HUR får man dag att gå?

Vissa dagar bara försvinner, i ett enda virrvarr, utan att man faktiskt förstår hur det gått till :)

Idag har det definitivt varit en sån dag…

 

 

Vaknade kl 5, ovanligt pigg tack och lov! På något vis är man redan lite förberedd när man vaknar inför vissa dagar. Alltså vaknade jag och var ganska på en gång uppvarvad ;)

En dag på jobbet väntade. Antar att de flesta vet att det är den 25:e idag. Att DET datumet infaller på en fredag betyder förhoppningsvis att vi får FULLT ÖS i butiken :)

Lika bra att sätta ribban högt, redan när man vaknar liksom ;)

 

 

Minns inte när en arbetsdag gick så här snabbt senast. Av någon anledning är det vissa saker som nästan aldrig krånglar. När de väl gör det, infaller det oftast på en fredag :O Men HUR kan det ALLTID stämma??? Flöt på bra på jobbet iaf, massor att göra :) Kom iväg på lunch på tok för sent. Kommer hem och möts av en klädeshög i trappen. Ordern var att de skulle tvättas på lunchen. Timmy skulle på disco ikväll och var absolut TVUNGEN att ha just de kläderna… Min tanke ”men snälla, lilla vän, det finns inte en chans att det är torrt tills du ska ha dom…”

 

 

Jaja, jag löd ordern och matade in i maskinen… Rastade sen två understimulerade hundar, den ena mer galen än den andra. Dövade mitt dåliga samvete med ett par märgben innan det var dags för en stunds jobb igen.

 

Telefoner som ringer på jobbet i ett och massor att göra :) Mitt i detta dyker Hampus upp :O Men VAD gör du här?? Ehhh, jag glömde gå till fritids!!?? Jahapp!! Han fick shoppa loss i charken och placera sig i lunchrummet, så var han nöjd…

 

Pratar med Timmy i telefon, undrar om en kompis får sova över efter innebandymatch och disco. Jamenvisst! Men då får du banne mig röja upp på ditt rum först, dessutom lovade han att gå en promenad med Häxa…

 

Telefonerna ringer väl en sisådär 2354 gånger till innan klockan blir 15 och det är dags att påbörja det riktiga racet :)

 

Hampus ska på kalas.. Har vi köpt present??? Nä, som vanligt blir det gjort i sista sekund. Packar in Hampus i bilen. Från ICA till leksaksaffären hinner jag nog prata med Fredrik tre gånger i telefon. Han har hittat skidor på annons. Ska han köpa till sig, till mig eller till oss båda? Ähh! Gör som du vill, hinner inte analysera det nu!

 

Ringer upp honom igen, för att påminna att han måste in på Intersport och köpa knäskydd till Timmy, innebandymatch ikväll, han har tappat bort det ENA??!!

 

In på leksaksaffären… Hampus har som vanligt beslutsångest och jag är som vanligt stressad ;) Han hittar det han vill köpa till slut iaf. Dessutom vill han ha lön för att han varit på mitt jobb, så han tycker minsann att han ska få köpa sig något??!! :O

 

I kassan ringer mobilen, ett okänt mobilnummer. Bara det leder ju till en stress hos mig! VAD har jag glömt nu??? Jaha, nähä! Jag hade inte glömt något :) Det var schenker som skulle komma med en pall till mig!!?? Ehhh, nä! Jag väntar ingen helpall!! Det visade sig att det var grabbarnas premie för jutidningsförsäljningen, en cross 125cc. Så snurrar tankarna igen då… VART sjutton ska vi ställa den då?? Ute i snön?? Ja, han fick lov att komma om 20 min. så har jag förhoppningsvis hittat en lösning till dess. Ringer F igen. VART vill DU ha den? Vi kom överens om att det får bli på infarten till huset, den kan ju inte vara så tung att den inte går att flytta?

 

 

Hem från leksaksaffären då, där möts jag av dels koppel mitt på hallgolvet, Timmy vid datorn. Och som kronan på verket, två understimulerade odjur ;)Märkligt nog hade de inte blivit mindre understimulerade av sina märgben :O Gör ett tappert försök att reda ut virrvarret med hundar, koppel, väskor och kassar… Gick sådär… Ringer igen till Fredrik… Blev det några skidor? Jodå, ett par. Vet inte ens varför jag ringde, för jag hade ändå inte ro att lyssna på vad han sa ;) precis som vanligt alltså…

 

Ropar på Timmy, undrar ju liksom hur det går med kläderna?? OCH om han röjt på sitt rum, OCH om han rastat Häxa? Timmy svarar lagomt frånvarande, från datorn, kläderna kommer hinna torka, rummet ska hann börja med nu, och Häxa hade han visst glömt bort… Innan jag hinner reagera, så ändrar han sig och kom på att han visst rastat Häxa, men nästan glömt bort att han vart ute (men VEM är han släkt med??)

 

 

Ringer F IGEN, nu för att kolla att han verkligen köpt knäskydden (drar ihop sig till match nu). Funderar på detta med mat… Inser att klockan är snart fem. 17,30 ska Timmy köras till tegnér för samling, 17,30 ska Mamma och Bengt köras till bion. 18,00 Ska Hampus på kalas (och alla vet ju vilka bestyr det är innan han är kladd inför sånt). 18,30 ska vi vara på innebandy *suck* Vi äter ikväll istället… Barnen har ju käkat iaf…

 

DÅ ringer min kära lillebror, Kim, som inte är här allt för ofta. Vi (han och Diana) tänkte komma och hälsa på! :) Jamen, FINE! Antingen får du komma mellan 17 och 17,30, eller 17,30 och 18,00, eller mellan 18,00 och 18,30. Sista alternativet är att vi träffas på tegnér :) Det var vad jag kunde erbjuda… Jaja, dom var redan på väg, så det fick gå hur som… Ringer F igen! Köp med fika hem.. är du på väg, förresten?? Dom ska ju samlas snart…

 

Då ringer Mamma! Kan du komma en kvart tidigare?? Så jag får låna din mascara? Men va? VAD händer nu med mitt tidsschema??? Jaja, jag kommer 17,15 då… Sekunden senare, mitt i hundrastningen, ringer hon tillbaks och säger att jag kan komma den tiden det var bestämt från början, hon hade hittat mascaran (men VEM är hon släkt med?)

 

Rusar upp på övervåningen, för att byta om. Där möts jag av Timmy som fortfarande sitter i godan ro vid datorn (fullkomligt avslappnad) HUR går det med dina kläder??? Samtidigt ser jag några sladdar jag inte brukar se, på väg in i badrummet… (har ännu inte noterat ljudet) Slänger en snabb kik i badrummet… Där, på handdukstorken hänger Timmys kläder. På vägen dit går det två ihopkopplade förlängningssladdar. De leder till Timmys skrivbordsstol (i badrummet??), på den är hårtorken monterad. FULL blås på de snart torra kläderna! Jaha! Nöden har ingen lag, eller någon annan bra klyscha, kanske passar in?

 

Mitt i detta bryter Hampus ihop, boxer fungerar inte. Signalfel! Jamen, vad sjutton sätt på en film då!! DET ligger långt ner på priolistan just nu!

 

Kim och Diana kommer, ringer Fredrik IGEN! VAR är du?? Timmy samlas snart, och jag kan omöjligtvis skjutsa Timmy, Mamma och Bengt OCH vara social med lillebror samtidigt!! På god väg… Fredrik kommer, hinner säga hej till Kim, vänder i dörren för att skjutsa Timmy. Lägger över på Kim att skjutsa Mamma, medans jag fixar kaffe och fika. Kim kommer till Mamma, Bengt muttrar att de är för tidiga. Mamma svarar, jamen det är Malin fel! Hon brukar vara sen, så jag sa tidigare än vad vi egentligen behövde!! Ehh! Jaha??

 

Kim och Diana kommer tillbaka, även Fredrik. Hinner med en snabbfika innan det är dags för att skjutsa Hampus, som för övrigt blir tokuppvarvad bara av Kims närvaro *gahh*

 

Det hela slutar med att vi åker hela högen till innebandyn och kollar. DET är ju det mest avkopplande man kan göra ??!!

 

 

NU njuter jag av ett glas vin vid datorn, Fredrik kom precis hem efter att ha förflyttat crossen till lämpligare förvaring. Han har lovat att hämta Hampus från kalaset. Tycker väl att jag börjar slappna av nu… Ända tills jag hör en burk öppnas??! Men VAD gör du??? Öppnade du just en öl??? (ropar från övervåningen) Fredrik helt lugnt, Jaaaa. Men VA??? Du skulle ju hämta Hampus!!?? Jag har ju druckit vin! Och jag öppnade just en Fanta, svarar Fredrik….

 

 

MEN! NU leder jag iaf VM i ordbajseri :) Och inser samtidigt att det är avstressande att skriva… *nästan lugn nu*


Äventyr!

Har funderat en längre tid på att testa att åka skidor efter Häxan. Rätt tillfälle har liksom inte dykt upp bara ;) Dels har jag inga skidor... Dessutom har jag ingen större lust att ge mig ut i ett vanligt spår. Skulle antagligen få ett X antal irriterade skidåkare på i hälarna då ;)

 

 

Men så! Häromdagen dök chansen upp :) M har införskaffat skidutrustning och ute hos dom finns det massor med uppkörda spår på åkrarna. SUPER! Inga andra åkare i vägen och inga träd, nerförsbackar eller uppförsbackar som kan förstöra min fina åkteknik. En bra början alltså :)

 

Det enda lilla smolket i bägaren jag kunde se var att:

*Jag har inte stått på ett par längdskidor sen jag var typ 5-6 år

*Då tyckte jag det var vansinnigt tråkigt, det gick sakta eller bara kanade bakåt och att de förbenade skidorna alltid stod i kors!

 

När jag var mindre gav jag upp längdskidåkningen. Det var ju mycket roligare att åka utför! Dels gick det betydligt fortare och dessutom satt skidorna stadigt ihop med pjäxor. Om det var på väg att köra ihop sig, var det bara att åka störlopp ner :) Ner kommer man ju alltid ;)

 

 

Men som sagt, vart sugen på detta ett tag nu och häromdagen dök chansen upp att få låna M´s skidor. Jakten på bälte och lina startade omgående. Hade jag haft allt, hade jag gett mig ut på stört! *typiskt mig* Jaja, fick låna det jag behövde och idag var det dags :)

 

Märkligt nog så delades mina vänner och bekanta snabbt upp i två läger. Den ena halvan erbjöd sig att följa med och fota eller filma det hela (har aldrig hänt förut), den andra halvan svamlade om ortopeder, gips, akuten, sjukskrivning och gipsvaggor….

 

Det allra första som slog mig var att skidorna var jäkligt långa! Kan kanske bero på att M är betydligt längre än mig… Dessutom var dom onödigt smala, såg väääldigt ömtåliga ut…

 

Jaja, jag hade som vanligt en plaaaan för hur detta skulle lyckas:

Steg 1. Låta Häxa sitta i bilen och se om jag ens klarade av att stå på skidorna

Steg 2. Ta ut Häxa och låta henne springa bredvid när jag *testkörde*

Steg 3. Till sist koppla ihop sele, lina och bälte och dra iväg…

 

 

De flesta vet ju hur jag är… Steg 1 slopades på en gång. Häxa fick följa med ut på en gång. Givetvis var ju E med med kameran i högsta hugg! Första problemet var ju att få på sig dom långa. Sist jag kolla på ett par längdskidor, var det någon typ av rem man hade runt foten. Men efter en intrasslad hund och lite svordomar satt de på plats. MYYY GAAAD! Attans halkigt var det, ja, men då dök grannens hund upp (som jag hört skälla, men jag trodde var i hundgård). Tanken slog mig: HUR plockar man isär två hundar som bråkar, när man har två meter långa, halkiga skidor på sig??? Tack och lov, vände hunden hem och jag kunde fortsätta där jag var. Helt enkelt att bara stå rakt upp! Tyckte själv att det gick rätt bra att stå rakt upp, så där slopade jag även steg 2. Vi kopplade på och drog iväg :) I samma sekund slog tanken mig, HUR sjutton ska jag styra Häxa? Det är ju inte direkt så att jag kan ropa vänster, så svänger hon dit ;) Problemet löste sig av sig självt. Hon följde ju bara spåren :) Gick skitbra, ända tills vi kom dit där en fyrhjuling korsat skidspåret… Då följde Pjäxan det istället. Första vurpan! Fanns ju inga skidspår att åka i där! Upp igen och sen över vägen… Andra vurpan, när jag skulle över kanten. Efter det var det fält, så långt jag kunde se :) Nu jäklars skulle det bli åka av :) Och det blev det! Häxa drog jättefint. Jag försökte berömma lite försiktigt när hon låg på och drog. Då tvärnitade hon och undrade nog VAD som var bra...

 

Vi undvek iaf att köra ihop :) Tyckte det flöt på jättebra, ända tills jag insåg att ETT fält var TVÅ fält. Som de flesta säkert vet, så är det oftast diken mellan fälten. Det upptäckte jag lite väl sent för att bromsa (hur sjutton bromsar man?). Där gjorde jag en rejäl vurpa. Ben och skidor fortsatte i en hiskelig fart över diket, men det gjorde inte resten av kroppen ;)

Upp, och på´t igen :)

 

Åkte en bit, sen vände vi ”hemåt”. Märktes på Häxan att hon faktiskt blev lite trött :)

 

Väl tillbaka, så var endast ett problem kvar…

Hur får man av skidorna???

 

Där satt jag i en hög med linor, skidor och stavar i en enda stor hög och fick ringa till M för instruktioner ;) Men HUR svårt kan det vá???

 

 

Trots alla olyckskorpar har jag alla ben i behåll, inte ens ett blåmärke :) Nu ska här inhandlas skidor, för detta var ju skitkul :) :) :)

 


För övrigt, så har VÅREN klivit in hos mig! För er som känenr mig väl, vet ju ni vad det betyder ;)
Here we go again :)

Letat saker...

Idag var jag och Häxa till "källaren" igen :) Var nog ett par veckor sen vi var där sist...  Nu har det tillkommit en hel del grejsaker i källaren ! *gillas skarpt* Massor med ny inredning som är staplat och uppraddat på bästa sätt för bra träning ;)


Har sagt det förut, och kommer antagligen säga det igen ;) Är så nöjd med Häxas jobb i lite besvärligare miljö :) Saker runt omkring stör henne inte alls, hon vet så väl att det är "leta" som gäller.
Idag la jag ut tio saker, hittade ju massor med nya ställen att gömma på nu :D Tyckte att jag hittat riktigt svåra gömmor. Var beredd att kanske lämna kvar ett par stycken, ifall det blev för svårt för Pjäxan.
De sex första tog hon in hur lätt som helst, utan någon vidare ansträngning. Fyra kvar... Tre av dom låg på rigtigt besvärliga ställen. Jag vet att hon hade koll på vart dom var, men hon valde nog att försöka hitta något som var lättare att komma åt ;) Fler gånger var hon fram och markerade de tre, men iddes inte riktigt in i "bröten". Sprang ett par gånger mellan dessa. Såg ut ungefär som om hon letade efter den som var minst besvärlig att plocka in ;)
När hon sprang mellan dessa fick hon näsan i vädret och markerade den som skulle bli nr.7. Den låg riktigt högt upp, uppe på två bord som stod på varandra. Hon gick på bakbenen en bra stund för att lokalisera var den var. Arbeta med hög näsa? Jajjemän :D
Det stod några plastbackar nedanför borden, som hon kunde hoppa upp på, för att ta sig upp på borden. Trodde det var på tok för högt utan dom... INTE då! När hon väl lokaliserat prylen gör hon, vad som såg ut som ett jämfotahopp, och vips var hon uppe :) Nu började cirkusen ;) det var percis som om hon inte fattade... "Men HUR kom jag så här högt upp???" Hon snurrade runt, runt. Hela tiden med den lilla plånboken i ett stadigt grepp (bara det är anmärkningsvärt). Tittade på ena kortsidan- Nä, det är för högt. Ena långsidan-Nä, det är för högt. Andra kortsidan-Nä, ett rullband i vägen (tack och lov att hon inte hoppade där). Andra långsidan- Jo, kanske, där står typ 20 kundvagnar, kliver upp på dom och inser att hon nu kommit ännu högre ;) Backar fint tillbaka och bestämmer sig för sidan närmast mig :) Duktig liten Pjäxa! Så kul att se glädjen när hon väl vågade ta sig ner och kunna komma in med prylen. Massor med belöning, givetvis! Lite skillnad mot hur hon har varit med prylar :D
Jahaja, de tre kvar då... Hon tog ett varv till, markerade vart alla tre låg, för att sen plocka in en efter en. Det märktes väl att självförtroendet var på topp :)
Avlämningarna börjar arta sig riktigt bra nu, beror lite på vilka föremål det är. Men helt klart på väg åt rätt håll :)
I lördags var det en stor dag! Liten Pjäxa fyllde hela ett år :) Jag fattar inte vart tiden tagit vägen! Å ena sidan, minns jag dygnet när valparna föddes som om det vore igår. Vilken dag, minns inte när jag var så spänd och pendlade mellan hopp och förtvivlan. Låter ju kanske lite väl allvarligt, men jag ville så förtvivlat gärna ha en tik ur denna kullen! När jag såg hur fördelningen blev vart jag HELT förtvivlad! Jag visste ju att det var så många som ville ha en tik...
Två minuter innan det var dags att gå in på årsmöte fick jag reda på att det skulle få flytta in en liten Häxa hos oss. Årsmötet gick undan, sen blev det fest och firande :) Åtta veckor fram till leverans kändes som ingenting, jämförst med väntan innnan :) Dessutom kom ju Dilda hit och underhöll mig.
Å andra sidan då.... Det har hänt så himla mycket på detta året så det känns som om det borde gått mycket längre tid!
Helt klart är att hon förgyller våra liv varje dag ♥
Tack till Anette och Sverker för att vi fick förtroendet att köpa Häxan, Pjäxan, Häxi-pjäxi, Liten, Loppan, Ploppan, Plopp- Kärt barn har många namn ;)
Nu har vi ett spännande år framför oss, med röntgen, MH och förhopningsvis tävlingsdebut. Men framförallt, säkerligen många roliga träningspass och hysteriska skratt.
Reflekterade just över en sak... Det diskuteras ibland i olika bloggar och olika forum om varför man bloggar... En del gnäller på andra för att de bara bloggar om "bra" saker, alltså ser det ut som om "allt är så himla rosaskimrande och bra hela tiden". En del gnäller på andra för att de spyr ur sig galla, och belastar andra med deras problem...
Varför och hur andra bloggar kan ju självklart inte jag svara på ;) Men jag själv då? Mitt bloggande går ju lite i perioder. Jag har absolut ingen lust att blogga om jag inte har några bilder. Inga hyffsade bilder=inget bloggande ;)
Satt för ett tag sen och kollade tillbaka i min blogg, och reflekterade över "jäklars, vad allt flyter på och fungerar bra hela tiden!" Så är det ju självklart inte! Humörmänniska som jag är, har jag sällan eller aldrig någon lust att blgga när något har gått halvbra eller när jag är på mindre bra humör. Jag tycker helt enkel inte det är kul att skriva om tråkigheter ;)
Som ni säkert märkt, är jag heller ingen som skriver vitt och brett om smaskigt skvaller eller andra hemligheter som säkert lockar massor med läsare :)
Jaja, jag skriver helt enkelt för att det är kul, just precis när jag känner för det :)
Sicken himmelens tur att vi alla bloggar olika och av olika anledningar :D Då borde det ju finnas något för var och en att läsa ;)
Skulle egentligen ha uppdaterat med massor med kort från Häxas första år... Hade gjort iordning massor och skrivit in datum och massa tjafs, så råkade Timmy radera alla...
Men de kanske kommer lagom till 2-årsdagen ;)

Snälla rara Tomten!

Snälla, söta Tomten! Jag har varit så himmelns snäll sen det avr jul sist :) Det är ju faktiskt drygt en månad :D Jag vill (stavas:MÅSTE) ha ett nytt objektiv!
Alla vet ju hur otroligt dålig jag är på att vänta, så det skulle vara en riktigt dålig idé att vänta ända till nästa jul. Herregud, det är ju nästan ett år!
Så snälla Tomten, jag lovar att vara snäll minst ett par dagar till. Julsakerna är sedan länge bortplockade, så jag hänger en av mina "varm-varm"-strumpor på sovrumsdörren. Det går bra att lägga objektivet där senast imorgon kväll :)
Ja, jag har alltså fått låna ett objektiv idag. Slutade tidigt idag, så jag hann ut en snabbis i skogen och hann knäppa en del bilder ;) Sån otrolig skillnad mot de objektiven jag har idag!
Pratade med Angelica förut. Tillsammans lyckades vi komma på en hel del bra idéer hur jag skulle kunna övertala Fredrik att VI MÅSTE ha ett sånt här objektiv.
Ja, för det första är ju han på rally hela veckan. Bara det borde ju göra att jag är värd ett riktigt bra objektiv, eller hur?
En annan idé var (DEN var Angelicas) att jag skulle säga att jag köpt gardiner till vardagsrummet för pengarna... Ehhh, tål att funderas på.. Gardiner för ca: 3500:- till ett rum? Hur sjutton ska jag motivera det? När jag inte ens kan visa upp ed köpta gardinerna.. Å andra sidan kan jag ju åka till Hemtex och ta ruskigt bra foton på DYRA gardiner ;)
Hmm.. Fundilerar vidare... Fredrik har pratat länge om att vi borde köpa ny TV. Själv tycker jag det är HELT onödigt (jag tittar aldrig på TV), vi har ju en som fungerar. För mig räcker det att det är bild och ljud, liksom. HUR bilden och ljudet är spelar mindre roll, för mig ;)
Så nu har jag nog två alternativ:
1. Övertala Fredrik att det är MYCKET viktigare med bra bildkvalité på foton, än vad det är med bildkvalité och ljudkvalité på TV:n... Låter ju sådär lätt gjort, liksom...
2. ÅKÄÄÄJ!! Du köper en TV OCH jag köper ett objektiv! NUU! Låter som det minst komlicerade alternativet :)
Frågan är väl bara om jag lan vänta ända tills på söndag när Fredrik kommer hem?
Jaja, nog om detta för nu!!
Nu laddar vi för träning imorgon :) Jag har en plaaaan ;) Känns som jag behöver det, efter förra träningstillfället, då det mesta gick helt knas! Nya tag imorgon :)
Och på lördag ska vi äntligen träna sök igen :)
Faktiskt den finaste Prinsen som finns ♥
Och den finaste av alla Pjäxor ♥ (här har hon dessutom all päls kvar, den ligger numera utspridd över allt)
Tyvärr inga nya bilder idag heller :(
Kanske återkomemr med en träningsrapport imorgon :) Den som lever får se ;)

Syskon...

Ojoj, här är det familjen-trött idag :)
Vi var hos Mamma och Bengt igår. Jag, Fredrik, barnen, Kristoffer, Kim och Kims tjej. Jag har ju rätt så lätt till skratt, men det är få tillfällen som det skrattas så hysteriskt som när vi träffas allihop :D
Samma sjuka humor har vi alla :)
Tyvärr är det ganska sällan vi umgås alla tre syskon. Alla har ju sitt. Kristoffer jobbar i Norge, Kim bor några mil bort och jobbar tokmycket, och jag har ju också en del ;)
MEN när vi träffas alla tre, har vi så vansinnigt kul! Helt otroligt egentligen, med tanke på hur vi var när vi var yngre...
När vi var yngre, var var det ju ganska stor ålderskillnad på oss. Numera har ju jag stannat i ålder, och de andra två är snart ikapp mig. Alltså är vi snart jämngamla ;)
I höstas var vi ner till Göteborg. Målet var en heldag tillsammans, med mat lite shopping och till sist fotografering i studio. Mamma och Bengt hade önskat sig kort på oss i julklapp.
Herregud vilken dag vi hade! Vi är alla tre ganska lika i sättet. Och de flesta vet ju hur det brukar vara när jag ska åka någonstans. Liksom mer regel än undantag att jag åker vilse... Nu var vi TRE likadana! TUR att inte Mamma visste om denna resan, hon hade säkert ringt 2548 gånger för att kolla om vi kommit fram ;)
På vägen ner är ju risken minimal att åka fel, så det gick bra. Men två timmar ägnades åt prat och massor emd skratt. Och en del gamla minnen och analyser.
Som sagt, vi är rätt så lika i sättet. Alla tre är vi ganska burdusa och "rakt på", vilket vi kom fram till att det faktiskt missupfattas många gånger, som att man tex. är mer arg än vad man låter. Eller att någon "läser" in något i vad man säger... Detta leder ju ibland till missförstånd hos en del som inte känenr oss så väl... Verkligen otroligt skönt att diskutera med männsikor som känenr en så väl, att de vet att jag menar det jag säger och inget annat, varken mer eller mindre :)
När vi väl kom ner till götet började den riktiga prövningen ;) Kim körde, gjorde väl sitt bästa att läsa skyltarna. Jag kollade Gps´n, Kristoffer satt med goggle maps i mobilen. TYVÄRR var inte skyltarna, google maps och gps´n helt överens ;) De visade alla olika :O Ett mindre kaos utbröt i bilen. Stackars Kim försökte styra oss rätt, samtidigt som vi skrattade så tårarna rann. Gps´n visar att vi ska köra in på en gågata, det var ju ingen vidare bra idé, så Kim tog en annan väg. BRA DÄR! Det var en väg där bilar INTE skulle köra! Endast för spårvagnar :O
Jaja, efter några mindre nervsammanbrott hittade vi rätt! Fotograferingen var skitkul och Mamma och Bengt var mycket nöjda med julklappen :)
Inte ofta jag är med på kort ;)
"Stora" lillebror
"Lilla" lillebror
Givetvis flippade vi ju hur totalt :D
Tack Mamma och Bengt för igår ♥

Inomhusträning!

Igår var det äntligen dags för riktig inomhusträning :) Vi var ett gäng från lite olika håll som samlades i Karlskoga. Sex hundar och förare och Linda som var med och kikade. Inez är till sitt stora förtret i vila efter en operation. Fullkomligt orättvist om ni frågar henne, har jag hört ;)
Vi tränade en och en. Först tjugo minuter var, sen gemensam platsliggning, sen en kvart var.
Våra första 20 minuter ägnade vi oss åt Fritt följ och hoppet.
Fria följet har jag ett tag haft problem med höger och helt om halter, vilket har gjort att jag lagt en del krut på det. Detta i sin tur har lett till att vi fått urusla "raka" halter. Häxan har hela tiden förväntat sig en höger eller helt om halt. Och det duger ju inte ;)
Sååå resultatet av DET är att vi de senaste dagarna har tränat extra på raka halter....
Och resultatet av det då? Jo, Häxan alldeles för laddad på sin belöning och i det närmaste låg ner i halterna ;)
Jäkligt kul med lättlärd hund, tyvärr lär hon sig fel saker precis lika fort som hon lär rätt ;)
Jaja, vi fick till halterna till slut iaf :) Väldigt nyttigt med nytt folk som kommenderar, det behöver vi mer av!
Sen var det dags för hoppet då... Häxan gillar att hoppa :) VÄLDIGT mycket... Funderar just nu hur jag ska få till hennes hoppteknik. Eller ja, hon stampar av på tok för tidigt! Det var ju helt säkert anledningen till kraschen i hindret ute hos Angelica. Nu var det ju inte riktigt så illa som det såg ut på bilden, men hon kunde ju ha slagit sig ordentligt... Även igår såg vi att hon stampar av för tidigt. Fundilerar vidare på detta ;)
Lite käk och tjat blevd et sen, efter det var det dasg för platsliggning. Eftersom jag totalt har glömt/förträngt detta moment, så la jag Häxa en liiiten stund bara i kopplets längd.
Måste verkligen ta tag i platsen nu, komemr liksom inte undan längre ;)
Vår sista kvart då...
Vi ägnade oss åt apporteringen och saktagåendet.
I apporteringen har det verkligen hänt grejer :) Här lyser ju Häxas ägandebehov igenom, vilket leder till hysteriskt tuggande... MEN, nu börjar det ta sig! :) Jag kan nu sätta henne med apporten i munne och lämna henne. Jag ropar på henne och hon kommer in utan att tugga eller sänka huvudet :) Det gillar jag :)
Dock så är hon än så länge osäker på exakt VAD som är rätt, vilket gör att om hon gör det "halvbra" och jag utesluter belöning, blir hon väldigt kunfunderad... Jobbar vidare med detta :)
Sist var det då dags för saktagåendet...
Körde på ganska lång sträcka och hon gjorde det bra :) Syns att poletten verkligen har trillat ner här nu! Med hjälp av förberedelserna har hon helt klart för sig vad som ska göras, så mycket att hon kan tänkas göra det utan matte ;) Det går ju givetvis inte för sig! Testade även på att köra i motsatt riktning, mot "publiken". Även det gick bra, tog ingen notis om de som tittade på :)
Nöjd med det!
Men vi har väl en sisådär 2378 delar kvar att jobba på innan detta är ett moment ;)
Sammanfattnignsvis då... Häxan är lite disträ stundtals och det första när vi komemr in vill hon gärna kolla av lite, men i det stora hela är jag nöjd med Häxan ♥
Ägandebehovet....
Men väldigt söt ändå♥
Tyvärr endast gamla bilder, då jag inte kan ladda upp nya... :(
Tills sist undrar jag hur många av er hundägare som har med er hockeytuta, ridspö, eller vattenslang när ni är ute på promenad??? Läste i senaste brukshunden att man kunde använda något av detta om ens hund blev angripen av en annan ;)
Fredrik tyckte det var en lysande idé att ta med sig vattenslangen på promenad. Betydligt lättare att hitta hem när det bara är att följa slangen tillbaka :D

RSS 2.0