Lyckopiller!

Har idag njutit av en härlig dag! Större delen av dagen har tillbringats i Karlstad med familjen, även min Morfar (87år) har varit med. Eftersom det verkade bli halvtaskigt väder idag, bestämde vi oss för att göra ett besök på lek och buslandet. Där finns det massor med rutchkanor, klätterställningar, bollkanoner och annat kul för barnen. Alltid när man åker på aktiviteter för barnen, så är det ju så himla kul och se att DE har kul! Idag tror jag det var minst lika kul att se Morfar! Som då har åkt 6 meter lodrät rutchkana, spelat boll och skrattat. Om inte Fredrik hade stoppat honom hade han helt säkert åkt den som är 8 meter också =) Man är inte äldre än man gör sig!

Dagen på nöjesfabriken avslutades med en bowlingmatch. Där jag stod som segrare! Wehoooo!=))) Älskar alla former av tävlingar, så till den milda grad att jag inte ens klarar av att förlora varken mot mina barn eller mot Morfar =). Barnen här i huset är heller inte uppväxta med att man underlättar eller fuskar i spel, för att de ska få vinna. I spel är det alltid blodigt allvar =)

Efter nöjesfabriken blev det en tripp till Bergvik, där vi bland annat hälsade på lillebror och fikade. Ett antal cykelaffärer besöktes också. Timmy önskar sig en ny cykel när han fyller år, och det var inte "bara,bara". Han vet vad han vill ha, men hade lite svårt för att förklara. Efter att ha klämt, kännt och provat dök det *där* leendet upp=)) Han hade hittat rätt. Nu får vi se vad det blir med det=)

När vi kom hem packade jag genast in mig och Häxa för en tur till klubben. Här kommer överskriften in i bilden ;) Hon är ett riktigt lyckopiller min lilla Häxa ♥ Antagligen rätt så tjatigt att höra på, men here we go agfain! Jag är så glad över denna lilla galning som alltid är så glad och positiv! Upplet blev det idag igen. Så otroligt härligt att se henne i uppletandet. Hon rusar rakt ut, och i det närmaste vänder på en femöring, när hon får föremålet i näsan. Idag var det dessutom NOLL vind! *lycklig*

Efter det blev det lite lek och koncentrationsövningar på planen. Har ju inte tagit tag i några lydnadsmoment direkt, men det hinns nog ;) Däremot har vi faktiskt börjat med skallmarkeringar, som senare ska användas i söket. Kul att testa något nytt, Baloo är ju "rullhund". Tror att det passar Häxa bättre med skallmarkering. Hur som, så har jag testat mig fram lite, har ju aldrig lärt in detta förut. Förhoppningsvis blir det bra när vi sätter ihop det =)

Nu jobbar jag i två dagar till, sen är det SEMESTER! Ska bli riktigt skönt=) På söndag åker vi till kusin Pelle och hans familj, ska bli jättekul att träffas igen=) Men faktiskt lite ångestladdat också. Ja, inte att träffa dom då förstås, utan att vara utan hundarna ända från söndag till onsdag!! Vad sjutton ska jag göra med all tid?? Jaja, det blir nog bra =) Som tur är, vet jag att jag lämnar bägge mina älsklingar i de tryggaste händer =)

Har fortfarande inte fotat något, så jag bjuder på några gamla. Just de här bilderna tycker jag talar sitt tydliga språk, om vad jag och Häxan slet med den första tiden ;)


Tror att hon varit hos oss i två dagar när dessa två bilder togs. Byteshandel med ett annat föremål testades...


Finns dingen som helst plan på att släppa det som sitter i munnen. Tankarna rör sig väl snarare kring- HUR många får det plats i ett åtta-veckors malle-gap?


Dessa är tagna några dagar senare. Häxa, ALLTID med tassen på vad hennes fångst...


Jaaa, vad säger man?


Den här bilden talar sitt tydliga språk.... DEN-HÄR-HAR-JAG-FÅNGAT-ALLTSÅ-ÄR-DEN-MIIIIIN!

Tack och lov har vi fått bukt med detta=) Visade sig ju inte ens vara speciellt svårt, bara man gör rätt =))

Over and out =)

Går sådär bra för mig nu...

Hade precis skrivit ett låååångt inlägg om allt möjligt, men jag lyckades med att tappa bort det i cyberrymden! Grattis till mig!!! (saknar just nu den arga smilysen som fanns på blogtownn kan man få de även på blogg.se?)

Jaja, bryt ihop och kom igen, eller nåt...

Efter en jäkligt kul men hektisk dag på jobbet har jag ägnat mig åt att bara njuta i eftermiddag! Först en tur till tjärnet med Baloo och Inez. Jag njöt med en god macka, Inez hon simmade, simmade och simmade. Hade jag inte sagt till på skarpen så hade hon antagligen tuffat runt som en ångbåt ännu =) Baloo då? Jodå, som vanligt roade han sig med att frösöka gräva undan allt vatten… Men kul hade de bägge två ;)

 

När jag kom hem packade ja in Häxa i bilen och vi begav hos till klipporna på Duse, där vi strosade runt länge och väl. Det är så fantastiskt fint därute, speciellt på kvällarna! Häxa plaskade runt en del i vattnet, men har inte vågat simma ännu. Förhoppningsvis kommer det snart! Men till årets stora skräll då, JAG badade! Alla som vet vilken badkruka jag är,  förstår ju nu att det börjar stiga till riktigt behagliga temperaturer!

Vi avslutade med att ta en promenad över campingen. Jäklars! Jag har inte varit där på flera år, vad fint det blivit! 

 

Hade varit en perfekt kväll att fota, men tyvärr hade jag lånat ut kameran till andra hälften som är på rally (ytterligare en stor skräll, att jag lånar ut den). Dessvärre helt i onödan, då minneskortet ligger kvar här hemma ;)

 

Denna helgen är almanackan heeelt tom! Tänkte spåra med bägge hundarna imorgon. Hmmm. Inez då?. Kanske ska höra med matten om även hon ska få sig ett spår? Så får det bli!


Här kommer ett par bilder på Häxa, som Lena tog på kennellägret
Ge mig tid!!!!

Så har det gått drygt en månad sen jag uppdaterade... Har ju egentligen hur mycket som helst att skriva om, men jag vet, att när jag väl sätter mig så tar det så hiskeligt lång tid. Kan liksom inte sluta skriva.

Och TID, det har verkligen varit en bristvara det senaste!
Om jag fick bestämma skulle dygnet ha minst dubbelt så många timmar som det faktikst har. Jag vill jobba mer, träna mer, umgås mer med familjen, alltså! Det finns hur mycket som helst som är kul som jag vill göra mycket mer med!

Jaja, det där kan jag inte påverka, mer än pussla så gott det går. Helt klart är ju att hur lite tid det än finns över, så lyckas man prioritera det som är viktigt. Jag och en arbetskamrat kom att prata på detta på jobbet idag... För några år sedan (4-5 kanske?) när hon flyttade till Säffle (granne med oss), hade jag full hela fönstren i plantor som jag drev upp själv, för att sedan plantera ut flera hundra i trädgården. Bara att vattna var ett heltidsjobb ;) Det var ett av mina stora intressen då... Roade mig också med massa pyssel, som att sy korstygn (???), måla krukor, sy gardiner och baka i mängder =)

Sen.... Började jag på Ica, och kunde helt plötsligt inte få nog av att jobba! Hur kul som helst =)) Strax efter det, blev jag med hund (faktiskt även det tack vare jobbet). Och det där med hunderiet, det blev ju som det blev ;) Verkligen ett brinnande intresse!

Åter till samtalet på jobbet... Regnade ordentligt idag och S säger något i stil med: Jaja, fördelen är ju att vi inte behöver vattna idag ialla fall... Och jag svarar: Hrrrm, jag har nog inte planterat en enda blomma i år!!!
Jag har helt enkelt haft annat att göra ;)  Så kan det gå!

Har inga planer på att redogöra i detalj vad vi pysslat med den senaste månaden, det skulle ta en evighet ;)

I korta drag då:
*Varit till Kusin Pelle med familj på dop. Jättekul att träffas! Häxa var med och sov borta första gången, inga problem alls =)
*Kennelläger! Supertrevligt och sååå lärorikt! Så intressant att kolla på alla som har massor med erfarenhet! Traffade massor med trevliga människor och hundar =)
*Ljuvlig midsommar med härliga vänner i en mysig stuga på landet, massor med god mat, vin och mycket skratt =)
*En hel del träning med underbara Häxan ♥ (kort rapport om det längre ner)
*Sökhelg i Grums, med goda vänner, baljbad, god mat, vin, skratt och allsång =)
*Tävlingshelg på klubben, med söktävling, lydnadstävling och lyckad grillkväll i härligt väder =)
*Varit på mitt livs första auktion. Jättekul, men jäkligt förvirrande! Första timmen försökte jag koncentrera mig på vatenda ord och varenda rörelse autionsgubben gjorde. De som varit på aution vet att den där gubben hinner ofta säga en himla massa på kort tid! Efter ett tag lärde jag mig att stänga av alla ord och siffror som vällde ur hans mun :) Några fynd gjordes oxå ;)

De som är lite insatta ser ju att det inte är i kronologisk ordning, men jag är ganska nöjd att jag kommer ihåg 7 saker jag gjort på en månad, ordningen är mindre viktig ;)

Träningen med Häxa då?
Mina kära träningsvänner påminde mig om att det endast är 5 månader kvar tills vi får tävla lydnad! Gahh! Känns väjldigt långt bort kan jag säga. Moment har vi överhuvudtaget inte börjat med... Vi har fullt upp med annat ;) Spårat har vi gjort en del, där finns det inte så mycket att säga, mer än att jag är såååå nöjd! (har ni hört den förut?) Hon är superduktig i spåret, gåshud att gå bakom ;)

Det vi lagt mest krut på, är ju att komma in med saker. Och det har verkligen lossnat! Så härligt! 99% av gångerna, griper hon, och tänker "in" direkt =) Den sista procenten, där räcker det med en liten påminnelse, så kommer hon så fint =)

I och med att ovanstående nu fungerar, så har vi även påbörjat uppletet. Föremålsintresset är det ju inga större problem med precis ;) Har inte kört så många gånger, men det syns tydligt att hon vet vad det är frågan om när vi är på samma plats ett par gånger och kassen med uppletandeprylar kommer fram. Hon jobbar jättefint i vind =) Nöjd även där! =)

Vindövningar i söket har hon fått pröva några gånger nu, och inte heller där ser jag några problem. Så himla kul att se, hur fort hon lär sig vad som är på G!

Bortsett från detta lägger vi vår tid på att leka, ha kul och skapa en bra relation =) Hon har ju nu "fyllt 5 månader", och jag kan konstatera att hon är allt jag kunde önska ♥ Fylld av positiv energi och så mysig på alla sätt och vis! Känns som om hon varit här jämt =)
Är så glad över lilla Häxan-pjäxan ♥ (kärt barn har väldigt många namn)

Höromkvällen satt jag på altan när Fredrik var ute i trädgården med Häxa. Försöker ignorera det hela, men hör hur hon skiter i vad Fredrik säger (det är ju mest jag som "pysslar" med henne). Nu börjar Fredriks röst låta ganska irriterad och jag förstår då att Häxan smitit över på grannens tomt ( det är ett sånt där grönt "nätstaket" mellan tomterna). Från altanen ropar jag på henne, hon vänder i luften och springer rakt in i staketet (SÖT som socker!), ruskar på sig och kommer på vart vägen runt staketet är ;)

Som sagt, jag är helt lyrisk över den lilla Häxan ♥

Har suttit här alldeles för länge redan! Dags att avrunda! =) Lite bilder... Ett par stycken från kennellägret..

Peder och F'Vilja (tror jag)


Söta Folke, ligger och spanar =)


Från midsommarhelgen. Blir full i skratt bara jag ser denna bilden =))) Här skulle minsann jag och Linda arrangera en superhundbild. Tre galna rottisar och en minst lika galen mallefröken skulle sitta på rad, för att sen hoppa över gräset mot mig, som sitter med kameran i högsta hugg. Bara att få dessa att sitta på rad, var verkligen "mission impossible". När vi väl lyckats med det och ropade på dom, sprang alla runt vårt tänkta "gräshinder" =)))


Första gången Baloo och Häxa får leka ute. är ganska sparsam med det eftersom Prins Baloo inte kan bromsa i tid alla gånger ;)


Mitt ♥ på midsommarkvällen =)

Och sist men inte minst.... Visseligen ruggigt dålig kvalité, men jag lovade att lägga ut en bild på HUR små agilitytunnlarna är ;) Jag håller ju ALLTID vad jag lovar!


På kennellägret anordnades det en uppskattad "skojagilitytävling"
De flesta valde att köra med hund, Claes valde att köra med Sanna=) Detta gjorde de galant! Det pratades om att utöka till en "xtra-wide-klass" nästa år =)))


RSS 2.0