul att de kan samarbeta!!


X-boxet kom ju för ett tag sedan och används flitigt, TV-n har vi inte hämtat än. Den ska ju upp först i det nya spelrummet :)Som vanligt lägger jag planer som i det närmsta är omöjliga att genomföra på den tid jag vill ;) Tanken är att rummet ska vara klart innan veckan är slut! När jag planerar så ser jag lätt framför mig de stora grejerna... Sätta väggar, spackla, slipa, tapetsera och lägga matta... DET har jag kalkylerat med!! Sen tillkommer allt tjafs med lister, kontakter och att det visst var tvunget att ligga något under mattan också (typ ett golv).

Jaja, om man effektiviserar lite så borde det gå ändå ;) Finns alltid en och annan minut att tjäna här och där ;) Så långt allt väl!

MEN, nu visar det sig att, utöver de där små ovanstående tidstjuvarna, så behöver Fredrik åka på jobb... Åker imorgon eftermiddag och kommer förmodligen hem på fredag *suck*

Jag har spacklat och slipat som en galning igår och idag... Jaja, som en galning av bägge... Jag är inte världsmästare på att spackla visade det sig ;) Vilket betyder.... Spackla MÅNGA gånger och slipa lika många gånger... Dessutom måste det torka mellan varven... ;) Jaja, planen var - Spackla klart idag och tapetsera imorgon. Till helgen ska mattan läggas in. Ändrade planer.. Spackla klart idag, lägga golv imorgon och tapetsera på torsdag! Jepp, Fredrik är INTE hemma då och Bengt jobbar.... Allltså ska jag tapetsera själv :) Har aldrig i hela mitt liv ens öppnat en tapetrulle :) Men hur svårt kan det va, liksom??? För jag bara vara helt ifred och svära mina ramsor, så kommer det helt säkert gå jättebra :))

Kanske, kanske jag återkommer med resultatet :)Tillfreds...

Känner mig just nu väldigt tillfreds... Känns konstigt faktiskt. Med tanke på att det heeela tiden är fullt upp, så känns det ändå så bra!! Jag gillar ju när det är fullt upp, såklart! Dessutom gör jag bara saker jag själv vill ;)

Detta innebär såklart att jag släppt en del på någon typ av prestationsångest ;) Ångest är ju ett stort ord iof, så kanske prestationskrav passar bättre?  Eller så är det så att mitt kontrollbehov har lättat liiite, liiite ;) Även jag inser att jag inte kan vara med och styra överallt hela tiden ;) Nyttigt både för mig och omgivningen! :)


Fokus läggs helt enkelt mest på de saker jag prioriterar mest just nu! Familjen, jobbet och utbildningen :) Typ i nämnd ordning...


Såååå förra året bakade jag knappt något julgodis (minns inte att jag bakade alls, föresten...), skickade Fredrik att köpa alla julklappar och en hel del annat ;) BRA gjort för att vara mig, faktiskt :)

I år då?? Japp, det fortsätter!

Idag är det den 7 februari och jag har inte ens städat ut julen!! De ni!! Snön är kvar på fönstren och alla julsaker står kvar! Jag gillart inte, men prioriterar det ändå inte ;) Har helt enkelt viktigare saker för mig! När jobbdagen är slut är det läxor och matlagning. Tiden efter det är det umgänge med barnen som gäller, kvällen avslutas alltid med ett långt, varmt bad tillsammans med barnen! DET stavas livskvalité ;) Det som ska göras utöver det, får helt enkelt göras på helgerna, svårare än så är det inte! Har vi viktigare saker för oss på helgerna, ja, då får det andra vänta :) Sprättlätt :)

De senaste helgerna har minst sagt varit fullteckande med viktigare saker än tråksaker, och jag har inte ens dåligt samvete! GÖTT! :)


Möjligen att det kan finnas lite tid för städ till helgen, den som lever får se :)


Ytterligare en sak som gör mig sådär löjligt tillfreds då... Vilka unedrbara människor vi har runtomkring oss! Jag/vi har ju varit ute och flängt en del det sista... Det skulle vara helt omöjligt utan all hjälp vi får :)  Barnen blir så väl omhändertagna av Mormor/Morfar och Farmor/Farfar. Baloo han har levt Prinsliv oss Sandra :) Tack snälla ni för all hjälp!! :)


EN sak till då, som gör mig sådär glad och nöjd! (finns en hel del för tillfället)
Alltså, jag vill varken diskutera personer eller barnen ingående i bloggen... Men, det gör mig förbaskat glad att mina barn har förmånen att ha så bra vuxna runt sig! Vuxna som faktiskt kan se lite utanför ramarna, att allt inte hela tiden behöver följa ett statiskt mönster. Alla har olika behov och olika sätt att lära sig på! OCh framförallt, att man kan se att ALLA är bra fast på olika vis :)
Jag gillar skarpt när jag får känslan att resonemanget är "jamen, hur svårt kan det va? klart vi löser det här" =) För övrigt så anser jag väl att det borde vara alla barns rättigheter att ha liiiite mer av det resonemanget runt sig!!


Nu taggar jag för en ny hemstudieperiod :) Ångrar väl lite att jag tyckte att det var mycket förra hemstudieperioden, för med facit i hand, så kan jag konstatera att det var INGENTING ;)


Men det spelar mindre roll, superladdad är jag :) Ser mycket fram emot hemuppgifterna , då det är mer konkreta saker som ska göras nu :)

Dessutom ska det grottas en hel del i siffror och statistik, och ja, det är ju en av mina mindre störningar, jag gillert ;)


Så ska det se ut! =)))


Ehhh!!?? Jaha!! Har  visst lyckats få till lite mer avancerad text, men det bjuder jag på, för jag vet inte hur jag får bort det =))


RSS 2.0