Underbara ungar!

Idag när jag kom hem från jobbet var jag ovanligt trött! Fradrik är borta över natten, så jag och grabbarna bestämde oss för att beställa hem pizza. Inte sååå väldigt inspirerande att ta vara på röran i köket och ställa sig och laga mat alla gånger... Sagt och gjort! Beställde pizza till mig och Timmy, åkte och hämtade Mc Donalds till Hampus, och sen vår pizza. Tog (som vanligt) en halv evighet att slänga ihop en Happy meal! Så jag var borta nästan en halvtimme.

När jag väl kom hem, var jag på måttligt bra humör! Allmänt irriterad, trött och väääldigt hungrig. Ingen vidare kombination ;)

Plötsligt vände mitt tjuriga humör, när jag kom in i köket! Mina underbara ungar hade plockat i diskmaskinen, plockat undan lite i köket, tänt levande ljus och dukat med "finglas" med servetter i ♥ Tänk vad lite som behövs för att man ska ladda om totalt!!

Med humöret på topp blev det lite läxor med barnen och sen en träningsstund på klubben. Hampus smög runt i skogarna med svampkorgen när jag tränade. En hel del hittade han =)

Träningen är jag nöjd med (igen)... Har faktiskt plockat fram träningsdagboken igen. Länge sen jag skrev i den, men jag tycker det är så bra att skriva, blir betydligt lättare att strukturera träningen då! 

Jag har verkligen de senaste dagarna kommit till insikt med HUR jag vill ha träningstillfällena! Alltså de gångerna man åker iväg, är borta i flera timmar och tränar i grupp. För mig är det jätteviktigt att det känns effektivt och att man har ett bra flyt och att det är KUL! Annars kan jag lika gärna träna själv hemma. Och man behöver så väl träna både i grupp coh själv =)

Har faltiskt varit ute på klubben varje dag sen vi kom från Edsbyn. Shoppade ju lite grejer till Häxan, som jag var tvungen att testa ;) Jättefin rosa spårsele och lina. Det testade vi i söndags, funkade absolut att spåra med rosa utrustning ;) Köpte också ett tjänstetecken. Även det har vi har vi invigt ;) Funkade både att skälla på gubbe och att leta prylar med det :) Utöver det blev det halsband (rosa? Japp) och några leksaker. Favoriten är en superbra boll, Både hos mig och Häxan! Äntligen en boll med snöre som går att hålla i! Och den här tror jag inte ens Baloo klarar att ha i sönder :)

Jaja, träningen då? Efter att jag kommit hem från Edsbyn har Häxa verkligen varit tokladdad :) Hon har ju inte på något vis varit oladdad (skulle kunna vara ett ord snott från Angelica ). Vet inte om det beror på att jag varit borta fem dagar eller om det är en "fas" (hatar ju ordet period). Hur som så börjar hon ta sig lite friheter i leken och gör tappra försök att kliva över gränserna för vad jag tillåter ;) Ser faktiskt inga problem i detta, tycker mest att det är kul faktiskt. Givetvis har vi ett och annat utvecklingssamtal, som innfattar lite lekregler. Detta kommer bli hur bra som helst! Jag är så himmelens nöjd med min lilla Pärla ♥


Vad jag faktiskt börjar få liiiite panik över är att vi faktiskt inte kommit speciellt långt i lydnaden. Hon är ju snart sju månader! Därav träningsdagboken, behöver verkligen strukturera upp detta nu :) Jag hon är ju otroligt lättlärd, så sätter jag upp  en plan för detta, så borde det inte vara några problem!

Efter helgens tripp till Edsbyn och årets SM, är jag hur taggad som helst! I stort sett varenda vaken minut planerar jag detaljer ;) OCH drömmer om detaljerna på nätterna. Men jag klarar i alla fall att sköta jobbet ännu ;) Det getyder alltså att jag BÅDE kan jobba och planera träningen samtidigt, DET är bra!

Ja, helgen då... Jag har verkligen haft kanondagar! Till att börja med så gick det som på räls upp till Edsbyn med Linda som chaufför till det hiskeliga ekipaget! Därtill hade vi Svinge som lots både på vägen upp och på vägen hem! Han hjälpte oss även att backa in husvagnen :) Tusen tack! 

Ett och annat glas vin har vi väl fått i oss, i och med detta har vi även löst massor med VÄRLDSPROBLEM! Jäklars, vad bra vi är på det! Utöver vindrickandet har vi ju självklart tittat på massor med hundar, träffat mycket trevligt folk och ätit mycket, gott och onyttigt ;)  Jag har ju då självklart sprungit en hel del mellan planerna och resultattavlan, siffertok som man är! Måste ha koll på startordning och hur alla ligger till :)

Kontentan av denna helgen är väl att jag är mer träningstaggad än vanligt (bra eller dåligt?), att jag haft sååå himla trevligt och att jag inte fotat EN ENDA HUND!Hmmm, det här inlägget blev verkligen "lite av varje" och ganska rörigt! Någon annan dag, när jag har meeer tid ska jag bena ur lite och plocka fram lite "poänger" i det hela också ;)

Inte en enda ny hundbild att bjuda på....Bilden skulle kunna döpas till "Björnis i dimman". Riktigt så illa är det inte... Jag hade för tillfället taskig koll på vad jag fokuserade på. Men vi hade VÄLDIGT trelvligt där på kvällen emd långbord och allt :)


Kvitto?

Satt förut i godan ro vid köksbordet och tömde en välfylld plånbok... Inte på en massa pengar, utan kvitton sen en evighet tillbaka ;) Detta görs inte för ofta precis, alltså blev det en rejäl hög med papperslappar. Började kolla igenom om det var något som behövde sparas. Bland alla värdelösa papper man sparar KAN det ju faktiskt finnas något som kan vara värt att ha kvar...

Som tur var hittade jag ett gammalt kvitto på hundmat (VARFÖR har jag sparat det?). Bråttom nu, hundmaten i det närmaste slut till bägge hundarna och djuraffären skulle snart stänga! Lämnade högen med papper mitt på köksbordet och försvann hemifrån i ca: en halvtimme.

Väl hemma med 30 kg hundmat skulle jag nu ta tag i och sortera ut vad som skulle sparas och inte sparas. Kommer in i köket och inser att någon har besparat mig det jobbet...

Om det nu inte varit så att jag lämnat huset låst, med endast två hundar hemma, så kunde man tro att någon tagit på sig ansvaret att göra mitt tråksorterande! Dock utan att sortera!

OM man tar en STOR bunt med kvitton, kör de genom en dokumentförstörare och sedan kastar allt rakt upp i luften, så sprider det sig MASSOR med små, små vita pappersbitar ÖVERALLT!

Ett annat alternativ är att lämna köket obevakat med en Häxa, som tydligen inte drar sig för att sno från bordet när ingen är hemma....

Och, JO! Jag VET att det är Häxa, hittade nämligen en och annan pappersbit i mungiporna ;)

Så nu är det bara att hoppas att det bara var en bunt med värdelösa kvitton och inget annat...

Företagsam liten dam det där ;)


Födelsedag igen :)

Ja, födelsedagarna duggar tätt hos oss i augusti.

Imorgon är det Prins Baloos tur att fylla år, hela fyra år blir han ♥

Dessa fyra åren är verkligen fyllda med så mycket! Glädje, frustration, massor med skratt, slemmiga pussar, uppgivenhet, erfarenheter, hopplöshet, men framförallt, MASSOR med kärlek! :love:

Jag kan ju lugnt säga, att det har inte varit en helt lätt hund alla gånger, men jösses vad jag lärt mig på alla fel man har gjort. Undrar HUR många timmar jag legat sömnlös och analyserat våra problem? För att inte prata på HUR många timmar mina härliga vänner har lyssnat på analyserna och hjälpt mig på vägen :blush:

Vi kom inte alls dit det var tänkt tävlingsmässigt, inte ens en debut faktiskt :blush: Jag är ju som bekant en tävlingsmänniska av den värre sorten, större delen av mitt liv går ut på att tävla ;)

MEN (som jag skrivit tidigare), först och främst måste det vara kul, jag vill verkligen inte tävla på bekostnad av glädjen. Och med alla de konflikter jag och Baloo har haft, så kan jag nu konstatera att både han och jag trivs bäst med att strosa runt i skogen, spåra för skojs skull, leta upp barnen som gömmer sig, uppletande OCH smälla igen skåpluckor så det dånar i köket ;) DET kan han göra om och om igen ;)

Detta i kombination med att jag fått hjälp med att styra upp honom i vardagen, gör att jag har aldrig tidigare upplevt att han är sååå välmående och tillfreds som han är nu :thumbup:  Och det är ju ändå viktigast av allt :)

Min tävlingslust kommer jag förhoppningsvis påv utlopp för med Häxa :)

Jag har rotat i mitt lilla bildarkiv (som jag är sååå glad att jag har). Jösses vad mycket minnen jag har med denna galenpannan. Jag har flera gånger fått höra att jag tar så "roliga" bilder på Baloo. En tunga som slänger där, ett öra som är på sniskan där eller någon annan lös kroppsdel som lever ett eget liv ;) MEN, det är PRECIS så som Baloo är! När han springer är han som en riktig klumpe-dumpe. Bromsar nästan alltid lite försent, det vet de flesta som varit med Baloo i skogen. Angelica påstår att Baloo är som en hovnarr, det är bara en sån där mössa emd bjällror som saknas. Det ligger en hel del i det :blush:


Här kommer en hel hög med bilder, utan någon som helst ordning ;)


Som sagt, inte alltid ALLT är på plats...


Var det NÅGON som sa att det var enkelt att fota denna hund???Alltid med glimten i ögat och tungan på sné :cool:


Pulverisera halvruttna stubbar är en av Baloos stora intressen...


Sååå vacker ♥


Men återigen, inte alltid så lät att fota ;) Snygging ;)


Det här ÄR Baloo! Men va? VAD sa du nu? Nä, jag hörde nog aldrig att du sa något alls...


De flesta tikar tycker att Baloo är ganska jobbig och närgången. Ser ut som han hånglar emd Jessie här, men de delar bara tennisboll...


:love:


Baloo älskar att pussas, och jag kan lvoa alla, att med denna tungan kan han göra det ordentligt :)


Pussar från denna varelse avstår jag tills en har tinat något...


Sprida slem runt sig, är ett av Baloos hetaste raggningsknep, tror han....


Så var det tungan igen då... Den dyker upp här och var...


Flying rottis :)


Japp, TUNGAN!Oavsett överdimensionerad tunga, rullad svans och vad det nu är, så är Baloo den FINASTE! ♥

Har suttit och gått igenom massor emd bilder nu. Jag kommer ihåg när varenda bild togs. Tänk så mycket minnen man skapar på bara fyra år?

Jag är såå glad att det ar just Baloo som flyttade till oss och jag hoppas han har massor med glada, friska år kvar!

Grattis Baloo ♥


Grattis Timmy!!!

Ibland är jag ute i god tid ;)

Om två timmar är det den 9/8...

Detta datum för 12!!! år sedan föddes Timmy! Herrejösses vad tiden går fort! Jag minns det verkligen som igår (låter jag gammal nu?)

GRATTIS älskade Timmy!♥

Hoppas du får en underbar dag♥
Popcorn

Trots att man inte tränat hund i en evighet, så har man ju ändå lärt sig vissa grunder.

Som tex. Att belöna det man vill att hunden ska utföra.  Förhoppningsvis har man en belöning som hundan gillar skarpt, då ökar ju så klart chansen att hunden fortsätter utföra det man önskar. ;) Repeterar man samma sak på samma plats många gånger ökar ju chanserna ytterligare…

 

På tal om överskriften, Häxan kan lätt kännas som ett popcorn stundvis. Hon har nu bott hos oss i ca 119 dagar. Tre gånger om dagen får hon mat. Från dag ett har hon fått sitta och vänta på varsågod, innan hon får maten. Detta har vi alltså repeterat ca 357 gånger. Bortsett från några få gånger har vi alltid varit på samma plats. Självklart har det ju varit ganska lätt att lära detta, eftersom hon ser maten som en värdefull belöning ;) Det här är ju ett solklart exempel, tycker jag! Massor med repetitioner, nästan alltid på samma ställe och med en belöning som verkligen går hem. (Häxa är mattokig). Jag har sedan länge sett detta som ett klart, befäst beteende...

 

Idag, när Häxa skulle få lunch, gör jag på precis samma sätt som jag gjort de andra 357 gångerna. Tar fram matskålen och säger sitt. Denna gång tittar hon på mig som om jag kommer från yttre rymden och pratar ett språk som hon aldrig någonsin har hört. Några sekunder tittar hon förvånat på mig med uttrycket - VAD sa du nu???

Jag testar då att säga sitt igen. Häxa gör en snabb värdering och tror sig nu förstå vad jag menar, PANG så slänger hon sig ner på golvet. Ett läggande som man skulle bli överlycklig för i många andra situationer…

Okääääj?? Vi testar igen… Sitt! Pang, lika snygg läggande en gång till??!!

 

Jaja, efter ett par försök fick vi allt till det =) Men det är ju inte utan att man undrar vad som rör sig i den lilla mallinutthjärnan ibland?


♥♥♥


Semestertider!

Ja, nu är det semester! Riktigt, riktigt härligt! =)  Man har helt plötsligt sååå mycket tid! Så här gott om tid skulle jag vilja ha jämt! Alltså, även när jag jobbar. En svår nöt att knäcka, men man kan ju alltid försöka ;)

 

Träningen med Häxan flyter på. Spår har det inte blivit så mycket av det sista, men ett fåtal har vi hunnit med i alla fall ;)

Uppletandet pysslar vi ju med en del, och det är sååå kul! =) Tycker både jag och Häxa!

Sökträning har det tyvärr inte varit för mycket av :(  Men vi har grejsat lite med det själva, här hemma och i skogen. Nu i eftermiddag var det äntligen dags för ”riktig” sökträning igen! Är nöjd med vad hon utförde, men mer vind skulle ju önskas när man gör vindövningar ;)
 

Nu MÅSTE vi få till sökträning betydligt oftare!


Lydnadsträningen är väl egentligen inte så mycket ”lydnad”, utan mest lek och ha kul, där vi smyger in lite moment ;) Som sagt, hon är fantastiskt lättlärd, den lilla damen ♥ Vi tar det sakta, men säkert. Tror att detta kommer bli bra i slutändan ;) Häxan närmar sig nu 6 månader, jösses vad fort det går! Hon är verkligen ingen liten valp längre…

 

På tal om valp… Det finns väl inget mer effektivt sätt att dra till sig folk, än små valpar eller bebisar. Verkligen ALLA sorters människor dras till detta ;)

 

I början på sommaren var vi på väg mot Stockholm. Kusinbarnet Alexanders dop var målet. Häxa var då ca: 3 månader gammal.


På vägen dit stannade vi till på en mack, dels för att rasta Häxa och för att köpa lite gott att ha i bilen.

Jag går in på macken och handlar, medans Fredrik tar ut Häxa.


När jag kommer ut ser jag att Fredrik står och pratar med en brud av det blondaste slaget jag sett. Jag veeeet att man inte ska döma folk efter hur dom ser ut, men hon såg verkligen BLOND ut ;) På väg mot dom ser/hör jag också att hon verkligen pratar på in och utandning, samtidigt som hon tuggar tuggummi. Givetvis tuggas det med vidöppen mun, visserligen svårt att göra något annat, när man BÅDE pratar och tuggar precis HEEEELA tiden…

 

När jag kommer fram så sitter hon och gullar med Häxan, och Fredrik frågar mig hur vanlig mallen är i Sverige. Ungefär samtidigt som jag ska försöka svara på detta så kommer det en rad med ord ur den tuggummi-glappande truten:


Blondinen- Det är verkligen sååå lustigt, jag har varit instruktör i heeela mitt vuxna liv. Och jag har aldrig varken sett eller hört talas om denna rasen! (tuggar givetvis frenetiskt under tiden)


Jag- Ehhh, nähä? Okäääj? Svarar lite luddigt att dom är väl inte jättevanliga, men alltså, det finns ju faktiskt några stycken… mest vanliga är dom väl som tjänstehundar tror jag (ganska luddigt svar va?)


Blondinen- Men duuuu, sååå lustigt! Jag har nämligen utbildat massor med polisspårhundar, och ändå aldrig sett den här rasen! Av alla de polishundar jag träffat har det uteslutande handlat om schäfer och labbe. (fantastiskt intressant att kolla på hur många gånger man kan tugga tuggumit under en mening)


Jag- Ehhh, jaha? Jaaaa, fast jag är ganska säker på att mallen är betydligt vanligare som polishund än vad labben är… (börjar nu fundera på vad detta samtal ska leda till)


Blondinen- Ja, men det är klart, på mina kurser pratar vi inte så mycket om raser utan mer om lydnad och så… (japp, hon tuggar lika frenetiskt än)


Jag- Ahaaaa, okääääj? Vart håller du kurs då?


Blondinen- Ja, alltså, (tuggar i raketfart nu) jag kör eget. Har eget företag där det är jag och fyra anställda som håller kurs!


(under tiden har jag satt mig på huk med 3-månaders Häxa, som nu lägger upp tassarna på mina axlar och trycker sin långa mjuka nos mot min kind, för vad jag tror är att få lite kel )


Blondinen- Ahhh! Men du!! URSÄKTA mig! Alltså! (tuggar nu i ett tempo som får hela omgivningen att stå still, känns det som) Jag kan VERKLIGEN inte låta bli att tänka jobb nu alltså! Alltså, det blir lätt så när man hållit på så länge som mig!! ALLTSÅ! Du är väl medveten om att det där hon gör nu är reeeen dominans! (tugg, tugg, tugg)


Jag- Ehhh, vi måste nog åka nu… (säger hon som nästan aldrig tappar fattningen och blir mållös! Men det finns gränser även för mig)


Lite bilder från gårdagen:


Jodå, det är en hund ;)


Numera kommer hon med sakerna i full fart till matte =)


SITTER och väntar på varsågod...


LIGGER och väntar på varsågod...


STÅR och väntar på varsågod


Fröken uppnäsa =)


Hur många lustiga vinklar kan man böja benet i för att fånga saken?


Efter lite träning och lek blir det myyyyys i gräset=)


RSS 2.0