Märkligt...

Nu när det är officiellt att vi ska flytta, känns allt så märkligt overkligt. Inte på något vis så att jag ångrar mig, men det blir så definitivt när helt plötsligt andra än ens närmsta pratar om det... MEN! Det känns fortfarande som om vi tagit helt rätt beslut! Man får lov att hoppa på när tåget går :) Jag är så supertaggad att börja på nya jobbet, även om det känns konstigt att lämna det jag har idag... Hur det än är, så trivs jag ju vansinnigt bra med det jobb jag har :)

Men som sagt! Spännande med nya utmaningar :) Ser verkligen fram emot detta :)

Och jag är sååå tacksam för allas positiva kommentarer och peppande :) Räknar kallt med att vi kommer få täta besök av alla goda vänner :)

Jag har surfat runt en del för att se vart grabbarna ska gå i skola. Den högstadieskolan Timmy ska gå, kan man välja inrikting både innebandy och fotboll! Behöver jag säga att Timmy jublade?? Känns som bra förutsättningar :)

Angående drömmarna då... Jodå... Inatt drömde jag två...Den ena att jag var i skogen med Baloo och plötsligt hamnar i ett hav av gula kantareller! Då menar jag HAV! Det var guldgult överallt! Gjorde mitt bästa för att få styr på Baloo... *hunden med teflonminne* sekunden senare var det guldgula havet ett enda rörigt gult mos... Han är effektiv, Prinsen ;)

Själv tror jag denna drömmen grundar sig i min oro att det inte ska finnas kantarelelr i 08-land? Är det så? Jaja, jag får väl åka till värmland och plocka guldet då ;)

Den andra då... Där behöver jag proffs för att tyda ;)

Minns inte exakt men jag var mitt i en trafikolycka... Verkar ha klarat mig bra, för när stojet runt olyckan lagt sig tog jag fram min LISTA (ja, jag är en stor fan av listor i alla former) där kunde jag nökt bocka av en rad! Känslan av att bocka av på en lista är bra :) Men här hade jag listat tio olika typer av trafikolyckor som jag skulle orsaka och självklart klara mig ur, för att kunna bocka av på listan.... HELT stört!!

Det hela resulterade givetvis i att jag var mer död än levande när klockan ringde...

Drömmar...

Alltid, alltid när hjärnan går på högvarv drömmer jag massor med konstiga drömmar :)

För det mesta rör drömmarna jobbet och kaos som kan bryta ut där... Inte ovanligt att jag vaknar kallsvettig och tror att jag glömt att beställa något viktigt till storhelg, eller att jag råkat köpa hem typ tio pall av något istälelt för en ;)

Dessa drömmar har oftast en en rimlig förklaring :) Mycket på jobbet = mycket konstiga drömmar om jobbet :) Solklart!

Nu kanske någon kan tyda det jag drömde inatt??

Vaknar imorse med en sån där grundligt irriterad känsla, ingen höjdare att vakna på fel sida ;) Orsaken då...

I drömmen...

Fredrik är i garaget och grejar med rallybilen. Han ringer mig och talar om att den (rallybilen) är trasig. Min spontana känsla: Men va F****N! Har den där bilen varit annat än trasig?? Och trasig var väl ett rätt lustigt ord att använda på en bil? Är hela bilen trasig? Är ett handtag trasigt? Är det motorn eller någon annan vital del som är trasig? Dessutom undrar jag hur en bil helt plötsligt kan vara "trasig" som i evigheter har stått inlåst i ett garage? OKEJ, om den går sönder på tävling, det må vara hänt! Men hur kan den helt plötsligt vara trasig nu???

Ungefär alla dessa ord rabblade jag givetvis till Fredrik, i en faslig fart och med humöret på en lagomt låg nivå ;)
Huvudfrågan i alla ord jag rabblade var: VAD är trasigt??? Kort och synnerligen exakt svar: Den är AV!! Men va?? VAD är av? Fredriks svar: Hela bilen är av på mitten!!  Efter det minns jag inte vad som hände i drömmen, mer än att jag tillslut vaknade på ett uruselt humör ;)

SÅÅÅ! Två frågor kvarstår!
1. HUR kan en bil gå av på mitten (här snackar vi en bil som är byggd efter konstens alla regler med båge och allt vad som hör till) bara av att stå i ett garage??
2. VAD betyder denna drömmen?? Vågar jag ens kika in i garaget??


För övrigt har jag varit på mitt livs första rättegång idag. Tur man inte behöver springa på sådana tillställningar stup i kvarten :) Lite nervös var jag innnan, men det gick bra :) Det enda som ställde till lite problem var att det var en tolk med... Vilket betydde att jag bara fick säga typ en mening och sen pausa för att hon skulle tolka... Jaaaaa, ni vet ju hur jag pratar... Normalt inte speciellt många pauser ;) Risken är ju att man glömmer vad man ska säga om det tar för lång tid ju ;)
Förändringar och kaos...

Rubriken beskriver min tillvaro till max just nu... Inte helt ovanligt kanske... Känns som om jag påpekat just kaos, förvirring och förändringar i en enda röra i lång tid nu! Men nu jäklar är det på riktigt!  Kaos, alltså ;)

Mitt i allt kaos fascineras jag av hur saker och ting tar helt andra vägar än vad man tänkt sig...

Jag har under de senaste åren, mer än en gång, sett framför mig EXAKT hur saker och ting ska se ut. Tydlig plan och en rak bana att gå på ;) Bara för att gång på gång, inse att den där banan/vägen hastigt svänger i 90 grader och helt plötsligt ser allt annorlunda ut, mot vad man tänkt sig...

Häxa är ju ett lysande exempel på det. Häxan var ju hett efterlängtad när hon kom hit och med henne hade jag väldigt tydliga mål, dels som familjehund, men även som träninskamrat, men framförallt som tävlingshund. Det var i det läget helt omöjligt att se framför sig att jag skulle omplacera henne för någon orsak alls... Men även där svängde den där vägen och man måste välja... Och, ja, med facit i hand så vet jag att det var rätt beslut... Men bara några månader innan var det HELT otänkbart att jag ens skulle tänka tanken... Man har ingen aning om vad som händer...


Och återigen då, så har den där vägen svängt drygt 90 grader ;) Därav rubriken :)

Senaste tiden har jag inte bloggat, knappt varit aktiv på Facebook, utav den enda anledningen att tankarna har fyllts av massa andra saker, som jag inte har velat skriva om än ;)

Vad jag däremot har gjort.... Pratat massor med familjen och med några få goda vänner... Ältat, vänt ut och in, ältat lite till, vänt ett par gånger till, stött och blött ;) I MASSOR!


Anledningen till detta då... (känns superkonstigt att skriva det) Jag har fått nytt jobb... och vi kommer flytta... ganska långt... Jag ska börja jobba i Vallentuna :) Jag som ALDRIG skulle bo i 08-land!! Vad hände?? Spelar egentligen ingen roll vad som hände ;) Jag är sjukt taggad och motiverad att ta mig an denna utmaning, ja ni vet ju hur jag är ;)

Absolut inget sprättlätt beslut att ta, men det underlättas helt klart av vissa saker.. Fredrik är "på", för hans del spelar det ingen större roll vart i landet vi bor, han far ju och flänger överallt ändå ;) OCH, viktigast av allt - barnen är spända och fyllda av förväntan inför detta! Det är ju en klar förutsättning att de är "med på tåget"! Och det är dom :)

Under "processen", tro mig, det är en process att ta steget att flytta ifrån staden där man är uppväxt, flytta på barnen, flytta ifrån hela sitt kontaktnät... Just "processen" var det ja... Ibland har jag funderat på vad man ger sig in i... Måste man ALLTID anta alla utmaningar?? Det måste man kanske inte, men detta lockar mig massor ;) Jag har som sagt pratat massor med familjen, men även med några få nära vänner... Alla sa:KÖR, KÖR! Jaha?? När ska någon protestera då? Jag har hela tiden försökt rangordna plus och minus... Jodå, plus är fler och starkare än vad "minusen" är... Men lika förbaskat undrar man om man tar rätt beslut...

Två av mina nära vänner har, när jag berättat, inte varit lika postiva som andra i första skedet... Varav den ena säger något i stil med: "Näääeeee.... Malin, livet är sååå mycket mer än bara jobb..." Då får jag en klump i magen och undrar liiite vad jag håller på med... Visst sjutton är det så, att allt inte bara är jobb, men för betyder jobbet MYCKET! Det är så vansinnigt rolgit och utvecklande, så jag vet inte HUR jag INTE skulle kunna hoppa på det här tåget? Jag har turen att utvecklas massor i jobbet och ställs ständigt inför nya utmaningar :) DET är viktigt för mig!

Visst, vi flyttar typ 40 mil från våra föräldrar, våra närmsta vänner, barnens kompisar, deras skolor, mina arbetskamrater och framförallt tryggheten som finns när man bott i samma stad i hela sitt liv.... MEN, barnen gillar läget och är förväntansfulla inför detta (viktigast av allt så klart) och jag tror att det är en nyttig erfarenhet för alla :) Och, förhoppningsvis står Säffle kvar om vi vill komma tillbaka ;)


Såååå, nu återstår ett par småsaker (host, host)... Sälja vårt hus och köpa ett annat :)
Så om någon vet om någon som känner någon som vet någon som är på jakt efter ett hus i Säffle, så hör av er :)


Ångest....Och några bra saker

Ångest är ett jäkligt starkt ord, jag vet det ;) Men jag kan inte hitta något bättre ord för känslan jag har nu.... Jag dras just nu med en kompakt olustkänsla och det stör mig kopiöst! Att inte allt flyter på som jag planerat är en av orsakerna, men den främsta orsaken tror jag är veckan som kommer... Idag gick ljuset upp för mig att veckan som kommer har vi (hemstudiegruppen) bokad tid med vår kursledare då vi ska få tillbaka hemuppgifter och provet....

Det är helt stört, jag vet det!! Men jag är helt ur fas bara för att jag oroar mig över betyg och resultat! Vilket är helt i onödan... Hemuppgifterna är inskickade sen en månad tillbaka och provet är liksom redan gjort, således är det INGET jag kan påverka längre.... SÅ säger mitt sunda förnuft! Men det hjälps inte, jag kan inte låta bli att fundera på: skulle jag ha gjort så, skulle jag ha gjort så, skulle jag ha analyserat lite till, skulle jag ha haft tydligare handlingsplan, kunde jag ha ansträngt mig liiiiite till på provet? HELT orationellt tänk, jag vet (igen...)

Förmodligen är det mitt alltför stora kontrollbehov som spökar ;) Det STÖR mig å det grövsta att jag inte har möjligheten att påverka något i detta skedet!

Någon gång till hösten ska jag verkligen ta tag i detta (mitt kontrollbehov...), jag måste verkligen bli bättre på att lägga energi på rätt saker och inse att allt finns inte till för att jag ska kontrollera det ;) Det är bara det att det krävs en ganska stor förändring av mig och det har jag banne mig inte tid att engagera mig i nu! MEN, till hösten! DÅ ska det bli ändring! BASTA!

Förmodligen så blir jag lite extra "ur fas" för att andra huvudbryn tar en del plats i knoppen för tillfället också.... Men problem är till för att lösas! SÅ!


Gnällt klart nu!! Det händer ju helt klart en del bra grejer också!Pjäxan har flyttat till Skåne och där klarat polisens sökhundstest! Nu väntar en prövotid på två månader... Hoppas, hoppas att det går vägen, då blir lilla Häxan kriminalsökshund hos polisen i Skåne! Den lilla, lilla loppan! Jag tror att det skulle passa henne superbra! Och återigen, så blir jag mer och mer övertygad om att jag tog rätt beslut när det gäller Häxa. Med tanke på hur mitt år sett/ser ut hade jag inte haft skuggann av en chans att ge henne det hon så väl behöver! Håll tummarna för att dessa två månader flyter på efter konstens alla regler :)


Ytterligare en bra sak! Familjen har utökats med ytterligare en ICA-nörd! DET gillas :) Även detta är jag övertygad om att det kommer bli kanonbra :)

För övrigt åker Fredrik till Spanien till helgen på grabbresa, förmodligen ingen viloresa, men hoppas de får kul iaf ;)


I slutet av Maj beger sig familjen till Stockholm. Fredrik ska på nån mässa med jobbet och jag och barnen tänkte passa på att springa i lite affärer och förhoppningsvis även träffa kusinvitamin med familj :)Eeehh! Minns dessa bilder med lite vånda faktiskt... Visst är Häxan söt ;) Ett föremålsintresse och ägandebehov som krävdes en hel del jobb för att få ordning på!

För de som kände Häxa som valp... En bild säger mer än tusen ord! Andra dagen hon bor hos oss gör vi besök i skogen hos sökgänget och Häxa leker med Bullers kong... Blicken betyder : JAG har fångat den! Alltså är den MIN! 8 veckor och en dag gammal kunde jag med lätthet springa ikapp henne ;) Insåg snart att det var läge att byta taktik ;) Jodå, vi fick bukt med problemet till slut :)


Angående ovanstående då, så har jag ett lååååångt "hund"inlägg som har legat på lut länge! Jag blir fullkomligt vansinnig när jag läser hur en del resonerar kring vissa saker när det gäller hund! Mer om detta när jag har lite mer tid ;)


RSS 2.0