Saknar

Även om jag trivs väldigt bra här i Sigtuna och på "nya" jobbet, så kommer det ibland dagar då jag saknar massor av saker...
 
Saknar arbetskamraterna i Säffle... Det är en viss trygghet att ha en massa människor runt sig som man känner väl...
 
Saknar härliga sommarkvällar med nära vänner, massor med skratt och prat om både livets tråkigheter och roligheter.
 
Galna dagar med galna hundar och ännu mer prat och umgänge :)
 
Saknar att veta vart de där riktigt fina pärlorna i naturen finns där man bara kan "vara"
 
 
Saknar min finaste Pjäx <3
 
 
<3
 
 
Saknar alla fina kvällar på brukshundsklubben...
 
Saknar söket, brasan, träningskamaraterna och alla givande diskussioner
 
 
Saknar vår alldeles "egna" skog..
 
 
Saknar det lite mer seriösa fotograferandet...
 
 
Saknar våra stunder i skogen....
 
Ååååh! Vad jag saknar den här galenpannan!
 
Lite djupdyk i arkivet... Utöver det saknar jag: Ytterligare några mycket goda vänner, känslan av att man känner nästan alla kunder, att alltid kunna vägen till grabbarnas kompisar, att alltid träffa på någon man känner när man ger sig utanför dörren, spontana fikabesök, galna kalas med släkten där ljudnivån har en förmåga att nå hiskeliga höjder ;)
 
Mest av allt saknar jag vardagen med Mamma och Bengt...
 
Jaja, liiite sentimental ibland... 
 
Imorgon vaknar jag utvilad, på topphumör och allt är som vanligt igen ;)
 
 

Lite sammanfattning :)

Lite sammanfattning från senaste tiden :)
 
Baloo har haft syssling Ådi på besök :) Sötnötter! Baloo tyckte det var extremt orättvist att han var tvungen att ligga still när Ådi gjorde så gott han kunde för att få fart på 45 kg rottweiler :)
 
 
Alltså... Vardagsrummet är till för avkoppling... Sjunka ner i den sköna soffan ,med ett glas vin, praliner och massor med avkoppling! Men NU!! Har lillebror flyttat in, första kvällen kom både träningsmatta och ett gäng med hantlar fram, vem sjutton har samvete att käka praliner då??? Jaja, det var hans första kväll här det ;) Nu har han börjat jobba på riktigt och insett att det finns vettigare saker att ägna sig åt på kvällarna, typ vila upp sig ;)
 
Som sagt numera både sambo och kollega med lillebror. Mamma är övertygad om att vi kommer gå varandra på nerverna, och jag har aldrig varit mer övertygad om hur fel hon har ;) 
 
 
Ååååkäääj!Så här är det! Bestämmer man sig för att starta upp en lek med en understimulerad rottweiler och ett rejält vedträ BÖR (ska) man ha lite mer skyddsutrustning än ett par jeans...
 
 
Jag har turen att ha ett jobb som bjuder på mycket variation, denna vecka har jag spenderat mycket tid på Frukt & Grönt! Superkul!
 
 
Gavel med massor av goda tomater :)
 
 
Vi trivs verkligen fantastiskt bra i nya huset... Men en "pryl" saknar  jag massor! Underbara badkaret! Här finns ett pyttelitet som det inte finns någon propp till! Mycket udda form på hålet också... Undrars om det finns att köpa propp som passar??
 
 
Problemlösande sonen kan han! Korken till raklöddret passade hyffsat iaf ;) Dock är ba´dkaret fortfarande lika litet...
 
 
Det här är ta mej sjutton tragedi på hög nivå!! HUR kan den mest användbara såsen någonsin utgå?? Just nu två stora frågor! 1: Är det ICAsom plockat den från sortimentet? 2: Är det Unilever som slutat tillverka?? Är det det första alternativet så söker jag lämplig person som kan gå till Coop åt mig och köpa upp deras lager!!:)

Skolstart!

Trots misslyckade försök med att vända rätt dygnet var det två grabbar som utan protester gick och la sig igår kväll :) Det märktes på de att det var lite pirrigt. Tror jag det! Ny skola och massor med nya bekantskaper var ju vad som väntade idag :) Enligt rapport har allt gått bra och bägge killarna var mer än nöjda med första dagen. Känns sååååå skönt att de finner sig till rätta så bra :)
 
 
I och med skolstarten är det vardag här igen, även Fredrik har jobbat idag ;) Jag gjorde en kortdag idag... Direkt efter jobbet bar det av på ett mycket välbehövligt frisörbesök! Typ en månad för sent! Har aldrig som korthårig varit så här långhårig!! Tre timmar senare ser jag ut som vanligt igen :) Några kilo lättare och betydligt blondare :)  Inser när jag sitter där att jag förmodligen kört  fast i någon typ av "effektivitetstänk" ;) Finns alltid sekunder att tjäna i min värld ;) Exempelvis: Jag sitter med blondering i håret i en mindre evighet, jag läser skvallertidningar och facebookar, frissan gör inget speciellt (går lite fram och tillbaka och småpratar), total dötid alltså ;). Blonderingen färdig och klar för ursköljning, jag blir placerad i den där stolen där man sköljer ur... Frissan sätter på vattnet och måste vänta flera minuter med att skölja innan varmvattnet kommit ända fram til duschslangen! Själv sätter jag alltid på vattnet först och gör något under tiden, medans jag väntar på att det blir varmt ;) Störd? Ja, möjligen lite, men det bjuder  jag på :)
 
Summan av besöket är iaf att jag är nöjd :) Alltid nervöst att gå till en ny frissa... Men det blev som vanligt och hon var mycket trevlig :) Dessutom fastnade vi i ett långt samtal om bra/dålig service :) Mycket intressant :)
 
 
Ångående service då... Det är få saker som gör mig så glad som riktigt bra service! I helgen var familjen till Gränby centrum i Uppsala för lite shopping. Kontentan av det besöket blev: Besök i en ICA-butik med härlig impuls och mycket trevlig personal, shopping i en H&M där servicen och känslan hos personalen var riktigt dålig...,shopping i en JC där servicen var superbra! Makalöst trevlig personal :) Gillart :) 
Även om det inte blev något besök på systembolaget på Gränby, så är det ytterligare en kedja som jag tycker det märks tydligt att de satsat på vikten av god service! 
 
Just service är något som jag alltid reagerar på, både bra och dålig... Faktiskt tycker jag det märks att fler och fler kedjor/butiker inser att service verkligen är ett konkurrensmedel! Jag ser oftast en rödtråd, som på systembolaget och JC. Extremt ovanligt att komma in på någon av dessa och mötas av dålig service... Bra  där!
 
 
Jaja, service ÄR viktigt :)
 
 
 På jobbet har  det nu lugnat ner sig efter helgerna, dock kvarstår känslan av att dygnet har för få timmar... Allt är precis som vanligt alltså ;)
 
Hysterisk långhårig!!

Njuter!

Jahaja! Mina uppspaltade rubriker blev det inte så mycket med ;) Kanske återkommer i de ämnena längre fram, den som lever får se :) Just nu har jag inte tid! Trots rejält minus på sömnkontot, jag bara NJUTER av tillvaron:)
 
 
Njuter av att vara på plats i huset, känns verkligen som "hemma" och jag stortrivs! Huset och området känns helt rätt och jag är så glad att vi gick på magkänslan och valde bort de där husen som inte kändes "hemma". Huset i sig är inget märkvärdigt, men duger gott åt oss. Några småsaker som gör att jag trivs sådär extra bra... Som att vår nya granne hade varit här och skottat åt oss när vi kom med flyttlasset på juldagen och braskaminen!! Jag är verkligen en mästare på att elda :) Så gillar jag ju värme också ;)
 
 
Justja NJUTER!
 
 
Njuter av att Mamma och Bengt har varit här en vecka, vet att jag kommer sakna att dela vardagen med dom.. Så härligt att de ändå varit här en hel vecka och hoppas de snart kommer tillbaka! Dessutom har vi fått massor med hjälp med gardinstrykning, möbelmontering och hylluppsättning :)
 
 
Njuter av att ha firat en fantastiskt trevlig nyårsafton i behagligt lugn, god mat och en hel hög med männsikor som man bara måste gilla att umgås med! Kvällen/natten avsutades med att studera alla fina rymdraketer :)
 
Njuter av att Timmy haft två goa kompisar här från Säffle i några dagar, så kul att ha dessa härliga "ungar" här! :) Dessa tre tonåringar har mest tillbringat dagarna/nätterna vid datorerna bortsett från en dag då med pendeltåg och buss begav sig ensamma till Kista galleria för shopping... Jodå.... Mammahjärtat var allt lite orolig men kände att dessa tre fixar detta galant tillsammans, klart de gjorde det :) Inga Mammagener där inte, då hade de garanterat åkt vilse ;)
 
 
Njuter av att ha ett jobb som verkligen bjuder på utmaningar... Stundtals den typen av utmaningar som gör så jag börjar fundera på om jag är knäpp som tycker det är kul... MEN, utmaninngar utvecklar helt klart! Och jäklars, vad jag lär mig efter vägen! Utmningarna och lärdomarna är helt klart det som driver och gör det vansinnigt kul, samtidigt som det vissa sekunder kan driva mig till fullkomligt vansinne, att allt inte bara kan fungera och flyta på.... MEN (igen då), detta kommer bli bra i slutändan, det är jag säker på :)
 
Njuter av att lillebror flyttar hit om en dryg vecka, kollektivet fortsätter :) Vi ska både jobba och bo ihop, vilket inte alla är övertygade om att det kommer fungera... Jag VET att det kommer fungera utmärkt! Jobbmässigt ska det bli otroligt kul att jobba med någon som tänker som jag, och ja, "samboskapet", det är jag inte speciellt bekymrad över. Han titulerar sig som kock, mycket mer begär jag inte av en sambo :) Att barnen jublar behöver väl knappast tilläggas ;)
 
 
Njuter av att Hampus har en alldeles ny klasskompis som ska sova över här inatt. Hampus verkar ha hamnat i en klass full med trevliga ungar :) Så härligt att studera barn när de ska lära känna varandra... I några minuter är det någon typ av "mask" på, men bara efter en liten stund är de helt sig själva :)
 
 
Njuter av att ha kusinvitamin med familj nära! Att se lilla 3-åriga kusinbarnet och Hampus tillsammans är underbart! För en gångs skull får Hampus vara störst och "ta om hand" och han gillar verkligen att pysla om :) Goa småkillar :)
 
 
 
 
Njuter av att för första gången på fyra månader komma hem från jobbet och äta middag med familjen! HÄR snackar vi vardagslyx! Den typ av lyx man inte kan köpa för några pengar i hela världen! Så underbart att äntligen ha en vardag med familjen igen!
 
 
Njuter av att Baloo är på plats i mailjen igen.... Odågan som verkligen kan konsten att reta gallfeber på mig, men som har det största hjärtat man kan ha! Underbara lilla galing som vi saknat så! :)
 
 
Njuter av att ha mina få riktigt nära vänner som betyder så mycket, på alla sätt och vis! :)
 
 
 
 
Tjopp, tjopp, sådär rosakimrande igen då,men inte ens om jag anstränger mig kan jag komma på något att klaga på :) Bloggen lär aldrig bli mer spännande än så här ;)
 
 

Kusinbarnet med sin lilla idol, Hampus :) Underbara <3
 
 
Lilla köket :)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0