Känslomässig djupdykning

Detta inlägg ligger bakom lösen... Bara att skicka ett meddelande så får ni det.
Inlägget hittar du här

Teknikens under...

Jaha! Nu är det gjort! :)
Fredrik har länge velat köpa ny TV. För min del har det funkat alldeles utmärkt med en tjock, ful, med taskigt ljud och dålig bil... Kanske beror på att jag aldrig kollar på TV ;)
Jag tyckte inte detv ar någon större idé med ny TV, före vi gjort iordning tv-rummet (som vrit på G i typ ett par år eller så), alltså har han fått vänta på sin Tv.
Nu fick jag ju tokrycket och gjorde iordning där förra helgen... Och Fredrik var inte sen med att rusa och köpa ny TV då....
Självklart åkte han ju till den butik där min lillebror jobbar som säljare :S
Visseligen blev det en ny burk, dock i plattare version, än den vi hade tidigare. Dessutom lyckades Kim sälja med massa annat jox, som tydligen ska kunna göra att vi ska kunna komma åt internet lite här och var... Alltså ytterligare någon typ av svart låda och YTTERLIGARE sladdar från alla håll och kanter! :S
Alltså, jag får snart spader på alla jäkla sladdar överallt!! Den nya svart lådan står det dessutom "wireless" på, jomen tjena...
Allt är inkopplat överallt, alla sladdar är i och det lyser grönt där det ska göra det... Men inte sjutton funkar det för det...
Kim sålde iväg grejerna och drog till Kroatien, så någon support därifrån är väl inte att förvänta sig de närmsta veckorna ;)
Nu lägger jag ner mina försök och ger mig på ett annat projekt :)
Har bävat för detta i flera år nu... Ena uthuset ska röjas ur :S
Allt sedan vi flyttade in i huset (för 11 år sedan) har jag lastat in grejer i uthusen... Typiska sådana där grejer som kan vara bra att ha, men som inte får plats på något bra ställe...
Alltså, i 11 år har jag burit ut prylar dit, ALDRIG burit något därifrån... Men nu är det dags! :)
Allt gammalt skräp ska kastas, möjligen gör man något bra-att-ha-fynd, men resten ska till tippen :D
Tanken är att det ena rummet ska bli hundrum :)
Och som vanligt när jag ska göra något, så ska det helst vara klart igår ;) Bäst att sätta fart alltså :D
Ehh, jaaaa, riktigt så här ser det inte ut när jag lastar ;)
Allt är brännbart vid rätt temeratur, alltså allt i en hög :) Fredrik får sen åka till tippen och lösa problemet ;)

Envisheten...

Bloggen är verkligen inte prio ett just nu ;)
Den senaste tiden har i stort sett bestått av jobb, jobb och hundträning OCH faktiskt ett avbrott i både det ena och det andra för en liten renovering :)

Jag tror jag skrivit det massor med gånger tidigare ;) Men jag VILL verkligen ha fler timmar på dygnet, NU! Jobbet är så jäkla kul, när det är fullt ös som det är nu, jag tror jag skulle kunna jobba typ dygnet runt :) Problemet är ju då bara att jag behöver minst lika många timmar till allt annat ;) Kan någon lösa detta lilla problem åt mig?
Trots att det vart mycket jobb, har jag hunnit med en del hundträning... "Förr" (när jag tränade Baloo) åkte jag ALDRIG ut och tränade efter ett jobbpass på tolv timmar. Då handlade sååå mycket av träningen om att hålla oss bägge på bra humör ;) Är jag trött och får en liiiten motgång, kan det goda humöret vara som bortblåst på en sekund ;) *humörmänniska*
Nu åker jag nästan alltid ut och tränar efter de riktigt långa passen. Det är få saker som fyller mig med så mycket possitiv energi som lilla galna Pjäx <3
Det gör ju självklart Baloo också, men på ett helt annat vis :) Ett lång, härligt spår i fin skogh med Baloo är också balsam för själen :) men det kräver liksom lite mer tid, än en halvtimmes lydnad med Pjäx ;)
NU, snart är det tre veckor kvar till tävling(ar), om vi kommer med ;) Alltså börjar det brinna i knutarna lite nu ;) Dags att strukturera lite nu :) Hoppas det blir sökträning i helgen, så jag kan kolla av lite vad vi ska pyssla med de närmsta veckorna ;)
Jag har lyckats styra upp lydnadsträningarna lite iaf, och har börjat ta tag i lite av det som jag tycker är mindre kul och det som eventuellt skulle kunna bli ett problem ;)
Annars har jag en tendens till att köra det som jag tycker är roligast och det som funkar bäst (går ju så klart hand i hand)
Men som sagt, nu har jag skärpt upp mig :)
Torsdag till söndag som var hade vi ett träningsuppehåll. Både Baloo och Pjäx tyckte nog att livet mest var pest under helgen ;)
Fredrik åkte på onsdagen med min kusin Pelle till Piteå. Jag och Hampus satt på onsdagskvällen och diskuterade vad vi skulle fördriva helgen med... Vi kom in på projektet vardagsrummet.... Ena sekunden bestämde vi oss för att göra ett rejält röj där inne och byta plats på tv-rummet och matrummet (IGEN!)
Jag vet inte hur det gick till, men sekunden senare hade vi bestämt oss för att tömma rummen helt för att passa på att måla om, när Fredrik ändå var borta ;) Sagt och gjort, tömning av två rum påbörjades seeeent på kvällen. Sen gick det i ett hela helgen... Precis som vanligt var jag liiite för optimistisk, saker och ting tar alltid lite längre tid än vad jag tror ;) Men med sena nätter coh tidiga mornar vart vi klara tills Fredrik kom hem :)
Bägge grabbarna turades om att vara med och måla :) Många viktiga samtalsämnen avhandlades under tiden ;)
Bla. så pratade jag och Timmy löpning :) Han springer en hel del, och har ofta med sig Häxa :) Själv så cyklar jag hellre för att morionera Häxa :) Jag är alldeles för lat för löpning ;)
Hursom, så kom vi in på Fredrik, som två år på rad sprungit Karlstads stadslopp (1 mil) HELT otränad! Han har inte tränat något alls, sen vi träffades, och det är ju några år sedan ;) Han har gjort dessa loppen på mindre än en timme, sista gången på 53 minuter om jag inte minns fel. Eller var det 55 eller 57? Jaja, jag är iaf helt övertygad om att jag aldrig skulle överleva en hel mil!!!
Timmy och jag fortsätter diskutionen, och han är helt övertygad att han skulle slå Pappan på milen ;) Men samtidigt är han förundrad över hur Fredrik klarar av milen på den tiden, helt otränad. Jag försöker förklara attd et är andra saker som driver, envisheten....
Timmy säger :

Ja, men Mamma, då borde ju du kunna springa 30 mil, så jäkla envis som du är!!!
Ehh!! Jaha??!! Jag tänker iaf aldrig försöka :) Det finns helt klart enklare sätt att fördriva tiden på ;)
Nu är det en veckas jobb kvar innan semester... Helgen som kommer hoppas jag kunna påbörja det tilltänkta hundrummet :) Tror det kommer bli bra, framför allt för Pjäx :)
Nya soffor är inhandlade, två av de gamla är sparade, till det tänkta hundrummet :)
Har inte fotat på evigheter (igen), så inga nya bilder att bjuda på....

TRE hela dagar....

Tidigt i fredags morse åkte Fredrik, Timmy, Hampus, Jonas och Anton upp till Höljes.
Det som händer där uppe första helgen i Juli varje år är svårt att förklara i ord, för de som aldrig varit där! Häljes är en liten, liten by. EN gång om året kommer det folk dit från hela norra Europa för att kolla på rallycross-EM (hrrrm, en del ägnar sig åt rejält alkoholintag också). Närmare 30 000 pers brukar det samlas där uppe i skogarna. DET är verkligen en folkfest utan dess like!
Jag har inte varit där på några år nu, har liksom tyckt att det inte är värt att offra en hel helg. Men i år ångrar jag banne mig att jag inte följde med upp!
Sent igårkväll fick jag sms och telefonsamtal från flera som befann sig uppe i Höljes, vid scenen där Rydell&Quick spelade...
Detta är några av Hampus stora idoler.
Jag har ingen aning om hur det gick till, men på något vis kom han upp på scen :) Givetvis njöt han i fulla drag när hon stod där mellan dom (med sin låtsasgitarr), vad jag har hört, så lånade han tydligen snabbt en av mickarna och vrålade "kom igen nu HÖLJES!!!" :) Vad ska man säga??? Han verkligen älskar att vara på en scen, inför massor med folk!
Hade gärna varit där och sett. Men jag har hört att det är några som filmat, så jag kanske får se :)
Nog om det!
Händer itne så ofta här i huset att jag är helt ensam hemma. Planerna inför dessa tre dagar var STORA ;)
Nu skulle jag minsann hinna städa hela huset, ta vara på ALL tvätt, putsa fönster, träna massor med hund och "bara vara" :)
Ehhh.... det gick sådär, kan man säga...
Jag har jobbat, ätit, sovit och tränat hund :)
I går var jag och Linda ute och käkade, så mysigt :) Ett antal timmar ägnades åt att äta och prata hund, UTAN att någon himlade med ögonen ;)
Hundträningen då?
Jo, den rullar på...
TVÅ gånger denna veckan har vi tränat sök! Bägge gångerna med helt nya grupper, på nya platser! Sååå kul att komma ut bland lite nytt folk och höra olika erfarenheter och tänk :) Hoppas det blir mer av denna varan :)
Häxa har gått bra bägge gångerna, tycker jag. I onsdags var det ruskigt varmt, tror aldrig jag sett henne så trött som då efter söket...
Lydnaden fixar vi med lite då och då. Fungerar bra, men det stör mig att jag det senaste har varit dålig på att planera träningen. Blir lite ostrukturerat ibland ;) I och för sig, är dt skönt också ibland, att bara göra det man känner för :)
Planen är att det ska bli tävling för oss i augusti, vi får väl se hur fröken tänkt att löpa bara...
Jaja, än är det några timmar kvar på dygnet, kanske skulle göra det jag hade tänkt göra under helgen :)
Bjuder på en bild, från första gången Hampus var på Rydell&Quick (lånad från deras hemsida)
Ja, han ser ju ut att trivas gott :)

RSS 2.0