Härligt vårväder!

Idag var det äntligen dags för sökträning!

Planen var ju att Häxa för första gången skulle få testa fastrullen på ”riktigt”. Halv elva i går kväll kom jag på den briljanta idén att jag skulle testa några skick på Fredrik i trädgården, bara för att se :) Som vanligt lite otålig ;)

 

Ut i bilen för att hämta rullen. Ja, ni som har tittat in bak i bussen VET att där finns precis allt man kan tänkas behöva, och en hel del som jag antagligen aldrig kommer behöva… Men rullen kunde jag inte hitta. Funderade ett litet tag på att städa bilen, men konstaterade glatt, att det var klockan ALLDELES för mycket för ;)

 

Misstänkte att jag tappat den i skogen när jag och Ulli var ute sist. Jag har liksom inget minne av att jag hängde in den i bilen… I och för sig brukar jag inte komma ihåg vad jag lägger i bilen.

 

Jaja, sängdags och som vanligt när man ska somna, så är det nästkommande dags träning som planeras i huvudet :) ALLTSÅ! VAD tänkte man på hela tiden förut, innan man tränade hund???

 

Upp tidigt i morse, till lilla skogen vid klubben för att se om rullen låg där… Jajjamän! I god tid var vi, så vi hann med ett litet träningspass innan det var dags att åka till samlingsplatsen. Jag börjar tro att framförgåendet kan se ut som ett klart moment någon gång ;)

 

Begav oss till samlingsplatsen, även där var jag i god tid (Mamma tror antagligen att det är ”hittepå”). Till och med i SÅ god tid så jag hann läsa större delen av regelboken inför kommande tävlingssekreterarutbildning ( vilket jäkla ord!) :)

 

Väl i sökskogen kunde vi njuta av en underbar dag, i helt fantastisk vårväder! Alltså, det är inte speciellt plågsamt att krypa ner i mossan med solen brännandes i ögonen, det är nästan så att man inte vill bli hittad ;) Att dessutom alla hundar idag gjorde ett jättebra jobb, gör ju inte dagen sämre :)

 

Väldigt nöjd med Häxa (hmm, ja, precis som vanligt). På ett av skicken tog hon rullen redan på väg ut till figgen, jag sa till henne och sen gjorde hon inte om det :) Hoppas det fortsätter så, då tror jag detta kan bli riktigt bra :)

 

Morgondagen siktar vi på hundträning igen :) Då är planen att vi ska fokusera på spår, framförgående och budföring. Funderar på att ta en tur på stan för att ragga upp lite mottagare ;)

 

Här kommer lite bilder från dagen :)

 

Så otroligt kul att se Safira i söket. När hon började i söket, tyckte hon det var sådär lagom kul med främmande människor... Nu vågar jag påstå att hon tycker söket är det roligaste som finns :)
Boskov (stavas?) var på besök i hos oss, för att testa på. En stadig bit på 59kg. Men vilken härlig hund! Alltså! Till och med jag tycker Baloo är stor, han väger ca 45kg! Jag lekte lite med Boskov, haha, jag kände mig som en litehn vante som for runt :) Men en väldigt trevlig "liten" pojke :)
Inte så ofta jag är med på kort, jag befinner mig ju oftast bakom kameran ;) Men väldigt kul att ha lite träningsbilder även på mina egna hundar :) Svinge som fotat, det lär nog bli fler gånger :) OCH det är ett stort förtroende! Det är ju knappt Fredrik får låna min kamera ;)
Fina, fina Nicco, som var så kul att se idag. Så roligt att se när det på riktigt lossnar, man riktigt ser det där ljuset som tänds ;)
Och Aimee, hon har överlevt dagen för att hon är så förbannat söt och glad! Hon gjorde (tror jag?) sitt bästa sökpass någonsin :) Vilket i och för sig är väldigt kul ;) MEN hon tyckte tydligen att hon var SÅ otroligt duktig, så hon var väl värd en fet självbelöning, i form av min SISTA äggmacka!!! Men som sagt, hon är förlåten bara för att hon är så söt och glad, precis hela tiden :)

Upprörd!

Nu är jag rejält upprörd! Både stort och smått…

 

För det första… Familjen har varit iväg och spelat bowling nu ikväll. Självklart är inte detta bara ett sätt att umgås, det är ju också tävling. Och tävlingar SKA man vinna!! Jag fick stryk av nästan hela familjen, så det lär få bli revansch nästa helg. Tror jag ska passa på att smygträna under veckan som kommer…

Det var det jag var ”smått” upprörd över, nu något som är betydligt allvarligare!

 

Jag fick idag reda på att en av Timmys fotbollstränare fått sin mobiltelefon stulen. Inget ovanligt kanske, men detta hände i samband med en av killarnas träningar. Där var bara tränarna och killarna i laget. Alltså är det någon i laget som har snott tränarens mobil! ALLTSÅ! Jag blir så förbannad, så jag kokar!

 

Låter säkert som om jag är lastgammal (så gammal är jag inte) nu, men vad F**N hände med respekten??? Mitt är mitt och ditt är ditt, HUR svårt kan det vá??

Jag tycker självklart INTE att det är okej att snatta eller sno NÅGONS grejer! MEN hur är en 12-13 åring funtad som snor sin tränares (som lägger en STOR del av sin fritid på dessa killar) mobiltelefon?? Så gör man bara inte! Jag skulle själv bli så grymt besviken!

 

Och dessutom tänker jag så här… OM Timmy skulle komma hem med en telefon som det skulle finnas det minsta frågetecken vart den kommer ifrån, skulle jag vända upp och ner på himmel och jord för att få fram det! Hoppas verkligen alla föräldrar skulle reagera om barnen kommer hem med något liknande!

 

Jag har ingen aning om de kommer få reda på vem som tagit den. Men jag tycker de ska ställa in träningar och allt, tills mobilen kommer fram. Jag kan ju lova att det då skulle bli ett himmelens liv på de killar som INTE snott mobilen och INTE får träna. Men jag tycker det är en tydlig markering, att SÅ GÖR MAN INTE!!!

 

Nu ska jag ta mig ett glas vin och lugna ner mig lite… Imorgon är det dags för sökträning :) Häxa ska få göra premiär i skogen med fastrullen :)

 

Jag har också lust att visa ALLA mina tänder nu! *grrrr*


Tävlingstajm!

Jaha! Så har jag då anmält till min och Häxas första tävlingar :) Hoppas vi kommer med på någon av dom. Ska bli spännande att se hur detta går…

 

Var med på träningstävling igår och jag tyckte hon höll ihop hyffsat bra :) MEN, jag var heller inte det minsta nervös, vilket jag antagligen kommer vara när det blir på ”riktigt” :) Vi får väl se om det blir jag eller Häxa som flippar av nervositet ;)

 

Har insett att, trots att jag  jobbat stenhårt med att totalignorera framförgåendet, så kan jag inte se någonstans att det har försvunnit? ATTANS! Dags att sätta fart med det nu kanske…

 

Budföringen har jag inte på något vis ignorerat, bara helt glömt bort ;) Dags att sätta fart med det också alltså. Vilken tur att vi kommer hålla oss sysselsatta i alla fall :)

 

För övrigt är det väl ”bara” att fila på med det vi gjort tidigare.

 

Jahapp! Nu blir det en tur ut till klubben för framförgående-träning och förhoppningsvis budföring. OM jag lyckas hitta på någon mottagare :)

 

Hoppas på en inte fullt så dryg Häxa när det är tävlingsdags :)

Utvilad!

Jaha? Vaknade 06.00 imorse och var pigg?? Hör inte till vanligheterna precis ;) Det tyder på en speciellt perfekt gårdag. Om Häxa fick bestämma, skulle nog varje dag se ut som den gjorde igår ;)

 

Hade inget alls inplanerat, mer än att jag tänkte testa fastrullen på Häxa.

Fick med mig Fredrik ut i skogen på en rejäl promenad. Grått och trist väder, men en härlig runda blev det :)

 

Placerad Fredrik på ett fält för att göra några markeringsövningar med fastrullen. Första skicket fick han hjälpa henne att vicka på rullen. Skicket efter väntade han ut henne och efter några sekunder grep hon den själv :) De nästföljande grep hon den direkt, duktig Pjäxa :D

 

Hem en stund och fika med Mamma. Ett par timmars ”göra-absolut-ingenting”, HÄRLIGT :)

 

Sen åkte vi ut till klubben för att möta Ulli och Ozzi. Så härligt att kunna träna på gräsmatta igen!!! Som jag längtat efter det :)

 

Jag la ett spår till Ozzi först. Efter det blev det några markeringsövningar på Ulli, öppet på planen. Hon har helt klart fattat galoppen, och griper rullen fint. Sista skicket på planen tar hon rullen tidigt, men springer ändå fram till Ulli innan hon vänder i full fart till mig. Antagligen för att Ulli satt synlig? Flyttade in Ulli i skogen, då rusar hon upp riktigt nära innan hon tar den! Bra där :)

 

När det var min tur att köra lydnad, hade jag bestämt mig för att köra appellydnaden, så tävlingsmässig som möjligt. Bra tillfälle, eftersom Ulli är ganska ”ny” för Häxa, att kolla av hur vi ligger till :)

 

Linförigheten gick bra, givetvis lite smådetaljer, som att Pjäx nyper i fickan på västen när hon tycker det är dags för belöning ;) men i det stora hela börjar linförigheten se bra ut :)

 

Framförgåendet låtsas jag att det inte finns ett tag till ;) Om jag tillräckligt länge totalignoerar det momentet så kanske det försvinner??

 

Läggandet är jag helt nöjd med. Inte så mycket mer att peta i där just nu…

 

Inkallningen, ja, där går det fort! Väldigt fort, och väldigt lång bromssträcka ;) Resulterar såklart i en rejäl smäll på mina ben i ingången! Detta måste jag ta tag i…

 

Apporteringen som vi fått slita en hel del med, börjar nu se hyffsad ut. Bra fart ut, bra gripande, bra fart in, inget tugg, mindre bra avslut. Träna mera! :D

 

Hoppet vete sjutton vad jag gjort för fel! Hon hoppar ut bra, men sätter sig ALDRIG på första kommandot??!! Dk, så sätter hon sig klockrent. Hoppet tillbaka och ingången är ok. Får fundilera på detta under dagen och testa senare :)

 

 

Summan av det hela då- Ja, jag är ganska nöjd. Det dyker inte upp några otippade ”fel”, när jag sätter ihop momenten :) Nu ska vi fila vidare på lite detaljer!

 

Avslutade med en plats, tillsammans med Ozzi. Första gången Häxa ligger med någon annan än Inez. Såg inte ut att bekomma henne ett dugg, BRA!

 

En riktigt bra träningsdag, som avslutades med tacos och film :)

Antagligen därför jag är så pigg nu :) Att det dessutom händer BRA saker på andra plan gör nog sitt till, detta kommer bli ett mycket bra år :D


RSS 2.0