Livstecken!

Jodå, vi lever!
Det är defenitivt inte brist på saker att skriva om, som gjort att jag inte uppdaterat bloggen! Snarare tvärtom, finns massor med tankar vad jag ska skriva om. Tiden däremot, den finns det ju som bekant inte obegränsat med ;)

Vad har hänt sen sist då? Gahhh! Jag kan ju knappt komma ihåg vad jag gjorde igår ju...

Jag har i alla fall genomfört min första tävling. Dilda är tack och lov mer rutinerad än vad jag är =) Tyckte faktiskt inte jag var speciellt nervös inför debuten, läget under kontroll kändes det som. Vad som hände när jag gick in i ridhuset vet jag inte, tydligen var jag mer nervös än jag trodde. Och betedde mig aningens konstigt ett par gånger, vilket gjorde Dilda lite fundersam. Men det hela slutade bra. Vi fick ihop 179 poäng, men framförallt, en härlig känsla (trots nerverna) att det var skitkul! Kommer inte ihåg exakt hur poängen satt nu, men mest nöjd är jag faktiskt med det lägsta poänget. Apporteringen fick vi sju. Dilda tjuvade den och sen tuggade hon lite. Tugget var betydligt kraftigare första gången jag sträckte fram apporten, kan jag säga.  Kul med framsteg!
Domarens kommentar på helheten säger ju en del om hur jag betedde mig... "härlig kontakt, vältränad hund (cred till Dildas riktiga matte) och nervös matte" =) Men jag tyckte det var vansinnigt kul! Och jag tror inte Dilda får några större men av detta ;)

Alla som känner mig något sånär, borde ju kunna räkna ut att detta gav mig horn i pannan och mycket mersmak! Precis så är det! Hade möjligheten dykt upp, så hade jag tävlat dagen efter igen. Det första jag gjorde när ajg kom hem var att kolla tävlingskalendern. Såg ganska mörkt ut, Dilda ska ju inte vara här i evighet precis... Tre lydnadstävlingar i hela Sverige under påskhelgen. En i Skara-går bort, eftersom den krockar med årets första sökträning! Vill inte missa det. En i Malmö-nja, går bort, känns väl långt för en lydnadsetta. En i Mullsjö på annandagen-också ganska långt, men det fans ju ingen annan! Ringde och kolalde om jag fick efteranmäla, njaeee, det fick jag troligtvis inte :( Dom skulle höra av sig i så fall. Jaha, Skara och Malmö kvar då. Missa söket eller åka väldigt långt? Ringde iaf skara, och där fick vi vara med! Så på fredag drar jag och Dilda dit!

Denna gången hoppas jag hålla nerverna bättre i styr och givetvis förbättra det som var mindre bra sist!


I söndags packades familjen och Dilda i i bilen för färd hem till Dildas riktiga familj och vår kommande Häxa :) Var faktiskt lite orolig, om Dilda skulle vilja följa med oss hem efter det, men det var inga problem. Det var ett kärt återseende mellan matte och hund =) Tror jag det! Jag får redan liiite ångest när jag vet att Dilda ska flytta hem igen, och då har hon bara bott här i några veckor. Men på den lilla tiden har hon verkligen tagit sig en plats i våra hjärtan ♥ Hon är så fantastiskt snäll och GOSIG!
Men några dagar efter att Dilda har flyttat hem så flyttar ju Häxa in här =) Baloo hinner pusta ut några dagar och tro att allt är som vanligt igen ;) Lagom till dess är det slut på friden!
Tills dess ska jag för övrigt ha malle-säkrat huset =) mer om det en annan dag ;)

Valparna var ljuvliga, söta och alldeles underbara ♥ Som jag skrev tidigare, så är det faktiskt dom allra finaste valpar som fötts  ;) DET är jag säker på!

Jag som bara skulle lägga in ett par bilder på valparna och sen gå och krama kudden, det gick så där bra, som vanligt :)

Här kommer ett par bilder


Hilda (tik nr1) har lagt sig till rätta, någon minut senare sover hon sött


Liten söt Häxa har somnat ♥

Mer bilder kommer under helgen, ha byggt upp ett litet lager ;)


Glömde en sak!!!
Tack för alla gulliga kommentarer efter förra inlägget! Ni anar inte hur glad jag blir =)

Home alone!

Efter att ha legat däckad större delen av förmiddagen är jag nu i form igen. Vaknade inatt med förblindande huvudvärk. Andra gången jag får så här, undrar om det är migrän som smugit sig på i vuxen ålder? :( Jaja, nu är det bättre i alla fall!

 

Rubriken då, jag är hemma alldeles själv, bortsett från hundarna förstås ;) Fredrik och grabbarna är till Branäs och åker skidor. De åkte nu i eftermiddag och kommer hem imorgon kväll eller på söndag. Jag hade gärna följt med, men tycker verkligen att det ibland är en lyx att vara hemma själv och få röja runt i lugn och ro. Dessutom vet jag ju att det inte går någon nöd på varken Fredrik eller barnen. ;) Morgondagen ska jag ägna åt att röja lite här och var, välbehövligt kan jag säga! Jag tror minsann att jag börjat ”boa” på samma vis som när man ska ha barn ;) Vill ju ha allt klart så man kan lägga så mycket tid som möjligt på valpen när det är dags. Alltså! Det är bara tre veckor kvar nu!! Sen kommer Häxa! Åhhh, vad jag ser fram emot detta! Nästa helg åker jag ner för att hälsa på, jag hoppas då få veta vem av de tre som är Häxa :). Dilda får också följa med, hoppas bara hon vill följa med mig sen, efter att ha pussats med sin riktiga matte :O

 

Dilda, ja. Hon är faktiskt helt underbar! Har jag sagt att jag tycker VÄLDIGT mycket om henne? Hon är så otroligt lättsam, lyhörd och hela tiden så glad! Hon är glad för att vi går till postlådan, hon är glad när vi går hem från postlådan, hon är glad när vi går ner i tvättstugan, ja, faktiskt är hon glad hela tiden. (bortsett från de tillfällen hon leker ”bitchig polis” med Baloo) Massor med goda skratt har vi samlat på oss åt denna damen :) Hon har bara varit här i lite drygt två veckor, men det känns som om hon varit här jämt! Så himmelens gosig. Och framförallt! Hon gör mig SÅ glad!

Jag och Dilda tränar på för fullt. Allt känns så lätt med henne, så fokuserad och med hela tiden J Till helgen blir det lydnadstävling för oss. Känns som riktig lyx att tävla första gången med en hund som man vet vart hon är! Nu är det bara mig det ska bli ordning på ;) Fortfarande har jag lite svårt att ställa om mig, fattar faktiskt inte HUR svårt det kan va? Men jag jobbar på det. Ska bli spännande med debut :)

 

Baloo då? Jag har faktiskt fått en del gliringar lite här och var, vad det gäller Baloo. Typ att jag byter ut honom mot en annan hund… När jag har riktigt mycket tid ska jag skriva ett låååångt inlägg om vad Baloo faktiskt betyder för mig! Men tills vidare… Han är och kommer ALLTID vara min prins! Så mycket som jag och Baloo har gått igenom och lärt oss av varandra. Jag tror inte jag valde en helt enkel första hund. MEN jag skulle aldrig vilja vara utan våra erfarenheter! Jag har verkligen lärt mig av att klura på alla våra problem och hoppas att jag kommer ha nytta av detta i framtiden. Dessutom är det ju inte så att Baloo kommer lida speciellt mycket av att jag skaffar en hund till. Jag tvivlar inte en sekund på att det finns plats i våra hjärtan för två hundar ;) Märkligt fenomen detta egentligen… det var ingen som tyckte det var konstigt när vi skaffade barn nummer två? Självklart är det ju inte så att den första blir mindre älskad och mindre betydelsefull för att det kommer en till! Man gör ju helt enkelt plats för den med! Men som sagt, vad Baloo är för mig tar lååååång tid att förklara ;)

För övrigt kommer Baloo att få roa sig med (precis som han gjort det senaste halvåret) det han tycker mest om! Långa promenader i skogen, lite trix i köket och spår och sök med låga krav och mycket ”ha kul”! DET är det bästa han vet!

 

Nu ikväll åkte jag och hundarna ut i skogen. Jag behövde verkligen en rejäl portion med frisk luft efter att ha legat inne hela förmiddagen! Gick en lång promenad i massor med snö, nu finns det inte längre någon skare, utan man sjunker till knäna igen. Det är alltså blötsnö nu! Det måste ju betyda att våren är på väg?

Hur som! Vi strosade en bra bit, läs-jag strosade, hundarna rusade runt! Tanken var att göra ett upplet när vi kom tillbaka, då var det redan mörkt. Tack och lov hade jag med mig pannlampan, så åtminstone jag såg något, hundarna ska ju ändå bara använda näsan ;)

Jag la ut tio föremål i en lång korridor. Hundarna fick ta två var sig och däri mellan titta på. Baloo brukar ju gå väldigt bra när han får lite konkurens, och det gjorde han även idag ♥

Det var kraftig ”utvind”. Härligt att se bägge hundarna vända på en femöring när de passerar doften. ♥ Bägge hundarna gjorde precis det de skulle på rätt sätt ;) Inget krångel med dofter med Baloo, det uppskattas :) Dilda har jag ju faktiskt ingen aning om vad hennes bra/mindra bra sidor är i uppletet. Men hon har en härlig inställning, bra fart och är noggrann! Med det är jag nöjd ;)

 

Baloos ingångar är ju numera ordentligt fartfyllda… Idag placerade han sin lilla nätta käke i mitt knä, när han kom in med första föremålet. Ganska många kilo som trycker på och knät böjdes på ett vis som man absolut inte ska böja ett knä :O Börjar bli ordentligt svullet, men det går över ;)

 

Här kommer lite bilder från i onsdags. Efter en hel evighet var jag hos Angelica och fikade och tränade. Händer alldeles för sällan numera!

Tack, vännen, för fikandet, kommenderingen, pratstunden och fotandet :)

Fina, fina Dilda ♥












Flyger efter leksaken







Alles från oss!



Innebandy och frukost i skogen

Nu har vi precis kommit hem från säsongens sista innebandymatch. Det blev också säsongens enda förlust för grabbarna. När jag mötte Timmy i omklädningsrummet, var det allt annat än ett leende som mötte mig.... Han har ärvt vissa gener efter både mor och far, kan jag konstatera. Men jag tror att, om grabbarna smälter detta ett tag, så kommer de känna sig nöjda! ALLA i hela laget kämpade otroligt bra, och det är ju huvudsaken! Sen är det ju aldrig kul att förlora ändå... Matchen var slut 16,00 i Grums och 16,30 började fotbollsträningen, som Timmy absolut ville gå på. Så nu laddas det om och förhoppningsvis får jag hämta hem en kille med något bättre humör än vad jag lämnade av.

Själv skulle jag behöva ett par dagars semester efter denna matchen. Den var så otroligt spännande in i det sista. Innebandyn är ju en så snabb sport, så man sitter på helspänn heeeela tiden! Skönt att fotbollssäsongen drar i gång snart, där är det lite lugnare ;)


Dagen idag började med att Fredriks klocka ringde okristligt tidigt för att vara lördag! Han skulle på rally, långt bort, vet itne riktigt var...
Jag och killarna låg kvar i sängen länge och njöt av att det var helg!
När vi väl kommit upp packades väskan för en frukosttur till skogen.

Alltså, det finns verkligen inget bättre ställe att ladda batterierna än i skogen. Denna vecka har varit ganska hektisk på jobbet och ibland känner man sig helt utmattad när man kommer hem. Åker jag då ut i skogen en stund, så laddar jag om och blir som ny ;)

Väl i skogen parkerade jag mig i en snödriva, mitt i solen, med tidningen, varm choklad, äggmackor och kameran. Detta medans hundarna och barnen röjde runt. Alldeles helt underbart ♥

Killarna hittade en STOR rishög som de klättrade upp på och åkte kana nerför. Hundarna fick sig ett varsitt grisöra och en hel del lek =)


Här kommer lite bilder!


Hampus


Timmy delar ut grisöron


Dilda njuter


Även Baloo njuter...


Baloo har ätit upp, det har inte Dilda... Baloo funderar på om han ska våga ta grisörat från henne...
Denna gången tog han rätt beslut ocvch gick och hämtade elksaken i stället. 10 poäng av 10 möjliga från mig ;)


Dilda sliter i den höga snön


Fullt fokus på Timmy som ska kasta


Ny boll för dagen. Den var ny i hela 30 sekunder, nu är det många delar...


Kongen håller för allt!




Baloo närmar sig Dilda, men som vanligt är det lite mer tungsprunget för honom ♥




Fina, fina Dilda...


Timmy glänser genom att balansera högt upp på en pinne, som sticker ut ur rishögen...


Sekunden senare såg det ut så här ;)


Hampus klättrar upp och kanar snart ner igen...

Det var alles från oss idag. Nu ska här kockas lite god mat och kanske se på lite schlager sen?


En tur till skogen...

Nu äntligen har Baloos klo läkt så pass bra att han får följa med till skogen och röja runt :) Detta gillas starkt av honom och liiiite mindre av Dilda. Hon har på fullaste allvar tagit på sig rollen som bitchig polis, här i huset. BAloo får gärna finnas till, men helst inte i närheten av Dilda ;) OM inte Dilda väljer det själv förstås. Då och då går hon fram och vill undersöka Baloo. HAn visar då tydligt att han inte förstår sig på situationen överhuvudtaget. Vad menar hon? Vill hon äntligen vara med mig nu? Då tar han givetvis till sin lek, och Dilda flyr därifrån. Och fortsätter tycka att han ska hålla sig på behörigt avstånd.

Imorse drog vi till skogs, jag, hundarna och kameran. Det är fortfarande ljuvligt väder ute =) Gillas skarpt!
Det märks tydligt på Baloo att han tappat kondition under denna månaden, när han bara fått gå korta promenader. Men nu är vi på G igen!

Nu följer MASSOR av bilder!


Dilda är allt som oftast framme först vid leksaken...


Inte riktigt lika villkor här.... Baloo sjunker och Dilda springer lätt på snön...


Nu är hon på väg in, Baloo sliter för att hinna ta kongen från Dilda...


Baloo byter teknik. Stälelr sig framför Matte och tar leksaken från Dilda när hon kommer tillbaka *strålande plan*


Nu snart! Klipper jag den hur munnen på bitchen!


Utdelning på Baloos plan : 0.00! Dilda susar förbi


Byter taktik. Lägger sig och lurpassar i snön


Dilda byter håll. Utdelning : 0,00 igen...


Dilda drar vinstlotten varenda gång....


Dilda väntar på att jag ska kasta...


Tittade bort ett kort ögonblick, coh missade då att jag redan kastat


Baloo ser sin chans! NU är det min tur att imponera!


Plockar kongen och styr kosan mot Dilda, för att visa att han är BÄST i hela världen! (Dilda väntar fortfarande på att jag ska kasta)


Intet ont anandes Dilda väntar på kastet som aldrig kommer.


BU! Jag är bakom!


What!!!??? HUR gick detta till??


Det jag inte ser, finns INTE! TA bort honom och kasta igen!


Nu startar cirkus Baloo! Här ska imponeras, hon ska minsann få se allt jag kan...


NEJ! Jag tänker inte komma till matte med kongen. Bruden ska få se allt jag kan först!


"något högt ansatta öron"




Baloo testar alla trix han kan...




ETT varv till runt Dilda...


...för att till sist avsluta med "stora-slem-tricket" Utdelning 0,00! Baloo ger upp, och komemr emd kongen till mig, så jag kan kasta. Också är cirkusen igång igen =)

Har egentligen massor att berätta om vad vi pysslar med, men det får bli en annan gång! Nu kallar tvättstugan för en stund!

Förvirring och träning

Vissa av er som läser här, vet ju att jag stundtals kan uppträda som totalt förvirrad. Stor del av min vakna tid ägnar jag åt att leta efter saker som jag lagt på något bra ställe ;) Det är fullt normalt för att vara mig! Men igår gjorde jag en toppennotering i min förvirring.
Skulle fixa mat, kyckling i ugn med lite jox av varje och god sås över. Blandar grädde och creme fraiche i en skål, som sen ska hällas över kycklingen. Under tiden steker jag kycklingen, pratar med barnen och tänker på lite av varje... Kycklingen färdigbrynt, i med den i formen. Ska då göra färdigt gräddblandingen emd lite olika kryddor, men ser att det flyter runt några röda fläckar i grädden!! Hade det varit hundhår hade jag väl knappt reagerat, men detta såg ut som blod! Står precis och ska hälla gräddblandningen i slasken, när jag slänger en blick på diskbänken... Där står en liiiten röd burk... Just det! För ca. en minut sen hade jag ju i sambal oelek ;) Men det var redan bortglömt. Behöver jag säga att tankarna var på annat håll?
Varför jag ens trodde att det var blod, som flöt runt i maten, vet jag inte. Man kan inte alltid tänka rationellt =)
Maten blev i alla fall god, utan både blod och hundhår!

Idag var det dags för träning i det ljuvliga vädret. Lydnad stod på schemat, än så länge svårt att göra något annat. Men vi går mot mildare tider nu! Härligt!

Det var en mycket besviken Baloo som såg mig och Dilda stega ut genom dörren, med bästa skogsryggsäcken, full av fika och leksaker. Men tassen läker nu bra, så förhoppningsvis kan det bli träning för Baloo i slutet av nästa vecka. JAg kan säga att det behövs! Han är smått olidlig nu och skulle må gott av att få göra något annat än att träna i köket!

Träningen gick bra, tror att alla var nöjda med sina och hundarnas insatser idag. Själv har jag haft väldigt kul med Dilda.
Det är inte helt lätt att ställa om från Baloo till Dilda, två HELT olika individer! Det gör att man får tänka till och att det dyker upp en del saker att fundera över. Hur som, så är jag jättenöjd med träningen. De problemen som har varit störst med Baloo, finns liksom inte med Dilda, vilket gör att det känns så himmelens enkelt ;)

Dilda sover nu sött, anragligen drömemr hon, för hon ligger och piper och det rycker i henne. Hoppas inte hon drömemr mardrömmar om träningen?

Nu blir det till att packa skolväskor inför imorgon. En veckas sportlov är nu slut, och det är dags för lite allvar igen=)


Ozzy


Ozzy på väg till rutan


Tvärnit vid belöningen


Sa du stanna?


Gry på väg från kon till rutan


Gry




Bästaste bollen


Norpa på väg till rutan (mycket rutor idag)


Norpa

Jag har inte fotat Dilda något idag, så jag bjuder på några till från gårdagen=)











Alles för idag =)


Ljuvligt väder!

Idag intog vi frukosten på Duse udde. Det är så fantastiskt fint där ute! Vad kan vara bättre än äggmackor och varm oboy i en snödriva?
Givetvis var Dilda med, Baloo får vänta ett tag till emd att rusa runt. Nu ska det banne mig bli ordning på tassen!

Det är underbart väder och man blir till och med riktigt varm när man är i solen. Ljuvligt =)
Testade på ett uppletande med Dilda ute på vänern, udda plats kanske, men det funkade bra ;)

Dilda sover nu gott, bredvid Baloo! Tror att hon gillar honom, faktiskt. MEN hon väljer helt själv när det passar att gilla honom. Dilda går ibland och lägger sig bredvid Baloo, men hon gillar inte om han lägger sig bredvid henne. Det ska minsann ske på damens villkor! 

Blir inte mer text än så här idag, bjuder på lite bilder istället


Hampus njuter i det underbara vädret


Det gör även Fredrik


Välkommen till... Just det, står antagligen Duse udde under all snö!


Uteservering med kanonutsikt över vänern. Känns dock som om det är ett atg kvar till den kan nyttjas...


Klippbadet =)






"projekt-få-en-snygg-huvudbild-på-Dilda" fortsätter ett tag till som ni ser...




Tänk vad mycket det kan göra med fel vinkel, VÄLDIGT mycket svans på denna hunden...


En sak har vi lärt oss. Detta uttrycket betyder KAAAASTAAAA!


Dilda på god väg innan kongen ens landat





Nu är det tvättstugetjänst som gäller här! Ska "bara" njuta lite i solväggen först...




Något nytt på matbordet!

Idag när Fredrik kom in i köket hade vi något på köksbordet, som vi aldrig haft tidigare! Det var inte så att det var någon smaskig maträtt eller något annat ätbart. Det var Dilda som förnöjsamt stod på bordet och kollade ut vad grannarna pysslade med! När Fredrik sa till henne hoppade hon försiktigt ner ;) Lite senare på dagen kom Fredrik in i köket igen, återigen stod Dilda på köksbordet och kollade ut. Denna kom kom hon på sig direkt när Fredrik visade sig och hoppade ner direkt....

Nu är det ju inte så att det är första gången vi har hund på bordet här... Även Baloo har varit där, när han var runt året. Han hade den goda smaken att hoppa upp när ingen var hemma och såg honom, desvärre blev han påkommen ändå ;) Han är ju som en mindre elafant i sitt sätt att röra sig. Följderna av detta blev rejäla märken i furuskivan och på stolen där Baloo hoppade ner. Typ 30 cm djupa klospår på köksbordet ser ju väldans kul ut...

Idag efter jobbet åkte jag och Dilda ut till skogen för en lång härlig promenad och lite lek. Äntligen fick kameran följa med! Solen strålade och vädret var heeelt underbart!

Håller vädret i sig blir det nog en tur till Duse udde imorgon. Det är så vackert där på vintern!


Dilda kommer flygande


Mycket snö är det






Försökte få en fin bild där Dilda tittade in i kameran, vilket gick sådär som synes...

Idag är valparna 3 veckor!
Nu är det bara 5 veckor tills Häxa flyttar till Säffle!

Dilda ♥

Nu har Dilda varit här lite drygt ett dygn och jag gillar henne mer och mer för varje minut som går ♥ Så otroligt lättvindig och okomplicerad. Man kan tro att hon varit här i evigheter. Hon har valt ut sin plats på hundtäcket i hallen, där ligger hon gärna. Om inte det finns möjligheter att få sig lite mys förstås, då smyger hon försiktigt intill och ber så sött om kel.
Baloo har nu vant sig att hon är här och behöver inte undersöka henne grundligt varje gång hon passerar. Kors i taket har han också insett att blänkande vita tänder betyder inte att Dilda vill leka... Även Dilda är faktiskt lite nyfiken på Baloo och passar på att undersöka honom när han har ignorerat henne ett tag ;)

Nu ikväll har jag och Dilda varit på långpromenad med lite träning. Baloo fick sig en kort (som vanligt) promenad och lite träning i köket när vi kom hem. Det gillades kan jag säga! Av bara farten blev det även lite köksträning för Dilda.

Träning och träning...Vi känner mest på varandra, jag har än så länge lite svårt att få till utvecklande träning....
Av den enkla anledningen att jag i flera år har koncentrerat träningen på att motivera upp, hålla koll på andra hundar, farande katter, löv som blåser förbi och helt enkelt hålla ihop Baloo. Vår träning har bestått av mycket lek, tjo och tjim (vilket jag tycker är kul!). Nu får man testa på en hund som kan långt mycket mer än mig och heeela tiden är fullt fokuserad på uppgiften! Dessutom behöver inte Dilda hälften av alla retningar, som jag använt mig av. Så här i början är det lite svårt att ställa om och framförallt hitta den där bästa belöningen, som inte nödvändigtvis behöver snurra upp Dilda mer än vad hon kan själv.

Baloo fullständigt älskar ju riktigt fysisk belöning, lite tacklingar och vevande armar så är han mycket nöjd ♥

Det är otroligt intressant detta med två helt olika individer!
Och så inspirerande! Känns knappt som om jag har tid att jobba, och då vet ju alla att jag har världens roligaste jobb och att det är VÄLDIGT sällan jag känner så! Just nu vill jag göra massor av annat! Dilda ger helt enkelt MYCKET positiv energi :)


Nu är hon här!

Ja, nu har jag hämtat min tillfälliga träningskamrat! Jag och Hampus åkte ner i morse. Väl hos Anette och Sverker blev det lite prat och sen lite härligt valpgos =) Alltså, dom är så söta, så jag tror helt säkert att det aldrig har fötts finare valpar ;) Ska bli spännande att se när de börjar bli små monster. En av pojkarna verkade vara en riktig livsnjutare, låg på rygg och ville ha kli på goa magen. Några bilder på valparna blev det, kommer längre ner....

Åter till Dilda då...
Som sagt, nu är hon här! När jag släppte ihop Baloo och Dilda så bara måste ju Baloo genomsöka de bakre regionerna noga. Dilda fanns sig i detta en liten stund, troigtvis för att hon trodde att det snart skulle vara över... Men när han inte gav sig, så visade hon Baloo precis HUR många tänder hon har och att de faktiskt kan användas om det skulle bli nödvändigt ;) Men hon gör det snyggt, talar om att edt är nog och går därifrån. Baloo tar då till sitt säkra kort (tror han), aha! det där betyder absolut att hon vill leka!! eller inte... Efter att både jag och Dilda sagt ifrån finner han sig i läget och smyger försiktigt runt. När jag tar av tartten på Baloo får de vara tillsammans och det går hur bra som helst.

Dilda verkar inte ha några som helst problem med att vara här. Så himmelens lugn! Man märker henne knappt. Men hon vill gärna vara nära och är väldigt gosig =)

Ikväll har vi vart och tränat och det var så kul! Lite svårt att veta vad man ska göra, när nivån är så totalt olik den jag är van. Men nu har vi testat på och kännt lite på varann. Jag hoppas vi kommer ha mycket roligt ihop dessa veckorna.

Hur som helst så verkar hon än så länge väldigt okomplicerad, balanserad och lugn när det behövs.
Jag återkommmer i ämnet Dilda ;)






Livsnjutare


Visst är de alldeles underbara???


Om nu någon mot all förmodan missat det, så har vi ju en hel del snö här... Barnen åkte tefat från garagetaket häromdagen!!! Tyvärr så började det mörkna så bilderna blev usla, men en ska ni få se ändå


Snett nedanför fågelholken är fönstret och dörren...

MEN nu går vi mot vår! Vädret idag har varit helt ljuvligt och ska tydligen fortsätta några dagar till. Förhoppningsvis kan man fota lite till helgen. Härligt!

Malleflicka flyttar in på Onsdag!


Nä, ni behöver inte bekymra er! Jag har inte tappat allt omdöme och skulle knappt komma på tanken att åka och sno hem en drygt 2 veckor gammal Häxa! Men Baloo har nu varit i vila i en månad (och kommer tyvärr vara det ett tag till) och min träningsabstinens är nu av den svårare arten ;)

Oturligt nog så har Häxas kennelmamma brutit foten. Och hur lätt är det att promenera och aktivera en hund när man hoppar på kryckor? All vedervärdig snö gör ju inte det hela lättare... Så på onsdag åker jag ner för att låna hem Dilda några veckor. Detta passar utmärkt nu, dels pga. ovan nämnda träningsabstinens och förhoppningsvis kommer Dilda hålla mig sysselsatt i väntan på lilla Häxa =) Många flugor i smällen blir det!
Detta har verkligen satt fart på träningslusten, min förvirrade hjärna arbetar nu på högvarv för att göra upp en plan! Vilket inte är helt lätt, hur sjutton planerar man träning med en individ som man inte känner? Jaja, det ger sig nog! Det viktigaste är att Dilda gillar oss och kommer trivas här. Utöver det ska vi ha så kul vi bara kan =) Jag har ju bara träffat Dilda en gång, men av det jag såg då, så verkar det hon vara väldigt trevlig =)
Ser verkligen fram emot att jobba med en hund som kan massor redan. Här blir det hunden som får lära mig ;)

Om allt går som jag vill, så är snön på väg bort (jag VÄGRAR inse det faktum att det kom en dec. till inatt!). Regn och sol om varannat några dagar nu, så kan vi snart köra igång med söket igen, längtar så!

På tal om att slå flera flugor i samma smäll... Förhoppningsvis kan det bli lite valpgos på onsdag också ;)

Åter till Baloo då, och den uteblivna träningen....
Tassen vill inte läka ordentligt. Det är fortfarande ingen ordentlig yta på pulpan och vätskar fortfarande lite. Trots att han påbörjade antibiotikan i början på februari. Efter det har vi ju vart hos veterinären flera gånger och bland annat bytt antibiotika och ändrat dosen. Men ändå vill det inte läka ordentligt. Idag ringde jag för att förklara läget. De ville ha dit oss för röntgen, för att utesluta att det sitter något i tån som förhindrar läkningen (tex. tumör).
Så klockan 13.00 idag fick vi tid för röntgen. Som vanligt är jag så stolt och glad över prinsen (Idag är han Prins, Linda ;). Charmar veterinärer och assistenter med sina pussar och låter sig villigt vändas och vridas åt alla möjliga håll och kanter. Trodde faktiskt inte det var ett så stort kapitel att fota en tå. I det där lilla rummet insåg jag lite mer HUR många vinklar en tass kan ligga i!

Tack och lov visade inte plåtarna på några förändringar i tån. Alltså fortsätter vi med antibiotika i ett tag till med striktare regler för bandage/icke bandage. Detta innebär: Bandage så lite som möjligt, för att det ska luftas ordentligt. Detta i sin tur leder ju då till att det endast blir korta rastningsrundor framöver.

Behöver jag påpeka att Baloo  inte gillar läget som helt vanlig promenadhund?
Men det spelar ingen roll! Nu ska det banne mig läka ordentligt och luftas efter konstens alla regler!

Inget fotande denna gången heller.... En gammal bild på underbara Prins ♥


Med en sån här tunga, kan det ju inte bli annat än riktigt ordentliga pussar =)

RSS 2.0