Teknikens under!

Jag hör till den skara av folk som har liiite svårt att ta till mig nya saker. Då framförallt tekniska saker.
Jag strävade lääänge emot internet, till mina bröders stora förtret! Det var en mycket nöjd Malin som svarade i telefon, nära säljare av dataspel ringde, att -NÄ! Vi har ingen DATOR! Blev ofta ganska knäpptyst i andra änden då ;)

Till slut skaffade ju även vi dator och internet, det är faktiskt ett tag sen nu ;)

Även jag fastnade ju som bekant i cyberrymden till slut, även om det tog lite längre tid för mig, än för andra.

Vissa saker satt ändå lååångt inne! JAg skulle ALDRIG skaffa blogg! DET är ju också ett tag sen... Gick som det gick ;)
MSN tyckte jag var helknas! Varför sitta så och prata, när man kan ringa?
När väl Facebook kom, protesterade jag mycket, länge och högljutt! Vilket fåneri!

Ja, ni vet ju... Även jag trillade ju dit.... Och tycker faktiskt att det har sina fördelar. Håller kontakt med ganska mycket folk där, som jag knappast skulle ringa och tjata bort ett par timmar med, som man gör med sina närmsta vänner.

Allt har ju sina för och nackdelar, så även Facebook. Jag ser nog mest fördelar numera, jag. ;)

Även mina söner är reggade på Facebook. Japp, jag vet! De har inte åldern inne! Det är jag som lurat dit dom. Mohaha! Eller inte... Jaja, nu skulle ju inte detta handla om vad mina barn får göra och inte göra på nätet, utan snarare det som gör att jag först var lite skeptisk både till FB och MSN.

Risken är ju att man tappar den "riktiga" kontakten med folk. För mig tror jag den risken är minimal, de jag umgåtts med tidigare, träffar jag lika ofta än. Hoppas det förblir så!  Jag kan ju förfasas lite när man ser folk på fb som tex. är sambos och sitter och pratar med varann på datorn... Hmm, ska inte säga så mycket mer om det...

Igår morse gjorde jag något jag ALDRIG trodde jag skulle göra!
När jag jobbar är killarna ensamna hemma på morgonen. Det funkar nästan alltid jättebra! De är så duktiga :) Vi har tät telefonkontakt på morgonen. Jag ringer och väcker Timmy, han sätter på badvattnet. Väntar några minuter och går sen in och väcker Hampus. Sen kryper de ner i badet tillsammans och vaknar till på ett bra sätt, detta gör ofta att de blir på ett väldigt behagligt morgonhumör! Så långt allt väl!  Jag ringer ju sen flera gånger för att kolla hur det går. Till sist ringer jag när det är dags för dom att knalla till skolan.

Några gånger har det hänt att Timmy glömt telefonen i sin säng (gärna under täcket), när han svarat första gången. Kommer dom då inte på detta själva, så är det lögn för mig att få tag på dom, eftersom dom inte hör telefonen! Detta kan ju vara lite lätt stressande när man är på jobbet, vet att dom snart måste iväg och jag får inte tag på dom! Har hänt några gånger att jag ringt på Timmys mobil, har jag tur så är den laddad och jag får tag på dom.

Igår då, steg paniken, inget svar hemma. Mobilen var urladdad. Ringde massor med gånger, till slut var klokcan så mycket att det började bli bråttom! Hade nu några olika alternativ :)
*Smita från jobbet, åka hem och skicka iväg dom! Kändes inte som något vidare altrenativ, ganska körigt just då!
*Ringa till grannen, och be henna gå in och säga till dom. Inte heller något bra alternativ. Anade att de sovit dåligt under natten, då jag visste att lilltjejjen var febrig. Och HUR tror ni jag visste det? Jo, just det -FB......
*Tredje och sista alternativet då.... Faceboook... Misstänkte att Timmy satt på FB och spelade....
Eftersom jag är så vansinnigt teknisk har jag ju lärt mig att logga in på FB via mibilen :) Skickade kort och konsist till Timmy på FB "RING MIG!".

Det tog väl cirka två sekunder, så hade han rotat fram telefonen och ringt upp mig :) Jag kunde skicka dom till skolan, utan vare sig att smita från jobbet eller väcka grannen :)

Att grannens ettåriga dotter ett par minuter senare ringer upp mig från mammans mobil helt själv, är en helt annan historia om teknikens under och olika sammanträffanden ;)


Kommentarer
Postat av: Angelica

Ja facebook är allt bra!:)

Men du, jag kan inte låta bli att påminna dig om att jag allt har sett ett visst äkta par vid namn Johansson som också skrivit till varandra där inne. ;)

Fin bild på världens finaste Häxa. ♥

Hörs i luren...eller på facebook ;)

2010-09-21 @ 18:05:07
URL: http://gitsie78.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0