Lag-DM

Så har vi då landat hemma efter ett dygn i metropolen Munkfors ;)
Tyvärr kan jag bara konstatera att jag är sjukt missnöjd med vår insats... Låter hårt kanske, men jag är för mycket tävlingsmänniska, för att vara nöjd med en sjätteplats av sju lag ;) Att dessutom inte "den där" känslan infann sig på plan, gör ju inte det hela bättre...
Från början då....
Vi kom upp igår eftermiddag och installerade oss i stugorna. Ett säfflegäng var ju redan på plats, lydnaden gick igår :)
Efter lite träning, organisering och lite töl, samlades vi på vår veranda för att grilla och käka gott tillsammans allihop :) Riktigt kallt blev det, så efter ett tag förflyttade vi oss alla, inklusive vindunkar och ölflaskor in i vår stuga :)
Vi var väl typ 15 pers i den lilla holken, mycket fnitter och allmänt hög ljudnivå, men vi hade väldans trevligt. Söndagens hejaramsa med tillhörande dans inövades lite senare på natten ;) Finns ett gäng med bilder på detta, men de behåller jag för mig själv :D En väldigt trevlig kväll tyckte jag, Häxa tyckte nog att det var väl stimmigt ;) Hon är ju likosm inte typen som behöver femton pers runt sig för att varva upp ;)
Jag, Linda, Inez och Häxa delade rum. Smartskaften (jag och Linda) stängde dörren och gick och la oss.
Alltså, jag vet inte hur många gånger vi vaknat i natt av syrebrist, värmeslag, Häxa som flåsar, Inez som flåsar, Häxa hoppar upp i Lindas säng-ner på golvet-upp i min säng-ner på golvet osv. Vid tre kom vi på den briljanta idéen att det gick att öppna både fönstret och dörren ;) Tack och lov fick vi inte lite luft :)
Summa summarum av natten är väl att vi alla sovit skitkasst. Häxa har nog inte många minuters sömn att tillgodoräkna sig...
Jaja, bara att klistra på leendet när klockf*n ringde, allt annat än pigg ;)
Dags att bege oss till samlingsplatsen för att möta upp vår kära lagledare ocg resten av laget :)
Platsen gick bra, några hundar som var lite oroliga, en hund gick upp. Häxa låg bra, bortsett från att hon tog sig någon tugga gräs.
Lite väntan innan det var dags för vår tur. Värmde upp lite innan, Häxa kändes redan då lite sådär disträ och okencentrerad (som jag absolut inte vill ha henne).
Det visade sig att det skulle hålla i sig genom de flesta moment. Linförigheten var verkligen en helt hemsk känsla!! Jag höll på att gå i spagat på språngmarschen, i geggan. Häxa tror jag faktiskt inte brydde sig nämnvärt om blötan (det är ju BRA).
Men som sagt, känslan var verkligen hemsk, att inte ha den där attityden och den lilla halvgalna Häxan ;)
Jag fick också kvitto på att det vi lagt tid på sen förra tävlingen inte gav någon större utdelning idag. Vi förlorar poäng på bland annat ingångarna, genomgående. MEN gripandet i apporteringen var förbaskat snyggt :)
Upplägget på en sådan här tävling är ju lite annorlunda. Man gör ett eller ett par moment i varje ruta, sen förflyttar man sig vidare och gör ett par andra moment. Mellan stationerna blev det en hel del väntan, vilket inte idag passade oss alls.
Överlag så har vi bättre betyg idag. Men det känns faktiskt som om det kvittar med bra betyg, när inte den där känslan finns där... Låter jag gnällig och tjurig? Det är jag inte ;)
Det är var en nyttig erfarenhet. Nu ska vi ladda om och planera för hur vi ska lägga upp kommande träningar :) Ett sånt här misslyckande (som jag faktiskt ser det som), kan förhoppningsvis få BRA ringar på vattnet, alltid lär man sig något ;)
Fredrik ringde när vi var på väg hem och undrade hur det gått, jag svarade att det har inte gått något vidare bra, men att vi haft kul och att nu är det bara att träna MERA. Fredrik svarar lugnt och stillsamt- Jaja.... Han har verkligen en ängels tålamog med mig och hunderiet ♥
Faktum är väl att, det är inte det som är grejen, mängden träning alltså. Tränar mycket gör vi redan, men jag måste bli bättre på att planera och strukturera träningen. Kommande natt kommer alltså ägnas åt analys ;)
Inget problem emd fokus på apporten iaf ;)
Laddar för ett snyggt gripande :)
Taggad inför hoppet :)
Lilian har fotat med min kamera, tack för hjälpen!
Nu laddar vi om och tar nya tag :)
STORT tack till vår så engagerade lagledare, Pia, som har fixat och donat med allt från stugbokningar till lagkläder :)
Och självklart tack till alla goa lagkamrater :)

Detaljer...

Jäkla märligt fenomen jag stött på ;)
Inför vår första tävling, kände jag mig ganska lugn. Visst visste jag att vi inte hade alla momenten 10-mässigt, men det kändes ändå bra :)
Efter tävlingen då, så började träningen för att ta tag i de detaljer som inte satt så bra.
Hmmm, nu har vi hamnat i det här: Ju fler detaljer vi tränar, desto mer ofärdiga tycker jag momenten är :O
Ofärdiga eller dåligt befästa...
Apporteringen tex. Inför förra tävlingen såg jag faktiskt inga större problem med den, möjligtvis lite tugg på vägen in och våra genomgående dåliga ingångar...
Nu då, när jag sammanfattar den senaste tidens träningar så kan jag konstatera om apporteringen att vi har:
*Sent gripande (springer förbi, slår gärna med tassarna innan hon griper).
*Lägre fart in än ut.
*Tugg
*Dålig ingång.
Får vi allt det, så ryker det många poäng ;)
Jag tycker ändå att vi det senaste har delat momentet mycket och var del för sig fungerar bra. Tydligen har vi inte gjort det nog mycket (eller på fel vis?), för när jag sätter ihop det är det nästn alltid någon detalj som brister...
Hoppet är också ett sånt moment, där jag stundtals sliter mitt hår för detaljer ;)
Himmelens tur man har något att fundera på iaf :D
Jaja, inte så mycket att göra åt det, så här i elfte timmen ;)
Imorgon åker vi upp till Munkfors Bk för att på söndag tävla i lag-DM.
Vi har fått ihop hela tre lag från Säffle, ett i lydnad och två i bruks :) Ska bli skitkul, och en nyttig erfarenhet för mig och Häxa, då det är ett annat tävlingsupplägg, med betydligt fler störningar :)
Som sagt, nu blir det DM under helgen, sen är det jobb i två dagar. På onsdag åker jag, Hampus och Häxa till Kloten på läger :) DET ska bli så kul :)
Helgen efter det är det dags för Häxas MH :) Också väldigt kul, dels med MH:t, men också att träffa en hög av Häxas syskon :)

Livskvalité

Idag hade jag bestämt mig för att INTE träna hund! Jodå, det händer ibland ;)
Planen var istället att: Göra storröj i köket och hallen, städa badrummet och sovrummet, samt ta vara på det konstanta tvättberget... Låter ju vansinnigt kul...
Jaja, bara att hugga i :) Gjorde en rejäl rens i hallen. Vi är garanterat familjen som leder VM i jackinnehav, Fredrik leder med mest antal jackor i familjen, men jag har de mest vädefulla ;) I min arrackjacka hittade jag en välvikt och vältvättad femhundring :D Den måste ha legat där i några år, såg ut som den var tvättat föera gånger. Dock i användbart skick :)
Medans jag röjde hade jag fyra förtvivlade ögon som glodde på mig, och hade de kunnat prata så hade de sagt: ska vi bara sitta här och ALDRIG få göra något kul????
Jäkla tur jag har hundarna, för nu var jag ju tvungen och avstyra städplanerna och hitta på annat :)
Jag och Hampus bestämde oss för att ta en tur till ICA för att köpa smaskig kvällsmat och sen ta med oss hundarna till skogen på picnic :)
Livsfarligt att handla när man är hungrig ;)
Vi begav oss till Mollsjön, en av favoritplatserna uppe i Stubbkärr. Det är så otroligt fint! Speciellt på kvällen, när solen går ner.
Det är få saker som får mig att koppla av så bra som vackra ställen i naturen. Om jag dessutom har något smaskigt att äta, familjen är samlad och självklart hundarna, DÅ är jag väldans nöjd :)
Nu var ju visserligen "bara" halva familjen samlad, de andra två gottar sig ju i Slovenien ;)
Länge och väl satt vi där jag och Hampus, och smaskade och pratade och bara myste. Hundarna röjde runt som de galningar de är ;)
Visst är hon söt, min Häxa?
Hampus filosoferar...
Vissa dagar är det bara stört omöjligt att fota. är det inte knasigt ljus, så är det hundar som bara inte kan bete sig normalt ;)
Var det någon som sa att  det var lätt att fotografera??
Försöker fota Baloo. Häxa gör sitt bästa för att jävlas, med att rusa runt med en hel arsenal av pinnar. Frustrard Baloo gurglar och vill iväg...
Jaha, han sitter kvar några sekunder till. Söt som få♥
Häxa har tröttnat på att Baloo sitter still också är kaoset ett faktum *suck*
Underbara lilla Pjäx♥
En gång till :)
Summa summarum: Hallen blev städad och inget annat :) Men vad gör det när man får njuta av en underbar vårkväll vid sjön med gott att äta, två galenpannor och en ljuvlig son?
Städningen finns säkert kvar en annan dag, ifall andan skulle falla på ;)

På vift!

Ja, nu har vårens flängande börjat för familjen Johansson :)

Planen från början var följande:

15 maj-Timmy åker till Slovenien på utbytesresa

19 maj-Fredrik åker till Spanien på Formel 1

21 maj-Timmy kommer hem från Slovenien

28 maj-Jag åker till Munkfors på lag-dm

29 maj-Fredrik kommer hem från Spanien

29 maj-Jag kommer hem från Munkfors

1 juni-Jag och Hampus åker till Kloten på sökläger

6 juni-Jag och Hampus kommer hem från Kloten

Ser det rörigt ut?? Det är det!! ;)

Nu blev det i sista stund ändring i Fredriks planer. Ett par dagar innan Timmy skulle åka bestämde sig F för att avboka Spanienresan och fälja med Timmy till slovenien istället :) Det känns jättebra, hade faktiskt liiite ont i mammahjärtat innan detta ;) Att Timmy skulle bo ensam hos en helt främmande familj i ett helt nytt land. Timmy själv tyckte inte det var så märkvärdigt, men självklart blev han glad att Fredrik följde med :) Nästan alla andra barn som är med har någon av sina föräldrar med.

Så nu kan två datum strykas i ovanstående lista :)

Så nu är det jag, Hampus och hundarna hela denna veckan. Känns redan lite tomt, faktiskt. Framförallt för Hampus. Han och Timmy är ganska tajta :)

Men jag hoppas verkligen F och T får en fantastisk resa med massor med upplevelser :)

Hundträningen då? Ja, rullar på :)

Planen var ju först appellen (klart) sen lag-dm i slutet på maj. Efter det lägga krutet inför lägre till hösten. Nu är det ju vääääldigt långt till hösten, så för att vi  ska minimera risken att bli sysslolösa, så blir det några lydnadstävlingar i sommar :)

Jag och Linda tänkte ta en liten miniturne, med betoning på MINI ;)

Fredag-Åmål, lördag-Mellerud och söndag- Säffle.

Förhoppningsvis kanske vi kan ragga ihop lite fler Säffle-ekipage. Skulle vara kul att åka ett gäng från klubben :)

Så bortsett från min tidigare plan, med de detaljer vi måste förbättra inför DM, så blir det även ett par nya saker inför lydnaden :) KUL, KUL :)

Annars har en hel del tid ägnats åt skogen i Stubbkärr. Vi hade elitspårtävling i helgen och jag skulle lägga ett spår.

Jag och hundarna har tillbringat mååånga kvällar där uppe det senaste, inte för att det tar flera dagar att fixa till ett spår. Utan för att det är så fantastikst fint där uppe! Jag vet inte hur många timmar vi knatat runt i de fina skogarna. Gått en liten bit, suttit vid de fina tjärnen någon timme, gått en bit till, hamnat vid en annan ände på tjärnet. Alltså! Man kan ju bli religös för mindre! Det är så himmelens vackert :)

När jag ändå varit Stubbkärr, har jag passat på att cykla en del med Häxa. Jag har då haft Timmy cykel, som är rent förjävligt jobbig att cykla på! Att jag dessutom lyckades hitta en väg av sand... Som ungarna säger DEN SUGER!!! Jäkel vad jobbigt det var med sandväg och ett par nummer för liten cykel ;)

Men hursom, det är bra att cykla där, finns milslånga grusvägar utan någon trafik alls :) Vilket betyder att jag lugnt och tryggt kan vingla runt mitt i vägen utan att varken jag eller hunden blir överkörd :D

För övrigt så sköter sig Häxa super när vi cyklar, travar så fint bredvid :)

Nähä! Dags att ladda upp inför kommande vecka som är tänkt att den sa innehålla: Trumpetträning, slutprov för ett gäng blivande tävlingssekreterare, klippning, klassfotboll, och antagligen ett antal grejer till som jag har inte har i knoppen nu ;)

Over and out!


Ytterligare en premiär :)

Premiärtur med Häxa och cykel. Lite blandade känslor inför detta ;) Insåg alldeles själv att risken för bitskador i cykeln var stor :O

Upprepade mantrat flera gånger ”det kommer gå bra-det kommer  gå bra-det kommer gå bra”

 

Japp, lånade Timmy cykel, som för övrigt är ett par storlekar för liten och med jäkligt hård sadel, och började med att promenera en bit. Häxa tog ingen större notis om cykeln. Så på Norrlandsvägen (låååång raksträcka) hoppade jag upp och trampade iväg :) Häxa travade med hur fint som helst :)

 

Allt frid och fröjd… Dock så tog den långa Norrlandsvägen slut… Och det var dags att både svänga, bromsa och växla :O OCH styra hunden!

 

Som vanligt, när jag ska göra något så är det bråttom, och inga nogrannare efterforskningar görs…

Jag hade tydligen missat att :

1.       Det fanns ingen fotbroms

2.       Handbromsarna var så små så jag missade dom nästan

3.       Växlarna bestod av fyra spakar, har fortfarande inte lyckats reda ut vilken som gör vad för nytta :O

Eftersom jag ändå har fantastisk simultankapacitet, så lyckades jag självklart reda ut svängen galant :)

 

Nu får det bli att köpa cykel, eller kanske låna Mammas???

 

 

För övrigt så undrar jag ibland om jag överhuvudtaget har varit något alls delaktig med genfördelningen till mina barn…

Den ena spelar trumpet innan han går och lägger sig, den andra gör situps :O

 


Debuten!

Så har jag och Häxa gjort tävlingsdebut! :)

Första gången jag tävlar egen hund, men troligen inte sista ;)  För attans vad kul det är att tävla!!

 

Jag hade anmält till två apelltävlingar, blev reserv på bägge två :O Men fick några dagar innan reda på att vi kommit med på Karlstad BK :)

 

Samling klockan 8.00. Det såg ut att bli en varm och fin dag, vilket gjorde mig lite skeptisk. Första värmen för året  som kom var jobbig för Häxa. Det kändes inte helt optimalt att göra debut gassande sol. Jaja, inget att göra åt, förhoppningsvis hade hon väl vant sig nu? ;)

 

Lottdragning, jag ville absolut inte ha nr 1… Vi fick nr 10, alltså sist ut. (av spårekipagen, det var två sökekipage också)

Spårena var förlagda till härliga sörmoskogen, lyx med appellspår i skog tyckte både jag och Häxa. Det blev en lång väntan i skogen innan det var min tur att gå ut spåret. Men jag kan inte påstå att jag led värst mycket ;) Satt och njöt mitt i solen och försökte stilla nerverna med att överdosera både nikotin och koffein ;)

 

10.30 var det äntligen vår tur att gå spåret :) Lite nervös var jag, missade totalt mina förberedelser innan jag släppte på, vilket gjorde att Häxa kom iväg lite tveksamt. I första vinkeln blev det ett jäkla trassel rent ut sagt! Hon missade vinkeln och linan fastnade rejält i massa torra granar. Kändes som en evighet innan jag fått rätt på linan igen, Häxa undrade nog vad jag pysslade med där… När vi väl kom iväg igen gick resten som på räls :) I kärnan hela tiden, klockren i vinkel och kom in fint med pinnarna :) Betyg 9-9 fick vi och jag var nöjd och glad :) Häxa var också nöjd, hon fick såklart bära slutet ända till bilen, det gjorde hon med hög svans och uppnäsad ;)

 

När vi kom till Karlstad Bk kunde jag konstatera att jag sörplat i mig hela termosen med kaffe, tur jag har en jäkla stor blåsa, men nu var det faktiskt fullt!! ;) Till min stora fasa inser jag att det bara finns bajamaja!!?? Okidok! DÅ kan jag hålla mig väldans länge!

 

Dags för budföring. Hade lagom stora förväntningar här. Vi började med detta för några veckor sen och jag har bara ”satt ihop det helt” en gång…. Men när jag förberedde Pjäx på väg till mottagaren hade hon full koll på vad som gällde. Betyg 8-8 fick vi här, med all rätt ;) Det gick FORT! Rejält islag både på mig och mottagaren. Jag är glad att jag klarade stå kvar ;) Förmodligen mottagaren också ;)

 

Så här långt var jag lugn och inte jättenervös. När det var dags för platsen funderade jag en kort stund, VARFÖR utsätter man sig för det här?? Jag känner mig säker på att Häxa inte skulle gå upp, men jag vet ju inte vad som händer om någon kommer till henne… Tack och lov delade dom in platsliggningen i två grupper. I första gruppen tror jag det var 5 av 6 som gick upp HUA! I vår grupp låg alla och det var lugnt och stilla, vilken lättnad!!

 

Efter det kände jag bara att nu får det gå hur det vill, jag var så nöjd med det som varit hittills.

 

Så dags för lydnad då. Lyckades tajma ganska perfekt, så jag hann värma upp lagom mycket :)

Totalsumman på lydnaden blev 173,25. Kan ju helt klart vara bättre, men jag är väldigt nöjd! Jag vet ju att alla detaljer inte sitter. Framförgåendet som vi började med för några veckor sen fick vi 6-6,5 på :) I övrigt så är det i stort sett avdrag på samma saker rakt igenom. Bla. Slarv i ingångarna genomgående och Dk på sitt på hoppet. I linförigheten taggar hon upp av min nervositet och nafsar i fickan, där rök det också några pinnar ;) Allt är detaljer som jag vet att vi behöver fila vidare på ;)

 

Hur som, så är jag jättenöjd med dagen! Trots värme och lång väntan så var hon ”med på banan” :) Hela tävlingssituationen med ”nya” domare, publik och massor med hundar runt omkring, upplevde jag inte att det bekom henne alls! :) DET är jag nöjd över. Och KÄNSLAN med Häxa, att jag vet att hon gör sitt bästa, det gör mig så glad :) :)

 

Vi slutade som 2/10 på 252,25 och uppflyttade till lägre klass :) När tävling och prisutdelning var över fick jag reda på att vi kommit med på tävling idag också. Ska villigt erkänna att jag var riktigt sugen på att köra den med, bara för att det är kul. Men jag tänkte om ;) Åkte hem och firade med familjen och goda vänner istället :)

 

Nu lär det dröja innan det blir officiell tävling igen. 12 augusti blir Häxa 18 månader, då först får vi starta lägre klass.

 

Men, tro mig, jag har en plan fram till dess ;) I slutet på maj är det lag-dm som vi ska vara med på, så fram till dess är det full fokus på att förbättra appellydnaden. Efter det är det dags att på allvar förbereda sig för kommande höst :)  Spännande :)

Troligen blir det full fart under sommaren, med min lilla Pjäxa♥

 

Tack alla snälla för gratulationer på FB, sms och telefon :)

RSS 2.0