Fulltankad...

Sitter på hotellrummet och försöker reda ut all information som snurrar i huvudet, kladdiga anteckningar och massor med papper i en enda röra! En liten bloggpaus fick det bli nu, händer ju inte så ofta nu för tiden ;)

Helgen som gick tillbringades på innebandycup med grabbarna i Göteborg. Kul för dom att komma "ut" och möta lite andra lag, inte nyttigt att vinna hela tiden ;) Cupen slutade i b-slutspelets semi-final... En riktig rysare... 5-5 efter full tid, vinna eller försvinna :) Motståndarlaget avgjorde i "sudden", vilket kändes helt okej för mina nerver ;) Ett avgörande på straffar är inte nyttigt för mamman med sonen i mål ;) Summan av det hela var iaf en verkligt trevlig helg, med en hel hög med trevliga grabbar, föräldrar och tränare :)

Från ett Scandichotell till ett annat blev det på söndagen... SJ levererade som sig bör... Totalstopp efter åtta minuter. Tåget behövde tydligen omstartas??!! Ehhh, jaha... I min helt otekniska värld så trodde jag att det typ bara var att trycka på en eller två knappar, så var det omstartat.. Men så fungerar det tydligen inte...

Det hela påminde mer om Tagada (ni som har tillbringat fredag- och lördagkvällar på "säfflemarten" vet vad jag pratar om), luft skulle i, luft skulle ur osv... så höll det på. Jaja, kom fram till Sthlm en timme sent till slut :)

Från och med söndag kväll till idag har temat gått i ICA, ICA och lite mer ICA :) Med lite inblandning av prov, hemuppgifter, budget, matlagning och ledarskap :)

Som vanligt en mycket intensiv vecka, men känslan av att man fyllt på "förrådet" med kunskap, bra energi och erfarenheter gör att jag känner mig tokladdad för vad som komma skall!

Dessutom var det kul att träffa alla kurskamrater igen :)

Kvällen ska ägnas åt att göra en plan för kommande hemstudieperiod! Nu ska här pluggas, åtgärdas, analyseras, budgeteras och läggas handlingsplan :)))


Enda negativa skulle väl vara maten (och servicenivån) på scandic.... Men äähh!! Det är så mycket annat som är bra, så det försvinner liksom i den positiva mängden :)


Haft två riktigt bra telefonsamtal under veckan också :)

Det ena handlar om "rätt person på rätt plats", gäller dock inte mina barn denna gång :) Jag blev SÅÅÅ jäkla glad över samtalet, och är sååå övertygad om att detta kommer bli superbra!!

Det andra samtalet... Gör mig också vansinnigt glad!! Hoppas och håller massor med tummar att det kommer gå hela vägen!!


Sedärja... Då har jag lyckats skriva ett sånt där blogginlägg som en del skulle kalla "rosenskimrande och löjligt lyckligt"

Men det känns så just nu :)


Ibland saknar jag denna lilla hund så vansinnigt mycket <3 Fina, fina Pjäxan <3

Pluggdag!

Alltså! Jag verkligen gillar att ge väckarklockan fingret :) Klockan ringer allt som oftast ganska tidigt här :)

Planen för dagen var PLUGG!! Närmar sig seminarium igen = PROV! Klockan ställdes tidigt för att åka till jobbet och plugga en stund.... Jodå, klockan ringde tidigt.... MEN, så skönt att ge klockan "fingret" och svära en liten ramsa... "typ, jag sover tills jag vaknar" =)) Inte ofta man kan göra så, så bäst att passa på ;) Några immar på jobbet, sen hem och plugga vidare. Eftersokm det blev några extra timmars sömn, så blev ju så klart även pluggandet framskjutet några timmar...


Läste på lagar och formelsamilingar till samma sekund Mamma tutade utanför :) Kan väl konstatera att jag ÄR verkligen inte gjord för att sitta parkerad framför en dator en hel dag... Men nu känns det som om jag har god koll! Nästa helg är det dags för innebandycup i Göteborg. Jag räknar kallt med att få lite pluggtid på vägen ner, mellan matcherna och på vägen "upp" till att plugga till provet =) Söndag åker jag upp till sthlm för en veckas kursande! Ska bli såååå kul att träffa alla igen =))

Mamma agerade som kvällens taxichaufför ut till Öcken =)) Tack Mamma =)) Och vilket skönt avbrott i pluggandet! Det är när det är så fullt upp som det är nu, som man inser HUR viktigt det är med rätt personer runt sig;) Den lilla, lilla tiden man har MÅSTE läggas på rätt saker! SOM vi har skrattat ikväll =)) Klockan är snart halv två och jag är inte ens trött! När hände det senast?? Undrars om det beror på den rökiga whiskeyn eller alla skratt?? Förmodligen det senare ;)

Nu laddar jag för ytterligare en dag vid datorn, sedan en dag på fotbollscup, sen är det jobb igen =)))


Njaaaeee, jag känner mig inte klok som en uggla än.... Men snart kanske....

Utvilad?

Ganska många veckor tillbaka har klockan ringt riktigt tidigt VARJE dag... Idag var dagen jag skulle "sova tills jag vaknade...

Men va??? Vaknade 10.00!!?? Fick nästan panik av att vakna så sent!! Min kära man underlättade mitt uppvaknande med kommentaren "sedärja, då har det redan gått en halv arbetsdag i din värld" Tack för den!! Sprätte upp i hopp om att vara riktigt utvilad, men landade snart i soffan... Tröttare än när jag går upp tidigt ;) Blev kvar i soffan några timmar, men lyckades till slut få på mig kläder, fika med Mamma, Bengt, Svärmor och Svärfar :) OCH åka och handla :) Inte illa ;) Såååå sova länge är INTE medicinen! Jag blir bara tröttare, helt uppenbart ;) Så slut med det :)


Någon som inte sov lika länge då... Stora sonen och en kompis ställde väckarklockan på 06.00 på första lovdagen för att ta sig iväg och få ihop pengar för att betala sin biljett till Dreamhack själva :) DET gillar jag :) Affärsidéerna haglar här hemma nu, och energin flödar från tonåringarna :) Gött att se deras målmedvetenhet :)


Nu laddar jag upp för påskafton som ska firas tillsammans med familjen och bröder med respektive hos Mamma och Bengt :) Hoppas Mamma och Bengt vilat upp sig ordentligt, då våra små släktmiddagar ofta tenderar att bli både livliga och ganska högljudda ;) Förmodligen blir det lite brädspel också.... Jodå, tre syskon som är lika mycket tävlingsidioter alla tre :) Kan bli ganska heta diskussioner då *vis av erfarenhet*


Jag och mina bröder =)

Djupa samtal och märklig lättnad...

Igår vid kvällsmaten hamnade jag och grabbarnda i en djup diskussion... Diskussion kanske inte är rätt ord, snarare djupt samtal, då det ibland är svårt att reda ut vad som är rätt och fel... Speciellt ur barns synvinkel...


Vad som avhandlades? Tomas Quick, Breivik, dödsstraff och självmordsbombare...Väldigt itressant att höra hur barn resonerar kring sånt här :) MEN, inte helt enkelt att förklara för dom, då det ibland inte finns något vettigt svar på varför folk gör som dom gör... HUR förklarar man för barn att en männsika är så"less" (hittar inte ordet, men ni vet vad jag menar) på vissa politiker och dess tänk, att den kan döda hundra andra människor?? Sannerligen inte helt lätt... Eller... Om ett barn får en smäll när det är bråk i skolan, tycker vi oftast inte att det är okej att barnet smäller tillbaka... Men om en männsika dödar en annan, ger det ytterligare en annan människa rätten att döda mördaren? Ja, på vissa ställen är det ju så... Då kom vi in på Tomas Quick... Som erkände en rad mord som han inte var skyldig till (om jag inte minns fel). Om vi haft dödsstraff i Sverige, hade han nog gått den vägen. Och den som var verkligt skyldig till en några av morden, går fri fortsättningsvis... Spekulatuoner.... Men det kan ju hända... Vidare in på självmordsbombare då... Och terrorister... HUR förklarar man för barn hur en självmordsbombare resonerar?? Ja, givetvis kom vi ju in på religion då också... VÄLDIGT svårt att ge bra svar i såna här frågor, men också väldigt intressant att diskutera :)Över till annat =))
Lättnaden!!!
Idag postade jag hemuppgifterna =))Tanken slog mig... Tänk OM de inte kommer fram i tid eller inte kommer fram alls??? Funderade en nanosekund på om jag skulle välja alla tillägg som finns :) Typ REK, personlig utlämning, mottgagningsbevis, express och extra allt annat, bara för att vara säker :) ELLER ta en runda med bilen till Växjö och Solna, och på riktigt se till att de kommer fram i tid?? Nädå, jag får lov att lita på posten... Jag tror att jag hört att 98% av postens försändelserna kommer fram till rätt person i rätt tid ;) Så jag bestämde mig för att idag tillhöra de 98% :)


Hade kallt räknat med en enorm lättnad när breven postades... Den varade typ i några sekunder.... Tills andra tankar tog vid ;) Har jag gjort tillräckligt? Har jag tänkt rätt? Tänker vi lika?? Kunde jag resonerat annorlunda?Jaha?? Nu ska jag fundera på det i några veckor också ;) Jaja, det blir nog bra!! Nu lägs allt vad hemuppgifter heter åt sidan, dags att ägna sig åt det som ska läsas på inför kommande prov :) Och framförallt ladda för en förjäkla bra påsk på jobbet :) Gillar, gillar såna här veckor när det öser på ;)


Nu över till något HELT annat!!


Vissa personer imponerar ENORMT mycket på mig! Angie är helt klart en sådan! Jag har känt henne nästan så länge jag kan minnas (jodå, mitt minne sträcker sig mer än ett par dagar), och den förändringen hon genomgått det senaste året är såååå jäkla imponerande!! I hennes blogg finns före- och efterbild. Där ser man den fysiska förändringen, som bara den är helt enorm. Eftersom jag inte träffat Angie på evigheter har jag inte sett förändringen i verkliga livet... MEN vi pratar ofta och länge i telefon ;) Och vilken skillnad på människa!! Hon är en av mina närmsta vänner, så självklart har jag hela tiden tyckt att hon har en rad positiva sidor ;) Till alla dessa bra sidor kan man nu lägga till en enorm glädje, stort självförtroende och en härlig god självkänsla!

Sannerligen svårt att sätta ord på... Men just självkänslan är sååååå viktig!! Hursom har hon lagt ner ett enormt jobb, inte en enda "mirakelmetod" har använts... Sunt förnuft, (som jag gillar så), äta rätt och förbränna mer än vad man äter :) Nu låter ju detta sprättlätt, men jag vet att hon slitit massor för detta ;) Såååå väl värd att lyckas :))) Keep up the good work!!


RSS 2.0