Motion...

Efter att ha gått från att jobba en hel del och vara fysiskt aktiv med hund större delen av fritiden, till att jobba minst lika mycket till att inte vara det minsta fysiskt aktiv på ledig tid... Fritiden ägnas mest med näsan i böcker eller med datorn i knäet.

Jag har aldrig varit något större fan av vanlig fysisk träning. Däremot så inser jag nu, att jag motionerade en hel del "ofrivilligt" när jag tränade hund (dåtid igen, känns konstigt).

För ett halvår sen hade jag hånskrattat om någon sagt att jag skulle ge mig ut och springa bara för att det var skönt att röra på sig! DET är (var?) inte jag! Sprang jag förut, var det i skogen med Häxa eller Baloo i samband med träning och inte alls planerat ;)

Sedan jag var iväg på första kurstillfället har jag insett HUR lite jag rör på mig, nu när jag inte tränar hund! Alltså, att sitta HELT still dagarna i ända OCH koncentrera mig, DET går inte! Min hjärna fungerar ännu sämre än vanligt utan någon typ av fysisk aktivitet :) Till andra kurstillfället fick gympadojorna och lite springvänliga kläder följa med, det blev några rundor under veckan :)


Och det har fortsatt, några gånger i veckan springer jag och Baloo en bit. Jag trodde det verkligen aldrig! MEN, det är skönt att springa! Och jag gillar till och med att ha träningsvärk :) Konditionen är det sådär med, kan man lugnt säga! Både hos mig och Baloo ;) Baloo kan ju sina rutiner i alla fall :) Tidigare stutsade han runt som en galning när skogskläderna kom fram, nu studsar han runt på samma vis när "vanliga" träningskläder kommer fram :) Han gillar det och jag tankar en hel del energi på detta vis :)


Har varit ute på en runda idag, och är nu så där skönt FYSISKT trött! Gött :) Baloo har packat ihop i soffan :)


Övrig tid ägnas åt jobb och plugg, för tillfället ;) Till helgen ska alla hemuppgifter skickas in... Har en del kvar på en av uppgifterna, så nu har jag några dagar att sitta still... När dessa är inskickade kanske man kan återgå till någon form av liv igen :) Även om det inte är plugg HELA tiden, så inser jag att jag är "där" hela tiden... Tankarna är i uppgifterna dygnet runt känns det som! Helt stört egentligen, men det är ju sån jag är :)


Jag inbillar mig, att efter den här hemstudieperioden kommer allt kännas superlätt :) SÅ måste det vara :)NU bada, sen sova :)
Rätt person på rätt plats...

Åhhh! Vad jag gillar när "rätt person är på rätt plats"! Allra helst när de personerna befinner sig runt mina barn!! Eller runt barn överhuvudtaget, förstås :)När jag tränade hund (konstigt det känns att skriva i "dåtid") stötte man ju på en hel del instruktörer. En del med massor av erfarenhet mätt i år och en del med meriter som skulle få de flesta tävlingsmänniskor att bli gröna av avund... MEN några få, de jag gillade allra bäst, det är de som har förmågan att se till VARJE individ. En fungerande metod på en hund behöver absolut inte vara ett vinnande koncept för nästa. Hundar är ju individer precis som vi människor och lär sig på olika sätt. Även om jag inte håller på aktivt med hund längre, följer jag fortfarande många bloggar och hemsidor... Och jag blir så glad när man ser folk som kan tänka utanför "boxen"! Lika besviken blir jag när folk förespråkar en och samma metod till massor med hundar, utan att ens veta just den hundens egenskaper!


När en instruktör har förmågan att se till VARJE hunds förutsättningar, och som dessutom kan anpassa sig till metoder som passar föraren, då är det i det närmaste komplett i min värld =))Över till något annat, men med samma ämne...


ALLA barn borde ha rätt personer runt sig hela tiden! Utan att på något vis se ner på de som är lärarutbildade, så VET jag att det finns många som går "ut" med lärarbehöriget men som egentligen inte har i skolans värld att göra!! Absolut behöver man massor med kompetens för att bli lärare, men en BRA lärare kan du först bli när du har ”det där” sunda förnuftet och kan se till VARJE individ! Alla lär sig olika, och motiveras på olika vis (precis som hundarna). Visst kan man läsa pedagogik, men man måste ändå ha rätt "tänk", för att kunna använda sig av det man läst :)


Hampus har turen att ha en fantastisk människa som lärare! Hon har dels förmågan att se till varje individ, förmågan att tänka utanför ”boxen” och viktigast av allt! Det läggs stor vikt vid det ”mjuka” lärandet. Med det ”mjuka” menar jag inte på något vis att det ska mesas och mjäkas med barnen, utan att lärande i skolan inte bara består av vilken sida man är på te x. i matteboken. MINST lika viktigt är det att lära sig hur man löser konflikter, är mot sina klasskamrater och andra viktiga saker som man inte kan mäta i betyg, men som ändå gör att man har stora förutsättningar för att lyckas i livet :)


Hampus är ju, som de flesta säkert vet väldigt glad i musik, i alla former :) Men mest gillar han att uppträda :) Den kicken han får av att stå inför publik, är inte jämförbar med något annat!


Han lever fortfarande på när han fick gå upp på scenen tillsammans med Rydell&Quick.


För er som inte sett, finns klippet här

http://www.youtube.com/watch?v=eREJ5DPP0Lo 


Trumpet spelar Hampus på musikskolan. Han tycker det är kul, men har ändå vacklat ett tag om han ska sluta… Inte helt oväntat tycker han att det är vansinnigt tråkigt att göra spelläxorna. När han väl är på sina lektioner tycker han att det är såååå kul! För även där har han turen att ha en otroligt bra lärare, som kan se att alla lär sig på olika vis! SOM Hampus har tragglat ”spanien” och ”björnen sover”, han tycker det är supertråkigt ;) Varför följa en plan, liksom ;) Idag fick han välja låt på sin mobil, som han lyssnade på tillsammans med sin lärare. Och sen spelade de den tillsammans :) HUR svårt kan det va? (jäkligt svårt om man frågar en helt tondöv mamma).

 

Eftersom även Hampus musiklärare ser att Hampus är på väg att tappa motivationen, tycker han så klart att vi ska försöka hitta tillbaka till den såååå viktiga motivationen!

 

OCH, vad kan då vara bättre än att läraren tar med Hampus på en heldag till Karlstad, där han ska träna och spela med något som heter ”The Brazz Brothers”, detta tillsammans med 200 andra musikintresserade. Dagen avslutas med att de tillsammans uppträder på CarlstadConfernceCenter på kvällen.

 

Men, HUR svårt kan det va?? Hampus tränar nu så det ekar i hela ”Röllse”! SÅ! :)


Detta är på en skoldag, så han missar en hel dag. Med tanke på att han stundtals har det tufft i skolan, kanske det inte är någon lysande idé att ”offra” en skoldag för detta ”nöje”? MEN JO! Både jag och Hampus lärare i skolan tror att det ger mer än vad det förstör, så att säga :)  

 

Även Timmy har turen att ha rätt folk runt sig! Tack och lov, får jag väl säga :) SUPERviktigt med vettiga vuxna, när man är lite halvt förvirrad tonåring ;)

 

Timmy är ju inte det minsta intresserad av musik. Hans STORA intresse är sport i allmänhet och fotboll och innebandy i synnerhet.


MÅNGA gånger har jag stått vid sidan av planen och verkligen beundrat hans tränare i både fotbollen och innebandyn, för deras fina sätt att hantera en hel hög med pojkar i 13-årsåldern! Det är sannerligen inte så lätt alla gånger. Men så glad man blir när viktiga personer i ens barns liv (även här) kan se till vad som VERKLIGEN är viktigt :) Timmy är ju en lika hysterisk tävlingsidiot som mig. Jag tycker faktiskt att det är en bra egenskap ;) Men man får inte på vägen glömma viktiga grundliga värderingar :) Och jag tycker dessa tränare är fantastisk duktiga på det, just det där ”mjuka”, som man inte kan mäta i resultat :)

 

Helgen som var, var det seriefinal för Timmy och hans innebandylag. Om de vann den matchen, skulle det vara klart att de även står som seriesegrare. Matchen slutade 10-3 till Timmys lag :) Självklart är Mamman väldigt stolt och glad över detta! MEN mest glad är jag för att, till SISTA sekund krigar BÄGGE lagen för allt vad de är värda, TROTS att det hela tiden var ett stort övertag för det ena laget! INGET tjafs från tränare (inte alls ovanligt, tyvärr) om dåliga domare, eller spelare som ger upp för att de ändå kommer förlora, eller spelare som tacklar av för att de ändå har segern i hamn. SÅ ska det va!

 

Japp, tävlingsidioten i mig slår frivolter av kämpaanda! DET kommer man långt på :)

 

Ahhh!! Skulle bara skriva ett kort inlägg om ”rätt person på rätt plats”, men ser nu att det blev någon typ av hyllning till lärare och tränare. MEN! Det är de så väl värda! Sådeså :)  Med tanke på vad de gör för våra barn, borde de få det betydligt oftare :)


Hemma igen!

Vid tre i fredags landade jag i Ekshärad, närmare bestämt Loffstrand. Packade upp datorn och alla papper och parkerade mig på en trästol... Typ så har jag suttit fram till igår eftermiddag... Riktigt tröttsamt att sitta still så länge för mina rastlös ben, men såååå skönt att få vara lite effektiv! BARA fokusera på det som ska göras och inte tusen saker till...

MEN, som jag saknat familjen.. Väldigt tomt att gå och lågga sig utan vare sig hund eller familj..

Hur som, har jag fått en del gjort iaf! Himla bra beslut att offra denna tiden för att komma ikapp lite :) Nu känns det inte riktigt lika hopplöst längre, även om jag inser att jag har ytterligare några tuffa veckor framför mig... Men, bara att köra på.. Samtidigt som det stundtals känns övermäktigt, är det såååå kul!!

Hemppgifterna ska vara klara 4 april, efter det ska jag SOVA och UMGÅS =)) Innan det är dags för nästa race =)


Som jag skrivit tidigare... Minsta sonens påhitt får mig ibland att fundera på HUR många gråa hår jag kan få??!!


Under helgen skulle Fredrik ut och springa. Letade som en tok efter sina hörlurar till ifönen... När han till slut hittar dom... Reder ut trasslet och konstaterar att i ena änden ser de helt normala ut, alltså en "kontakt". Följde sladden, som ni vet, så delar den sig i ett Y... Fredrik följer ena sladden efter Y:et, där dyker det helt rimligt upp en liten öronsnäcka :) Inget kontigt med det :) Följer andra sladden från Y:et... där ar det bara en sladd och sen ett slut...

I samma veva kommer Hampus förbi och deklarerar klart och tydligt : JA, JAG HAR INTE KLIPPT AV DEN!!! Ehhh, nähä... Synd att man inte hann att frpga då... ;)


När jag kom hem igår kväll möts jag till min glädje av en helt ren diskbänk. Skönt att slippa komma hem till stök ju! MEN! Inte en pryl på hela bänken förutom vitlökspressen!!?? Jaha!!?? Jag råkar ju veta att matlagning inte är ett av Fredriks största intressen. Så sannolikheten att han skulle ha lagat mat OCH pressat vitlök, den ansåg jag som väldigt liten, till och med obefintlig ;)
Kunde ju ändå inte låta bli att fråga hur vitlökspressen hade hamnat där...
Hampus svarar: Det är jag!
Jag: Jaha??!! Vad har du använt den till?
Hampus: Pressat vitlök (tittar på mig, som om jag inte förstod vad man använder pressen till)
Jag: Jahaja! Men varför då?
Hampus: Ah, nääaaaee, hade inge å göre bare!


Nähä!! Hur många tioåringar som är sysslolösa, ägnar sig åt att pressa vitlök, undrar jag då??? Skulle väl se det som lit mer normalt att spela fotboll, tv-spel eller något annat, nästan vad som helst... Men HUR kommer man på, att nu MÅSTE jag pressa lite vitlök, för jag har inget att göra!!??

En dålig bild, men en väldigt nöjd Hampus :)

Jag har en plan...

Det är jag och Sickan ;)


Jag har en plaaaaan!


Jag MÅSTE verkligen komma ikapp med hemuppgifterna nu! Det är ett inferno i min hjärna nu, där det känns som allt- jobbet, plugget, hemmet och familjen, varken blir hackat eller malet!! Gahhh! DET stör mig! Känner mig just nu för jäkla splittrad och allt man gör blir bara "halvbra"! Otroligt störande!

Sååå, planen är...

Helgen som är på ingång... Försöka komma ikapp så gott det  går här hemma. Veckan som kommer - Ägna mig åt veckans stora projekt på jobbet och att samla resterande fakta jag behöver för att kunna analysera hemuppgifterna...

Nästa helg är planen att jag ska stänga in mig någonstans... Har för tillfället två eventuella alternativ... Ett alldeles här i närheten, eller svärföräldrarnas hus typ 20 mil bort. Spelar egentligen ingen roll vilket... Enda kruxet är väl möjligen att jag är tveksam till om bredbandet fungerar i svärföräldrarnas stuga. Töligt att åka 20 mil för att inse att datorn inte fungerar ;) Får kolla upp det!


Hur som, så ska det då ägnas två hela dagar åt plugg! Alltså, riktigt grotta ner mig... Inte vara det minsta social, utan bara dyka in i "bubblan" ;) DET tror jag behövs för tillfället!


Visst är det ju så att jag då försummar ytterligare dagar/timmar med familjen... MEN, jag tror att jag kan vara mer fokuserad när jag väl kommer hem då! Alltså, det jag ska göra kan jag kanske göra lite mer heljärtat om jag är lite mer ikapp :)


SÅ måste det bli!!


För övrigt....

När det är som det är just nu... Är jag så otroligt glad över beslutet jag tog ang. Häxa! När jag tar mig tid att fundera, saknar jag henne så sjukt mycket... Alltså, helt vansinnigt mycket... Lilla, lilla Loppan... Hampus frågar gång på gång om vi snart kan åka och hälsa på henne, men jag tror inte jag är redo för det än....

Jag är iaf så glad över att jag vet att hon har det så bra och får det hon behöver...
Fina, fina Pjäxan <3 Åhhh, vad jag saknar henne...

Paniiiiik!!

Jag skrev ju igår om mitt inte alltid så rationella handlande.... Idag när jag kom hem från jobbet, var det dags igen....


Dundrar in genom dörren, sådär lagomt stressad och uppe i varv efter lite mindre kaos i hjärnan ;)

Möts av Baloos mat och vattenskålar i hallen... Jaha??? De står ALLTID i köket!!??   Eftersom Baloo är en hopplös mattjuv, händer det att han norpar något i köket... MIn första HELT rationella tanke är: Okej, Baloo har försökt att sno något från bänken eller bordet (inte helt ovanligt), vält ut det (inte heller helt ovanligt) och barnen vill inte ta reda på det, utan sätter för gallret så han inte kommer in i köket... Fine, de behöver inte städa efter Baloo, det gör jag ;)

Smyger in i köket, något spänd inför vad jag ska möta... Det är inte skitkul att mötas av tex. oboypulver över hela golvet... Jaja, smyger in, scannar snabbt av köket men ser ingen förödelse? Men vad nu? DÅÅÅÅ, PRECIS där Baloos skålar brukar stå!! DÄR ligger det en låååång rödbrun, vråläcklig mask!!!! Ungefär fram till nu har jag verkligen hanterat situationen HELT rationellt!

Höll på att på riktigt spy av den långa masken!! Tankarna rusar!! Jag KAN inte ta bort den! HUR kom den dit??? Har Baloo mask?? Kan man spy upp masken om man har mask?? Kommer de inte ut där bak?? Alltså, det var verkligen bara en mask! Inget kladd, som spya eller så runt! VArt sjutton kom masken från???

Under tiden tankarna rusar, har jag utan att reflektera över det, förflyttat mig upp i badrummet på övervåningen. För säkerhets skull har jag (utan att tänka på det) satt för kompostgallret in till köket OCH stängt dörren till badrummet! Jamen tjena!! Där uppe i badrummet kommer jag på att masken lär ju inte ha några större problem att ta sig igenom ett kompostgaller!!

Tankarna fortsätter snurra! Jag MÅSTE ringa Bengt! Jag kan INTE ta bort masken själv! Inte under några omständigheter alls, faktiskt! Tänk om Bengt inte är hemma? Han kanske är på möte? Jaja, då får jag och pojkarna stänga in oss i badrummet tills dess! För han måste ju komma hem idag? Ja, det MÅSTE han! Grabbarna ska ju äta frukost i köket imorgon! DÅ måste masken vara borta!


Kommer på den briljanta idén, att jag kanske ska kolla om pojkarna sett masken, attd et är därför de ställt ut skålarna?

Smyger in på Timmys rum där bägge sitter och frågar lite försiktigt varför skålarna står i hallen? Hampus svarar utan någon som helst panik i rösten, att han ställde de där för att han hade spillt oboy på köksbordet, och inte ville att Baloo skulle äta upp det... OKEJ! De har INTE sett masken än!! BRA!Bestämmer mig för att smyga ner i köket (MODIGT!) igen, mest för att jag ska kunna förklara för Bengt hur den ser ut... Är SÅ modig så jag står ett par meter ifrån! Då glimmar det till och jag är på riktigt på väg att spy igen!! Den glittrar!! Alltså, sådär glimmar lite grann!! Uuuuäääähhh! Men, VAD är det här???


Okey, liiiite liiite närmare!!!


Känner mig just nu otroligt modig, men framförallt, LIVRÄDD!!
Japp, en piprensare........


Over and out....

Boende sökes...

För att först återkoppla lite till gårdagens lilla utbrott då...Jag skrev ett betydligt längre inlägg innan som försvann, där jag rotade runt i mina tankar lite vad som händer just när jag har känslan av att inte räcka till riktigt...


Saken är ju den, att jag är som jag är... När jag får känslan av att saker och ting runt mig inte blir 100% bra, det är då den där förbannade frustrationen kommer. Antingen det, eller att jag "lägger av". Just med jobbet och utbildningen är inte det något alternativ! Det SKA bli 100%! SÅ!


Det är inte så att det är någon annan som ställer de kraven på mig, utan det är helt och hållet jag själv! Det är sån jag är, och det är det som driver mig ;)


MEN jag måste verkligen bli bättre på att hantera det mer rationellt! TAnken av att inte hinna med eller prestera no verkliegn "låser mig". DET stör mig! Finns hur många exempel som helst på det! Är där just nu med pluggandet... Tycker inte alls att det blir så bra jag vill (givetvis med förra hemuppgiften i bakhuvudet), det gör att det gör förbaskat trögt att komma framåt!

I måndags slutade jag tre... Som vanligt var planen klar för hur eftermiddagen skulle se ut... Laga mat innand et var dags att se till att bägge sönerna kom iväg på sina resoektive träningar. Ladda tvättmaskinen (utan att överdriva, vi drunknar snart i tvätt), få undan disken och ja, ni vet allt det där vanliga man gör ;) Dessutom var planen att jag skulle plugga lite.... När jag varit hemma en halvtimme och precis börjat med maten.. Då går strömmen!! Men va F*N!! Man kan verkligen inte göra något utan ström!! Vi var av med strömmen i nästan tre timmar, vilket ställde hela min kväll på ända!! Inte alls rationellt, finns faktiskt en hel del att göra trots att man inte har någon ström... Men det går ju knappast om man ska ägna tiden åt att störa sig på allt man INTE kan göra.... *suck*

Jaja, måste verkligen skärpa upp mig här!


Åter till rubriken då...


Finns det möjligen någon som har en stuga, koja, hus, lägenhet, ja vad sjutton som helst!

Där jag inte behöver vara social, fundera på vad vi ska äta, svara på frågor, störa mig på att jag inte hinner tvätta, skjutsa någon, svara i telefon - alltså! Där man kan göra absolut ingenting!!


Skulle verklgien behöva en helg att stänga in mig i skogen och bara få vara ifred och komma ifatt med alla hemuppgifter! JUST, bara för att känslan ska dyka upp igen, att jag är på banan!


Tanken slog mig att övriga familjen kanske kan åka iväg en helg och åka skidor, medans jag ägnar mig åt plugg... Men jag vet hur det blir! Jag måste bort från stöket här hemma för att kunna ta tag i skaker och ting!


Placera mig i skogen två dygn med två findusrätter, alla papper och datorn, DET skulle funka!!  Då kan jag kanske komma in i den där bubblan, när man blir så där gott produktiv!!

Någon som har lämpligt förslag???Stress!!

BLÄ!!!

Så här är det!!

*Jag avskyr när jag inte hinner det jag vill på jobbet!
*Jag avskyr när jag har känslan av att jag ligger efter med pluggandet!
*Jag avskyr när jag känner att jag inte hinner med det som behövs hemma!
*Jag avskyr när det känns som om jag inte hinner med det jag vill med barnen!
*Jag ogillar (avskyr är väl starkt) när jag skriver ett långt blogginlägg och trycker på fel knapp, så skiten försvinner!

Ja, men ungefär så! Okej, då tänker vi posittivt... Jag är just nu BARA extremt missnöjd med fyra saker!


Hade faktiskt skrivit ett långt inlägg om hur stress(frustration påverkar med, men det försvann i cyberrymden, tyyyyp!


Så det här är väl en fullt tillräcklig sammmanfattning....


SÅÅÅ!

Det jag vill ha nu är:
*En hel vecka då jag kan stänga in mig på jobbet och göra allt det jag vill!
*En hel vecka för att lägga ALLT krut på plugg och hemuppgifter!
*En hel vecka för att hinna ifatt här hemma!
*En hel vecka för att bara "vara" och umgås med barnen!

Enda problemet är att detta behöver ske på SAMMA vecka, för det brinner liksom i knutarna både här och där!


Jaha, den ekvationen går ju dåligt ihop....Sällan jag skriver riktiga gnällinlägg, men just nu känns det verkligen sådär faktiskt...ÄHHH! Kan inte låta bli att få dåligt samvete över gnället! Det finns faktiskt de som brottas med betydligt allvarligare saker än vad jag gör.... Så, nu är det slutgnällt!

Kvällen ska ägnas åt att göra en seriös plan på vad jag faktiskt SKA hinna med det närmsta!

I natt hände det!

Först och främst!!!

Man läser då och då på fejjan om de som tränar... Hur musklerna är så där gott slutkörda (alltså att de skulel vara skönt med träningsvärk). Mina benmuskler är också så där gott slutkörda idag!! NÄ, jag har INTE tränat, jag har tapetserat en HEL dag! Dä ni!


Så vad hände inatt? Japp, plugglusten kom tillbaka :) Märkte inte förns den kom tillbaka, att den varit borta ;) Komplicerat? Nä, inte speciellt, bara väldigt typiskt mig! Ända sedan förra fredagen när jag fick tillbaka första hemuppgiften (som jag är stört missnöjd med), har jag omedvetet tryckt plugget åt sidan. Låter ju ganska allvarligt, men det är det inte ;) Bara så att jag tagit en menatl paus, alltså inte tänker på det 24/7... SÅ typiskt mig att göra så, när jag är sådär halvnöjd och ska försöka tagga om ;)


Inatt hände det iaf :) Lusten kom tillbaka, synd att det ska ske halv ett på natten bara... Från halv ett och några timmar vara hela jag uppfylld av analysplaner!! När hjärnan väl börjar går upp i varv sådär, då är det stört omöjligt att somna! När jag väl lyckades somna drömnde jag att tapetj***rna ramlat ner för att jag använt för mycket lim! Sovit gott, med andra ord ;)


Märklitg nog vaknade jag utvilad iaf :) Packade in skidor och Timmy och körde honom till kyrkan. En dag i Hovfjället skulle det bli för Timmy i det härliga vädret :) Äntrade jobbet strax efter sju. Taggad att ägna förmiddagen åt att plugga i lugn och ro (lyckas inte riktigt få till det hemma)!


Flöt på bra i drygt en timme... Då ville Hampus komma till jobbet ;) Kontentan av det hela: Ingen hemma (förmodligen lugnt och skönt hemma iaf), Hampus parkerad i lunchrummet med hyrfilm på den bärbara datorn. Själv parkerade jag på kontoret med spotify på hög volym och grävde ner mig i analyser!!


Två hyrfilmer, sen tröttnade Hampus... Jaja, så är det! Packade den stora ryggan och fika och drog till badhuset, där blev det analyserande ytterligare en stund. Hampus nöjd och glad att få göra av med lite överskottsenergi :)


Planen för imorgon, är att köra mina koncentrationssvårigheter åt sidan och försöka plugga hemma en stund, får väl se hur det går ;)


Mina fina grabbar <3

Mission complete!!

Japp!! Idag har jag tapetserat för första gången i mitt liv :)Bengt kom innan jag började och instruerade mig noggrant i hur jag skulle göra ;) MYCKET lim var väldigt viktigt...


Mjukstartade med tre väggar med enfärgad tapet, sprättlätt :) Eller nja, det var ju inte på något vis svårt, men jag antar att det går betydligt snabbare för proffsen ;) På tal om proffsen... man hinner tänka en HEL del under en dag (japp, det tog en HEL dag!), i sin enamhet... Det enda vettiga jag kom fram till var att jag skulle aldrig kunna ha detta som yrke!! FY, sååå ensamt! Jag skulle få spader av att inte ha folk runt mig hela tiden :)

Så något proffs på att tapetsera lär jag aldrig bli ;)


Jaja, de tre väggarna gick bra, bortsett från allt lim!! Förutom att tapet, roller och pensel var täckt av lim, var hela jag, tumstocken, kniven, golvet, taket, skrapan och ALLT annat i näreten helt inkletat i tapetlim... Jaja, jag använde iaf tillräckligt med lim. Såpass att ja fick åka och köpa mer när det var dags att ge sig på sista väggen ;)

Sista väggen då... Det är extremt få tillfällen som tanken slår mig "har jag kanske gett mig in på något som jag INTE klarar nu?" Den tanken slog mig idag, när den sista tapeten skulle upp... Mönsterpassning och rummets enda riktigt sneda vägg (HUR kan EN vägg vara sned i ett fyrkantigt rum???)

Med  de första tre väggarna var jag betydligt lugnare, där hade jag en plan B :) HAde jag gjort något fel med den tapeten, kunde jag bara åkt in till Karlstad och köpt ytterligare en rulle, då den fanns i lager :) Med fondväggen var det annorlunda, beställnigsvara som tar en vecka att få hem!! Sa jag att det var mönsterpassning OCH sned vägg?? OCH att jag aldrig tapetserat förut???


Jaja, kan inte hjälps!! Utgångsläget är alltså, INGET utrymme för misstag!!

Första våden var ju självklart inga problem, den behövde ju liksom inte passa ihop med någon annan ;) Efter den var jag riktigt nära dagens stora utbrott!! Jag trodde, dels att jag skurit fel, dels att jag ALDRIG skulle få det att passa! Gaaahhh!


Ungefär samtidigt börjar mobiltelefonen ringa (efter att ha varit tyst en HEL dag), när den ringde för tionde gången och jag stod med tapeter och lim över hela mig var det vansinnigt när att jag stampade på telefonen tillsammans med högen av tapeter och lim!! Sansade mig och fick upp allt till slut istället ;) Bengt kom på slutet också, så jag fick till det sneda hörnet ;) TACK för det :)Alla tapeter uppe och det ser riktigt bra ut!!
Så vad har jag lärt mig idag??
1. Efterforska NOGA, VEM som ska tapetsera!
2. Är det jag, så gäller ENDAST enfärgade "ursnygga" tapeter
3. Ska någon annan tapetsera, kanske det blir tapet med mönsterpass igen ;)

Skarven syns inte alls så tydligt på riktigt!Nu återstår planering för nästkommande dagar... Har inte pluggat alls så mycket det var tänkt under veckan, så det får nog bli en vända till jobbet både imorgon och någon av dagarna under helgen... Har en HEL del att ta tag i!!

Förutom det ska mattan läggas in i spelrummet (Nej, jag är inte inblandad i det överhuvudtaget) och rummet ska inredas! DET är jag inblandad i :)

Nu sängen!! Planen är att vara påjobbet tidigt imorgon!! :)


RSS 2.0