Rätt person på rätt plats...

Åhhh! Vad jag gillar när "rätt person är på rätt plats"! Allra helst när de personerna befinner sig runt mina barn!! Eller runt barn överhuvudtaget, förstås :)När jag tränade hund (konstigt det känns att skriva i "dåtid") stötte man ju på en hel del instruktörer. En del med massor av erfarenhet mätt i år och en del med meriter som skulle få de flesta tävlingsmänniskor att bli gröna av avund... MEN några få, de jag gillade allra bäst, det är de som har förmågan att se till VARJE individ. En fungerande metod på en hund behöver absolut inte vara ett vinnande koncept för nästa. Hundar är ju individer precis som vi människor och lär sig på olika sätt. Även om jag inte håller på aktivt med hund längre, följer jag fortfarande många bloggar och hemsidor... Och jag blir så glad när man ser folk som kan tänka utanför "boxen"! Lika besviken blir jag när folk förespråkar en och samma metod till massor med hundar, utan att ens veta just den hundens egenskaper!


När en instruktör har förmågan att se till VARJE hunds förutsättningar, och som dessutom kan anpassa sig till metoder som passar föraren, då är det i det närmaste komplett i min värld =))Över till något annat, men med samma ämne...


ALLA barn borde ha rätt personer runt sig hela tiden! Utan att på något vis se ner på de som är lärarutbildade, så VET jag att det finns många som går "ut" med lärarbehöriget men som egentligen inte har i skolans värld att göra!! Absolut behöver man massor med kompetens för att bli lärare, men en BRA lärare kan du först bli när du har ”det där” sunda förnuftet och kan se till VARJE individ! Alla lär sig olika, och motiveras på olika vis (precis som hundarna). Visst kan man läsa pedagogik, men man måste ändå ha rätt "tänk", för att kunna använda sig av det man läst :)


Hampus har turen att ha en fantastisk människa som lärare! Hon har dels förmågan att se till varje individ, förmågan att tänka utanför ”boxen” och viktigast av allt! Det läggs stor vikt vid det ”mjuka” lärandet. Med det ”mjuka” menar jag inte på något vis att det ska mesas och mjäkas med barnen, utan att lärande i skolan inte bara består av vilken sida man är på te x. i matteboken. MINST lika viktigt är det att lära sig hur man löser konflikter, är mot sina klasskamrater och andra viktiga saker som man inte kan mäta i betyg, men som ändå gör att man har stora förutsättningar för att lyckas i livet :)


Hampus är ju, som de flesta säkert vet väldigt glad i musik, i alla former :) Men mest gillar han att uppträda :) Den kicken han får av att stå inför publik, är inte jämförbar med något annat!


Han lever fortfarande på när han fick gå upp på scenen tillsammans med Rydell&Quick.


För er som inte sett, finns klippet här

http://www.youtube.com/watch?v=eREJ5DPP0Lo 


Trumpet spelar Hampus på musikskolan. Han tycker det är kul, men har ändå vacklat ett tag om han ska sluta… Inte helt oväntat tycker han att det är vansinnigt tråkigt att göra spelläxorna. När han väl är på sina lektioner tycker han att det är såååå kul! För även där har han turen att ha en otroligt bra lärare, som kan se att alla lär sig på olika vis! SOM Hampus har tragglat ”spanien” och ”björnen sover”, han tycker det är supertråkigt ;) Varför följa en plan, liksom ;) Idag fick han välja låt på sin mobil, som han lyssnade på tillsammans med sin lärare. Och sen spelade de den tillsammans :) HUR svårt kan det va? (jäkligt svårt om man frågar en helt tondöv mamma).

 

Eftersom även Hampus musiklärare ser att Hampus är på väg att tappa motivationen, tycker han så klart att vi ska försöka hitta tillbaka till den såååå viktiga motivationen!

 

OCH, vad kan då vara bättre än att läraren tar med Hampus på en heldag till Karlstad, där han ska träna och spela med något som heter ”The Brazz Brothers”, detta tillsammans med 200 andra musikintresserade. Dagen avslutas med att de tillsammans uppträder på CarlstadConfernceCenter på kvällen.

 

Men, HUR svårt kan det va?? Hampus tränar nu så det ekar i hela ”Röllse”! SÅ! :)


Detta är på en skoldag, så han missar en hel dag. Med tanke på att han stundtals har det tufft i skolan, kanske det inte är någon lysande idé att ”offra” en skoldag för detta ”nöje”? MEN JO! Både jag och Hampus lärare i skolan tror att det ger mer än vad det förstör, så att säga :)  

 

Även Timmy har turen att ha rätt folk runt sig! Tack och lov, får jag väl säga :) SUPERviktigt med vettiga vuxna, när man är lite halvt förvirrad tonåring ;)

 

Timmy är ju inte det minsta intresserad av musik. Hans STORA intresse är sport i allmänhet och fotboll och innebandy i synnerhet.


MÅNGA gånger har jag stått vid sidan av planen och verkligen beundrat hans tränare i både fotbollen och innebandyn, för deras fina sätt att hantera en hel hög med pojkar i 13-årsåldern! Det är sannerligen inte så lätt alla gånger. Men så glad man blir när viktiga personer i ens barns liv (även här) kan se till vad som VERKLIGEN är viktigt :) Timmy är ju en lika hysterisk tävlingsidiot som mig. Jag tycker faktiskt att det är en bra egenskap ;) Men man får inte på vägen glömma viktiga grundliga värderingar :) Och jag tycker dessa tränare är fantastisk duktiga på det, just det där ”mjuka”, som man inte kan mäta i resultat :)

 

Helgen som var, var det seriefinal för Timmy och hans innebandylag. Om de vann den matchen, skulle det vara klart att de även står som seriesegrare. Matchen slutade 10-3 till Timmys lag :) Självklart är Mamman väldigt stolt och glad över detta! MEN mest glad är jag för att, till SISTA sekund krigar BÄGGE lagen för allt vad de är värda, TROTS att det hela tiden var ett stort övertag för det ena laget! INGET tjafs från tränare (inte alls ovanligt, tyvärr) om dåliga domare, eller spelare som ger upp för att de ändå kommer förlora, eller spelare som tacklar av för att de ändå har segern i hamn. SÅ ska det va!

 

Japp, tävlingsidioten i mig slår frivolter av kämpaanda! DET kommer man långt på :)

 

Ahhh!! Skulle bara skriva ett kort inlägg om ”rätt person på rätt plats”, men ser nu att det blev någon typ av hyllning till lärare och tränare. MEN! Det är de så väl värda! Sådeså :)  Med tanke på vad de gör för våra barn, borde de få det betydligt oftare :)


Kommentarer
Postat av: jörgen grylin

håller fullständigt med dig om idrottsledarna som vära söner har gemensamt,vi har haft en väldigt tur o få dom bästa ledarna,dom har en enastående förmåga och få med hela gruppen o samtidigt inte ge av kall på prestationen,har lärt dom spela efter långsiktiga spelideer som ger resultat.o samtidigt får vi föräldrar väldigt trevligt ihop under träning o matcher etc

2012-03-26 @ 20:58:40
Postat av: Yvonne

Så rätt du tänker som alltid. Rörande bra läsning. Hyllning eller inte, kan andra avgöra...

2012-03-26 @ 22:02:54
Postat av: Angie

Ja du vännen, att du är klok som få vet du redan att jag tycker. :)

Kollar över ditt arbete ikväll, gårdagen bestod av tentaskrivning, körning till Arvika, centimeter från att krocka och sedan hem och sammanställa tentan. Nu, Karlstad.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0