Julpyssel!

Ledig dag idag! VILKEN härlig dag jag haft :) Ibland känns det som om vissa dagar har flera timmar än andra, inte för att dagen på något vis varit trög, men jag gillar verkligen när man får ut MYCKET av dagarna :)
Advent närmar sig ju med stormsteg, vilket innebär en hel del pyssel här i huset ;)
Dagen idag började vi med att möta upp Linda och Inez i skogen, för att plocka mossa. Inez, Baloo och Häxa fick rusa runt en stund. Hör inte till vanligheterna att Baloo och Häxa får rusa runt tillsammans, då Baloo är så J***A klumpig och alltid bromsar liiite försent ;)

Hursom, lekstunden uppsakattades av hundarna, såklart :)

Efter skogen bar det av hemåt för att börja pyssla. Smög runt här och mös, med julmusiken dånandes, och pysslade :) Jag får verkligen ro i kroppen av alla ljusstakar, ljus och tomtar :) Varvade pysslandet med några korta "pill-träningspass" med Häxa.

Insåg snart att mossan räcker inte... Vi begav oss till skogen igen :) Där träffade vi på Svinge och Bosse. Bidde en liten skogspromenad på jakt efter mossa, hundarna rusade runt :)

Hem och fortsätta stöka...

Mamma kom på lite kaffe, så vi tjatade bort en stund ;) 

Plocket fortsätter, rör sig sakta framåt ;)

Framåt eftermiddagen var hela familjen samlad, då bidde det glöggstund. Även barnens Farmor dök upp :) Tjatade bort en stund till ;)

Efter glöggen drog jag och Pjäxan en sväng till klubben, för upplet och pyttelite lydnad.
Jag är så nöjd med uppletet! Hon arbetar så fint i vind och plockar föremål på föremål :) :) :)

Somt sagt, en SUPERBRA dag!

Här kommer lite bilder på dagens pyssel...


Adventsljusstake Nr 1.


Adventsljusstake Nr 2


Grabbarnas egengjorda blomkrukor är lite små för vanliga julblommor :)


Just den här är numera både ett par kanelstänger och torkade apelsinskivor fattigare. Placerad lite för lågt i Häxas tycke *grrr*
Snart är det jul....

...eller ja, snart är det advent! :) En del av er vet ju hur veckan innan advent, ser ut hos oss ;) Ett fullkomligt kaos, med kartonger och prylar högt och lågt. Julmusiken skrålar, även jag skrålar en del julmusik, bara ingen är i närheten ;)

Jag verkligen älskar denna tid vi har framför oss nu! Från att gå från ett kompakt novembermörker, till att få tända alla fina ljus och, förhoppningsvis, få en del vit snö.

Stora städningen har påbörjats. Imorgon ska alla kartonger bäras in, förhoppningsvis med hjälp av Fredrik, alltid tungt suckandes och muttrandes " var det verkligen så här många förra året???" Japp, det var det och jag tror att även han gillar julmyset ;)

Om en vecka ska allt vara klart! Den stora frågan nu är, pepparkakshuset?? Vad ska jag göra i år? Som vanligt blir det nog två pepparkakshus. Barnen får göra ett med det dom vill på, nonstop och färgad kristyr, mitt är det ALLTID bara vit kristyr och silverkulor på :)


Pojkarnas egna färgglada från förra året. Jag har bara hjälpt dom med det brända sockret =)


Kyrkan från 2008


Lusthuset från förra året


NU! Återgå till plockandet =)
Ha en trevlig helg alla!


Uthållighet!!??

Sitter här och är heeelt förundrad över hur hundar i allmänhet och Baloo i synnerhet, faktiskt fungerar :S

Han har sedan något år tillbaka gått från att vara "bara" matglad, till att vara fullkomligt mattokig! Paranoid skulle funka ypperligt som beskrivning! Säger man m-ordet här i huset, så tar det en nanosekund innan Baloo befinner sig bredvid, men dreglet hängandes under hakan ;) Vilket innebär, om jag ropar på barnen att "det är mat", tio minuter efter Baloo fått kvällsmat, så står han givakt bredvid mig och hoppas att det är han som ska få mat igen!

För ett par veckor sedan satt jag och Fredrik och kollade på Tv. Baloo har inte alltid tillgång till vardagsrummet. Ibland får Häxa vara med oss där, ibland är det Baloo som får vara med och ibland får ingen vara med ;) Denna kvällen satt Häxa och mös med oss. Bägge hundarna hade precis fått kvällsmat. (Tillfälligt stod mattunnorna i v-rummet)

Jag tyckte allt var frid och fröjd. Balo har normalt inga problem med att bli "utestängd" ;) Denna kvällen var ju då allt annat än normal :O Vi hann bara sätta oss ner, så hör jag hur Baloo ligger på andra sidan gallret och ömsom skäller, ömsom gnäller, oerhört ömklig! Först trodde jag det var för att han "inte fick vara med". Ignorerade det och tyckte faktiskt inte det MINSTA synd om honom. Ni kan ju föreställa er HUR lätt det är att ignorera en storgråtandes Baloo??!! Efter ytterligare några klagolåtar så ser jag att det är mattunnorna han har fått fullkomligt stirr på! Men skärpning!! Du fick mat för några minuter sen! LÄGG NER!! Pipet och gnället fortsatte, ända till jag visade honom ut i köket, lydig som han är ;) så var han snart ute i hallen. Men nu var han åtminstone tyst, men blängde fortfarande paralyserat på tunnorna... Efter ett par timmar så var det dags för oss att krypa i säng, och jag tog bort gallret in till v-rummet. Som skjuten ur en kanon kastar sig Baloo in i rummet??!!

Jag hann väl tänka en kort sekund, men nu har han väl ändå fått en rejäl knäpp??? Sekunden senare är han framme vid sitt mål, en tappad matkula, bredvid fodertunnan! Det är alltså den han har legat och gnällt och pipit på ett par timmar. Då har han HUR mycket uthållighet som helst!!I samband med Häxas löp, skrev jag ju om en annan egenhet här. Där skrev jag ju om att det inte var en fast punkt han fastnade på. Utan att jag noterat det närmare, har det sedan några veckor verkligen varit en fast punkt! Men jag har väl trott att det är själva beteendet sm fastnat, om ni förstår hur jag menar.

Den fasta punkten han glott på har varit UNDER datastolen (ni vet en sån där klassisk skrivbordsstol på fem hjul). Helt uppriktigt, har jag varit bekymrad för att han faktistk inte har mått bra! Jag har trott att det är skuggan från stolsbenen han har stirrat på. Så fort man rört stolen en centimeter, har han farit upp och flyttat sig, för att sekunden senare lägga sig och stirra igen :? Alltså trodde jag att han for upp för att skufggan rörde sig. Att jaga skuggor tyder ju oftast på att någon inte står helt rätt till :(

Idag har jag då satt diagnosen. KRAFTIG, paralyserande ätstörning!

Databordet är ett hörnbord. Längst ner mot golvet är det som en platta (där själva databurken ska stå), som är högst tio cm från golvet, alltså alldeles för lågt för ett rottweilertryne att komma under. Om man sitter i stolen, eller om stolen är tom, men indragen, går det inte att komma i åt under "plattan". Eftersom det är ganska trångt i hallen, så är stolen alltid inkörd mot bordet om ingen sitter där...

Idag när jag gick upp till datorn, självklart var baloo hack i häl, innan jag ens har hunnit sätta mig har BAloo lagt sig tillrätta för att glo på "skuggan". Lite irriterad säger jag till honom att ge sig och gå undan. SJÄLVKLART lyssnar han inte! Varpå jag vräker undan stolen och ska säga till honom på skarpen! DÅ kastar han sig inunder "plattan", där han absolut inte får plats egentligen. Hinner höra hur han tuggar i sig något. Min katastrofhjärna kopllar givetvis att det måste vara något farligt, eller i allafall mindre bra han har fått i munnen- Vrålar LOSS!! Ut spottar han en dammig chipsbit!!! Men VA!!?? Han har i nästan EN MÅNADS tid blängt på en chipsbit!!!

DET kallar jag ätstörning av den högre graden! OCh, antagligen, ett visst mått av uthållighet om motivationen är nog hög :D

Efter denna lilla händelse tuffade han lugnt och la sig i sovrumemt. TROTS att jag satt vid datorn, DET var längesedan det hände :)


Ångestladdat!

Efter flera veckor i fel bil, alltså BMW:n, familjens ICKE-hund-bil, har jag gjort mitt bästa för att göra även den till en RIKTIG hundbil! FULL med prylar, massor med påsar med snitslar (har haft elittävling), vattenflaskor, leksaker och alla kläder som kan tänkas behövas.

 

Nu var det då dags att byta tillbaka till den riktiga hundbilen, bussen. Har väl egentligen varit dags för det ett tag, men man kan ju få lättare ångest av att kika in i en bil FULL med prylar…

 

Ikväll tog jag iaf tag i saken och rensade ur och flyttade över till bussen :) Passade även på att röja lite i alla lådor och inventera uppletandekassen. Häxa stirrade storögt på mig, när alla hennes favoritprylar bars in i köket! Vad ska kärringen hitta på nu??

 

Lika storögt tittade hon på mig när jag försvann ut ur köket med alla saker, utan varken upplet, spår eller  sökträning ;)


 

Taktiken för röjandet var följande : Plocka ur ALLT ur BMW:n, placera detta på backen och sen sortera in det som ska in i bussen.

Inser alldeles själv att man är lätt miljöskadad när allt ligger utspritt på marken, i ögonvrån ser jag en påse med snitslar blåsa iväg och jag ryter: NEJ!!! S T A N N A!!! :)

 

För övrigt så har årets sista tävling gått av stapeln. Alltid ganska körigt sista veckan, med tusen bollar att hålla i luften :) Tävlingen flöt på bra, tack och lov blev jag avbytt i sekretariatet på eftermiddagen, TACK för det. Där tjänade jag in ett par timmar, hade lite att stå i då vi skulle få trevligt besök på kvällen :)

 

På tal om att tjäna in timmar! Det känns ibland som att man konstant jagar den där timmen som saknas på dygnet. Förra helgen är ju helt klart den bästa på HELA året! Utan att göra ett smack, så får man en extra timme på dygnet! Tänk om det kunde vara så varje helg :)

 

Träningen med Häxa rullar på. ÄNTLIGEN har tävlingskalendern kommit ut, nu ska här planeras för nästa år :)
RSS 2.0